Universitair Docent Politiek van Zorgbeleid (1,0 fte)

Universitair Docent Politiek van Zorgbeleid (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
31 okt 28 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Beleidswijzigingen in de gezondheidszorg zijn aan de orde van de dag. Bestuderen van de ontwikkelingen in het beleid en de effecten daarvan op de zorg zijn dan ook van groot belang. De sectie Healthcare governance heeft een sterke reputatie opgebouwd waar het gaat om het bestuderen van en bijdragen aan beleidsontwikkelingen. Ook internationaal heeft de sectie een hoog aanzien.

Wij zoeken een enthousiaste collega voor de functie van Universitair Docent. Voor deze positie zoeken we iemand die geïnteresseerd is in politieke vraagstukken met betrekking tot sturing in en van de gezondheidszorg en het sociaal domein in brede zin en de consequenties daarvan voor zorginstellingen, professionals, en patiënten. In deze functie lever je een belangrijke bijdrage aan (lopende) projecten van de sectie en daarin verwachten wij vooral dat je de bestuurskundige en politicologische problematiek oppakt. Daarnaast wordt een bijdrage aan het onderwijs van de sectie verwacht (ca. 35% van de aanstelling).

Wat wij bieden: een sociaalwetenschappelijke diverse groep met een sterk internationaal netwerk naast een uitgebreid netwerk in de (Nederlandse) gezondheidszorg. De sectie verricht veel onderzoek in samenwerking met partners in het veld en heeft academische werkplaatsen opgezet met de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd en Zorginstituut Nederland. De sectie specialiseert zich in actiegericht kwalitatief onderzoek, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van etnografische methoden. De sectie publiceert op een breed terrein maar met een focus op bestuurskunde, sociologie van de zorg en wetenschaps- en techniekonderzoek.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Functie-eisen
Je:

 • beschikt over een achtergrond in de bestuurskunde of politicologie of aanverwante wetenschapsgebieden;
 • hebt aantoonbare affiniteit met analyse van beleid en wetgeving;
 • hebt enkele jaren ervaring met onderzoek na de promotie;
 • hebt ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden;
 • vindt het prettig om in teams te werken;
 • hebt ervaring met het uitvoeren van projectwerk naast meer academische werk;
 • beschikt over kennis van institutionele theorie en theorieën van complexe maatschappelijke vraagstukken;
 • hebt ervaring met het ontwikkelen en geven van onderwijs;
 • beschikt over een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid om dit te behalen;
 • hebt een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je bent in staat met verschillende doelgroepen te interacteren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De beoogde startdatum van deze functie is 1 januari 2023 (evt. in overleg) en is gevestigd in Rotterdam, bij Erasmus School of Health Policy & Management.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.814,- en € 6.181,- bruto per maand (schaal 12), conform de CAO-NU.

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek.

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle (J) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren ongeveer 1600 studenten en werken 200 medewerkers.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Economie; Recht
 • 38—40 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • ESHPM/HCG/31102022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you