Universitair Docent Geographies of Youth (0,8 - 1,0 fte)

Universitair Docent Geographies of Youth (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 2 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Interesse in onderzoek doen en onderwijs geven op het gebied van kansen(gelijkheid), in- en uitsluiting, en gedrag van jongeren en kinderen? Bekijk de vacature!

Functieomschrijving

Binnen het departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) hebben wij ruimte voor een universitair docent die onderzoek doet naar kansen(gelijkheid), in- en uitsluiting, en gedrag van jongeren en kinderen vanuit een ruimtelijk perspectief. Naast het onderzoek doen, bestaat de functie ook uit het geven van onderwijs in de bachelor en master programma’s van het departement, in het bijzonder de UU-brede minor Dynamics of Youth en de Master Youth in a Changing World. We zoeken een collega met een achtergrond in de sociale geografie en planologie, of een nauw verwante discipline.

Het onderzoek sluit aan op ons onderzoeksprogramma Urban Futures en wordt gedaan vanuit een ‘youth’ perspectief, op bijvoorbeeld identiteit, ruimtelijk beleid, mobiliteit, migratie, openbare ruimte of duurzaamheidsvraagstukken.

Bij ons werk je nauw samen met collega's binnen het departement, maar leg je ook makkelijk connecties met anderen binnen de faculteit Geowetenschappen en de Universiteit Utrecht, en daarbuiten.

Het takenpakket bestaat uit:

 • initiëren en verrichten van onderzoek op het gebied van jongeren en/of kinderen vanuit een ruimtelijke perspectief;  
 • onderwijs verzorgen in de bachelor en masterprogramma’s van SGPL, en bijdragen aan de ontwikkeling van dit onderwijs;  
 • actief betrokken zijn in de ontwikkeling van (nieuw) onderwijs in het kader van het universiteitsbrede strategische thema Dynamics of Youth;
 • bijdragen aan bestaande en nieuwe samenwerkingsverbanden met maatschappelijke actoren om samen kennis te ontwikkelen en impact te genereren.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken iemand die in staat is zelfstandig onderzoek op te zetten en uit te voeren, maar ook graag in een team werkt. Daarnaast pas je in het volgende profiel:

 • Je hebt een PhD in sociale geografie, planologie, of een nauw verwante discipline.
 • Je hebt ervaring in het zelfstandig en in samenwerking uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt ervaring met het geven en coördineren van onderwijs aan studenten en brengt daarvoor een of meer van de volgende expertises in:
  • Duurzaamheidsvraagstukken
  • Kwalitatieve methoden & technieken
  • GIS
  • Specifieke regionaal geografische expertise, zoals MENA, Noord- en Zuid-Amerika of Europa, of een subregio.
 • Je hebt ervaring met samenwerking met maatschappelijke actoren om samen nieuwe kennis te genereren.
 • Je hebt een basiskwalificatie onderwijs of bent bereid deze op korte termijn te behalen.
 • Je bent bevlogen en communicatief vaardig en hecht aan collegiale uitwisseling en communicatie, zowel in als buiten de academische wereld.
 • Je kunt helder en eenduidig communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels.
 • Je beheerst het Engels op C1 niveau of bent in staat dit niveau binnen afzienbare tijd te behalen.

Ook als je niet aan alle bovenstaande eisen voldoet, maar overall voldoende aansluiting ziet, nodigen we je van harte uit te solliciteren. 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor de duur van 18 maanden (0,8 - 1,0 fte). Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. De focus ligt daarbij op vier strategische thema’s: Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern en het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Het departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) bestaat uit breed georiënteerde, interdisciplinair bekwame en maatschappelijk betrokken wetenschappers, die de sociale consequenties van ruimtelijke processen, ontwikkelingen en ongelijkheden bestuderen. Het doen van hoogwaardig wetenschappelijk en sociaal relevant onderzoek en het geven van inspirerend en bevlogen onderwijs zijn onze centrale ambities.

Het departement Sociale Geografie en Planologie richt zich binnen haar onderzoeksprogramma ‘Urban Futures: Transitions Towards Economic and Social Sustainability for Cities’ o.a. op de economische lange termijn ontwikkeling van steden, de oorzaken van en de wijze waarop omgegaan kan worden met sociale ongelijkheid, de effecten van migratiestromen op de landen van herkomst en de samenlevingen waarin men arriveert, de effecten van mobiliteit op het welbevinden en de wijze waarop de transitie naar een duurzame stad en infrastructuur bereikt kan worden. Het onderzoeksprogramma is de basis voor de tweejarige onderzoeksmaster Global Urban Transformations, de tweejarige master Geographical Information Management and Applications (GIMA) en de eenjarige master programma’s Spatial Planning, Urban and Economic Geography, en International Development Studies. Daarnaast verzorgt het departement een groot en gewaardeerd bachelor programma Sociale Geografie en Planologie, en de tweejarige master Geografie: Educatie en Communicatie in de Graduate School of Teaching. Uniek is de departementale leerstoelgroep Geography & Education die zich richt op de ontwikkeling van en onderzoek naar het onderwijs in de geografie.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • 28—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1197497

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you