Promovendus (1.0 fte, 4 jaar) voor het project: Vroegsignalering en risicofactoren van dementie op jonge leeftijd

Promovendus (1.0 fte, 4 jaar) voor het project: Vroegsignalering en risicofactoren van dementie op jonge leeftijd

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 5 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen de School for Mental Health and Neuroscience zijn we bij het Alzheimer Centrum Limburg op zoek naar een promovendus om de eerste symptomen en risicofactoren van dementie op jonge leeftijd te onderzoeken

Functieomschrijving

Project
Als promovendus bent u betrokken bij een grootschalig landelijk project in samenwerking met de andere Alzheimercentra in Nederland, het Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd, Alzheimer Nederland, FTD-lotgenoten, Vilans en de Hogeschool Leiden. Dit project zal zich binnen het consortium richten op het onderzoeken van eerste symptomen en risicofactoren van dementie op jonge leeftijd.

Taken
In dit project zal de promovendus verschillende grote cohortstudies en databases gebruiken om de eerste symptomen en risicofactoren van dementie op jonge leeftijd te onderzoeken. Verder zal een kwalitatieve studie opgezet worden waarbij de promovendus huisartsen zal interviewen om een beter beeld te krijgen hoe ze zelf tegen het diagnostisch traject aan kijken en hoe we huisartsen zouden kunnen helpen. De kandidaat zal ook helpen in het opzetten van een nieuw landelijk longitudinaal cohort van mensen met dementie op jonge leeftijd, door middel van het rekruteren en opvolgen van personen.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Vereisten

 • Een MSc in epidemiologie, neuropsychologie, data science, biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of verwante opleiding;
 • Gemotiveerd om promotie onderzoek te doen;
 • Affiniteit met dementie;
 • Uitstekende communicatieve, organisatorische en analytische vaardigheden;
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling vindt plaats bij het Alzheimer Centrum Limburg van de divisie Cognitive Neuropsychiatry en Clinical Neurocience van de School for Mental Health and Neuroscience bij de Vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een periode van 4 jaar. Het eerste jaar is een proeftijd. Na een positieve beoordeling wordt de functie met 3 jaar verlengd.

Het maandsalaris bedraagt € 2.541,- bruto per maand in het eerste jaar tot € 3.247,- bruto per maand in het 4e jaar, conform het CAO-NU promovendi salaris.
In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing. Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 38 uur per week
 • €2541—€3247 per maand
 • Universitair
 • AT2022.528

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you