Docent-onderzoeker Industry 4.0 (medior/senior)

Docent-onderzoeker Industry 4.0 (medior/senior)

Geplaatst Deadline Locatie
9 nov 27 nov Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het Instituut voor Engineering, EnTranCe en het lectoraat Smart Industry van de Hanzehogeschool Groningen zoeken we nieuwe collega’s met verschillende expertises in de functie van Docent-onderzoeker Industry 4.0 (medior/senior), omvang 3,0 fte.
Ben jij onze nieuwe collega met stevige ervaring in productietechnieken en actief op het gebied van Industry 4.0? En wil je onderzoek doen aan digitalisering van productiesystemen (digital twinning) en daarbij verbinding leggen met technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde? Dan zoeken we jou!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als docent-onderzoeker ben je enerzijds docent en anderzijds onderzoeker. De verhouding is idealiter 50-50. Deze kan echter afhankelijk van kennis, ervaring en ambitie in overleg anders ingevuld worden.

Onderwijs. Als docent-onderzoeker coach en begeleid je studenten gedurende hun leerroute. Je belangrijkste taak is het begeleiden van individuele en groepen studenten in hun leerproces. We vinden het belangrijk dat je theorie en praktijk met elkaar weet te verbinden. Je legt de relatie tussen wat studenten doen in de opleiding en wat zij straks gaan doen in het werkveld. Je weet interactie/teamwerk, zelfstudie en instructie te stimuleren en op een effectieve wijze in te zetten. Je inspireert studenten bij het ontwikkelen van beroepsvaardigheden en je helpt hen bij het werken aan reële opdrachten vanuit bedrijven. Daarnaast ontwikkel je (delen van) het curriculum en onderwijswerkvormen en vertaalt relevante ontwikkelingen naar het curriculum.
De genoemde activiteiten kunnen zowel in de bachelors als de masters plaatsvinden.

Onderzoek. Jouw onderzoek is met name gericht op de digitale transformatie in de productie van mechanische en mechatronische producten binnen de onderzoekslijn Cyber Physical Systems van het lectoraat Smart Industry. Daarnaast doe je onderzoek met betrekking tot de digitalisering van productiesystemen (digital twinning) en op het gebied van bijvoorbeeld productie van waterstofbatterijen in relatie tot duurzaamheid. In je onderzoek leg je daarbij de verbinding met technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde.

Waar ga je werken?

Je gaat bij zowel het Instituut voor Engineering als het Lectoraat Smart Industry en bij EnTranCe, Centre of Expertise Energy aan de slag. Het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen is een internationaal georiënteerd instituut en verzorgt associate degrees, bachelor -en masteropleidingen. In totaal studeren er aan ons Instituut ongeveer 2200 studenten en werken er circa 180 bevlogen medewerkers (docenten, ondersteunende medewerkers, management en lectoren).

EnTranCe is ons expertisecentrum op het gebied van energietransitie. EnTranCe draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleert EnTranCe duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en andere kennisinstellingen. Met ‘People in Power’ als uitgangspunt, streeft EnTranCe naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

Het lectoraat ‘Smart Industry’ is ingebed in het Kenniscentrum Biobased Economy. Onderzoek en ontwikkeling zijn gericht op IoT-technologieën en -methodologieën om de Industry 4.0-trend in de transformatie van productiecapaciteiten en producten van alle industrieën, de gezondheidssector en de energiesector in de Nederlandse noordelijke regio en daarbuiten mogelijk te maken.

Specificaties

Hanze

Functie-eisen

Wat verwachten wij van jou?

Je bent bekend met het multidisciplinaire vakgebied van de verschillende productietechnieken, waarin je je bezighoudt met het voortbrengen van o.m. mechanische en mechatronische producten. Je hebt aandacht voor kwaliteit en kosten als belangrijkste aspecten van product- en productieontwikkeling en je hebt oog voor de technische en organisatorische bedrijfsvoering en productieprocessen. Verder heb je kennis en ervaring met datamanagementsystemen (PLM, ERP, data driven decision making) en ben je actief geïnteresseerd in Industry 4.0 in met name digitalisering van productiesystemen (digital twinning). Je bent breed inzetbaar voor projecten en hebt ervaring met het modelleren, simuleren van productietechnieken. Verder weet je de resultaten toe te passen in industriële applicaties.

Je bent een kritisch denker, reflectief op je eigen handelen en hebt in deze rol de uitdaging om onderzoek in de genoemde projecten mede vorm te geven en uit te voeren. Dit doe je in het lectoraat Smart Industry en in onderzoeksprojecten van EnTranCe. Je bent minimaal in het bezit van een relevante afgeronde masteropleiding. Je beschikt over een onderwijsbevoegdheid of bent bereid deze te halen. Je hebt onderzoekservaring en -kwaliteiten (gepromoveerd is een pré) in een relevant gebied en bent bekend met praktijk- en actiegericht onderzoek.

Van een senior vragen we ten opzichte van wat hierboven beschreven staat dat je aantoonbare ervaring hebt met het ontwikkelen van onderzoekslijnen, het verwerven van financiering en het publiceren van onderzoek. Daarnaast heb je ervaring in het opstellen van projectaanvragen voor subsidieverstrekkers.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Wat bieden we je?

Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken uit de digitale transformatie. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. Juist het werken met studenten die met verrassende ideeën of vragen komen, maakt dat soms een stap verder gemaakt kan worden. Je kunt sparren met experts binnen het vakgebied en wellicht haal je juist inspiratie uit aangrenzende vakgebieden. Op onze hogeschool is dit allemaal aanwezig.

In de rol van medior word je benoemd in de functie van docent onderzoeker a en bedraagt het salaris minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. In de rol van senior word je benoemd in de functie van docent onderzoeker b en bedraagt het salaris minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo.
De minimale betrekkingsomvang is 0,4 fte. Wij bieden eerst een dienstverband voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Techniek
  • 24—38 uur per week
  • €3663—€6046 per maand
  • Universitair
  • v22.0265

Locatie

Zernikeplein 7, 9747 AS, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you