Onderzoeker Groningse Geschiedenis/Cultuur (0.4 fte)

Onderzoeker Groningse Geschiedenis/Cultuur (0.4 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
4 okt 30 nov Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen Centrum Groninger Taal & Cultuur is ruimte ontstaan voor een onderzoeker met een achtergrond in regio studies op het gebied van de Nedersaksische/Groningse Geschiedenis en Cultuur. De taak van de onderzoeker (2 dagen per week) is het verrichten van excellent interdisciplin

Functieomschrijving

Binnen Centrum Groninger Taal & Cultuur is ruimte ontstaan voor een onderzoeker met een achtergrond in regio studies op het gebied van de Nedersaksische/Groningse Geschiedenis en Cultuur. De taak van de onderzoeker (2 dagen per week) is het verrichten van excellent interdisciplinair onderzoek op het gebied van de lokale geschiedenis en/of cultuur, met inachtneming van relevante nationale en mondiale kaders waarbinnen deze geschiedenis en cultuur zich heeft ontwikkeld. Het vormgeven en begeleiden van een promotietraject op het gebied van de Nedersaksische/Groningse geschiedenis en/of cultuur is een belangrijk onderdeel van deze vacature. Het is daarnaast van belang dat de kandidaat open staat voor samenwerking met de collega’s bij Centrum Groninger Taal & Cultuur die zich onder andere richten op de streektaal en bereid is zich in te zetten bij public engagement activiteiten op het gebied van de streektaal en -geschiedenis. De aanstelling is initieel voor een periode van 2 jaar (met een proefperiode van 1 jaar), maar kan bij continuering van de provinciale, universitaire en facultaire subsidie aan Centrum Groninger Taal & Cultuur – Wetenschap verlengd worden. Centrum Groninger Taal & Cultuur heeft een goed track record met betrekking tot het binnenhalen van externe subsidies (bijv. bij Google, etc.). Het is de bedoeling dat de aan te trekken kandidaat hier actief aan bijdraagt.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Naast een aantal basisvereisten bepaald door de Rijksuniversiteit Groningen, zoals excellente sociale en communicatievaardigheden, presentatievaardigheden, coaching vaardigheden en een resultaat-georiënteerde instelling, heeft de aan te trekken kandidaat:

• gepromoveerd, met een sterk (internationaal) onderzoeksprofiel met duidelijke affiniteit voor de Groningse en/of Nedersaksische geschiedenis en/of cultuur, bij voorkeur in mondiale en transnationale context
• publicaties op het terrein van regionalisme, regionale cultuur en/of geschiedenis en betreffende Groningen/het Nedersaksische gebied in het bijzonder
• interesse en de bereidheid deel te nemen aan public engagement activiteiten rondom de Nedersaksische streektaal (ervaring in public engagement activiteiten is een pre)
• een goed track record m.b.t. het extern verwerven van onderzoeksfinanciering
• de bereidheid een promovendus te begeleiden op het gebied van de Groningse/Nedersaksische geschiedenis en/of cultuur
• in verband met het werkveld en het contact met het regionale publiek en binnen Centrum Groninger Taal & Cultuur is een uitstekende (C2) beheersing van de Nederlandse taal vereist.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.366,- bruto per maand
- 8 % vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een tijdelijke aanstelling tot en met oktober 2024.

Startdatum: 1 maart 2023 ( een latere startdatum, maar uiterlijk 1 september 2023 is bespreekbaar)

Afdeling

Faculteit der Letteren

De Rijksuniversiteit Groningen is gesticht in 1614 en behoort tot de Europese en mondiale top 100. Wij bieden een breed scala aan vakgebieden, zijn maatschappelijk actief en hebben een internationale oriëntatie. De RUG heeft onderzoekers en docenten die vanuit wetenschappelijke hartstocht hun vak beoefenen en studenten die het beste uit zichzelf willen halen. De RUG is een plek waar verschil in talent, ambitie en prestatie van 36.000 studenten en 7.500 medewerkers wordt gehonoreerd.

Faculteit der Letteren
Onze dynamische faculteit staat midden in de stad en midden in de samenleving. Elke dag werken er 5.000 studenten en 700 medewerkers aan de grenzen van het weten. Wij delen onze kennis en dragen zo bij aan de ontwikkeling van onze omgeving. Onze missie is om excellent onderwijs te verzorgen en een top-onderzoeksinstituut te zijn.

Specificaties

  • PhD
  • Taal en cultuur
  • max. €5366 per maand
  • Gepromoveerd
  • 222665

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you