Promovendus (1.0 fte) voor het project: Psychosociale ondersteuning van mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten

Promovendus (1.0 fte) voor het project: Psychosociale ondersteuning van mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 5 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen de School for Mental Health and Neuroscience zijn we bij het Alzheimer Centrum Limburg op zoek naar een promovendus gericht op het in kaart brengen van de behoeften en psychosociale ondersteuning voor mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten

Functieomschrijving

Dementie op jonge leeftijd heeft een grote impact. De persoon staat nog volop in het leven met een baan, gezin en sociaal leven. Het is belangrijk om psychosociale ondersteuning aan te laten sluiten bij de behoeften van de persoon met dementie en hun naasten, waarbij het perspectief van de familie meegenomen wordt.

Project
Als promovendus bent u betrokken bij een grootschalig landelijk project in samenwerking met de andere Alzheimercentra in Nederland, het Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd, Alzheimer Nederland, FTD-lotgenoten, Vilans en de Hogeschool Leiden. Dit project bestaat uit verschillende werkstromen en uw werkzaamheden zullen onderdeel uitmaken van de werkstroom die is gericht op het verbeteren van psychosociale ondersteuning voor jonge mensen met dementie en hun naasten.

Taken
In dit project zal de promovendus de behoeften van de doelgroep inventariseren en in kaart brengen welke bestaande psychosociale interventies hierop inspelen. Tenminste een interventie zal verder ontwikkeld en geëvalueerd worden. Tot slot zal een psychosociale interventie keuzehulp gemaakt worden om implementatie van interventies te verbeteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Vereisten

 • Een MSc in psychologie, neuropsychologie, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen, of verwante opleiding;
 • Gemotiveerd om promotie onderzoek te doen;
 • Affiniteit met psychosociale ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten;
 • Affiniteit met kwalitatief onderzoek;
 • Uitstekende communicatieve, organisatorische en analytische vaardigheden;
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling vindt plaats bij het Alzheimer Centrum Limburg van de divisie Cognitive Neuropsychiatry en Clinical Neurocience van de School for Mental Health and Neuroscience bij de Vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een periode van 4 jaar. Het eerste jaar is een proeftijd. Na een positieve beoordeling wordt de functie met 3 jaar verlengd.

Het maandsalaris bedraagt € 2.541,- bruto per maand in het eerste jaar tot € 3.247,- bruto per maand in het 4e jaar, conform het CAO-NU promovendi salaris.
In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing. Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 38 uur per week
 • €2541—€3247 per maand
 • Universitair
 • AT2022.527

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you