Promovendus: De ontwikkeling van spraakperceptie in relatie tot spraakproductie bij jonge kinderen

Promovendus: De ontwikkeling van spraakperceptie in relatie tot spraakproductie bij jonge kinderen

Geplaatst Deadline Locatie
25 nov 11 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij een afgeronde master in de Taalkunde, Psycholinguïstiek of gerelateerde gebieden? En ben je daarnaast een teamplayer die ook een project kan managen? Dan ben jij de promovendus die wij zoeken voor het NWO-project 'The role of self-monitoring in the development of word production in young children', op de bruisende Radboud Universiteit!

Voor het NWO-project 'The role of self-monitoring in the development of word production in young children' zoeken we een gemotiveerde en talentvolle promovendus met standplaats Nijmegen. Het project is een samenwerking tussen Nijmegen en Leiden. In Nijmegen ligt de focus op de ontwikkeling van spraakperceptie in relatie tot spraakproductie bij kinderen tussen de twee en drie jaar; in Leiden ligt de focus op de ontwikkeling van spraakproductie.

De aard van fonologische representaties in het lexicon spelen een belangrijke en centrale rol in zowel de spraakperceptie als de spraakproductie. In Nijmegen ligt de focus op de ontwikkeling van spraakperceptie in relatie tot spraakproductie. Daarom verwachten we dat je in staat bent kennis over taalperceptie en productie en de verwerving ervan in te zetten bij het ontwikkelen van perceptie-experimenten, in samenhang met de productie-experimenten die in Leiden worden ontwikkeld. Je voert de experimenten uit in het Baby and Child Research Center (BRC) in Nijmegen. Je bent in staat complexe data te analyseren en zal de resultaten presenteren op conferenties en publiceren in peer-reviewed tijdschriften. Je schrijft binnen de looptijd van het project een proefschrift gebaseerd op (peer-reviewed) artikelen. 

De experimenten naar taalperceptie (Nijmegen) en taalproductie (Leiden) worden in samenhang ontwikkeld en afgenomen op beide locaties. Daarom is een goede samenwerking, communicatie en planning van werkzaamheden essentieel.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde master in de Taalkunde of Psycholinguïstiek of gerelateerde gebieden.
 • Je beschikt over excellente mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels (de voertaal in het project is Nederlands).
 • Je kunt uitstekend samenwerken en bent een teamplayer.
 • Je hebt ervaring in het doen van perceptie-experimenten (met namen eye-tracking).
 • Je bent goed in projectmanagement.
 • Je hebt ervaring met Praat, met het gebruiken van geavanceerde statistische methodes en het schrijven van code.
 • Je kunt goed overweg met jonge kinderen en hun ouders.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar (vierjarig contact) of drie en half jaar (vijfjarig contract).

 • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
 • Het bruto salaris start met € 2.541 per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot € 3.247 vanaf het 4e jaar (salarisschaal P).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar bij 1 fte (vierjarig contact) of drie en half jaar bij 0,8 fte (vijfjarig contract).
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit der Letteren zet zich in voor het produceren van wetenschappelijke en maatschappelijke kennis die er toe doet. Met meer dan 500 academische en ondersteunende medewerkers verzorgen we onderwijs en doen we onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, en taalkunde en communicatie, met behulp van innovatieve methodologieën en werken we nauw samen binnen de verschillende disciplines. Ons onderzoek is ingebed in twee onderzoeksinstituten: het Centre for Language Studies (CLS) en het Radboud Institute for Culture & History (RICH). Met ongeveer 2.400 studenten, verdeeld over drie departementen - het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Klassieken, het departement Moderne Talen en Culturen en het departement Taal en Communicatie - willen we bijdragen aan een duurzamere en inclusievere wereld. Daarom verwelkomen we graag sollicitaties van kandidaten met verschillende perspectieven, achtergronden en vaardigheden die onze opleidingen en onderzoeksprofielen kunnen versterken.

Je gaat werken bij het Departement Moderne Talen en Culture en de hoogleraar Nederlandse Taalkunde wordt je leidinggevende.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Taal en cultuur
 • max. 40 uur per week
 • €2541—€3247 per maand
 • Universitair
 • 1200914

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you