Universitair Docent (0,8-1,0 fte)

Universitair Docent (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 dec vandaag Leiden
Bij de afdeling Strafrecht zijn meerdere vacatures voor de functie van:
Universitair Docent (0,8-1,0 fte)

Functieomschrijving

De werkzaamheden
 • het zelfstandig (en met anderen) verrichten van hoogwaardig onderzoek op het gebied van het straf- en strafprocesrecht en het publiceren van de resultaten binnen het onderzoeksprogramma Criminal Justice;
 • (bijdragen aan) het verwerven van (externe) onderzoeksfinanciering (zgn. 2e en 3e geldstroom);
 • het verzorgen, ontwikkelen en coördineren van onderwijs in zowel de strafrechtelijke bachelorvakken als in de afstudeerrichting Straf- en strafprocesrecht en/of de Engelstalige masteropleiding Comparative Criminal Justice;
 • het begeleiden en beoordelen van bachelor- en masterscripties;
 • het ontwikkelen en verzorgen van postdoctoraal onderwijs aan professionals;
 • het op collegiale wijze bijdragen aan (bestuurs)werkzaamheden binnen de afdeling, het instituut en/of de faculteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Uw profiel
 • afgeronde juridische opleiding;
 • gepromoveerd op een van de deelgebieden van het straf- of strafprocesrecht;
 • (brede) algemene kennis van het straf - en strafprocesrecht in al zijn facetten;
 • een veelbelovende publicatielijst;
 • uitstekende didactische kwaliteiten, bijvoorbeeld blijkend uit een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), studentevaluaties en/of referenties;
 • zo mogelijk ervaring met coördinatie- en bestuurswerkzaamheden;
 • het vermogen en de bereidheid om collegiaal samen te werken in een team;
 • de wens en de bereidheid om zich binnen de aanstelling (o.a. middels scholing en coaching) verder te ontwikkelen op het terrein van onderzoek en/of onderwijs;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • ervaring of affiniteit met één of meer van de volgende aandachtsgebieden strekt tot aanbeveling:
 1. Sanctierecht en/of penitentiair recht;
 2. Europees strafrecht;
 3. Cybercriminaliteit en/of digitale opsporing;
 4. Interdisciplinair en/of sociaalwetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld op het snijvlak van strafrecht en criminologie.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
 • Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren volgt daarna een vaste aanstelling;
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal € 3.974,- en maximaal € 6.181,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11 of 12);
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: www.werkenbij.leidenuniv.nl.
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 650 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

Afdeling

Instituut Strafrecht & Criminologie

De afdeling Strafrecht van het Instituut Strafrecht & Criminologie verzorgt onderwijs in de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid en Criminologie, in de masteropleiding Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting Straf- en Strafprocesrecht) en in de Engelstalige masteropleiding Comparative Criminal Justice. Het (inter)nationale onderzoek is voor een belangrijk deel ingebed in het facultaire onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountabilty and Effectivity (zie: www.universiteitleiden.nl/onderzoek/onderzoeksprojecten/rechtsgeleerdheid/criminal-justice-legitimacy-accountability-and-effectivity).

Additionele informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met prof. dr. J.W. Ouwerkerk, voorzitter van de afdeling Straf- en Strafprocesrecht (uitsluitend per mail via J.W.Ouwerkerk@law.leidenuniv.nl).

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • 32—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 13312

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen uiterlijk tot en met 30 januari 2023 worden ingediend, gericht aan mw. S. Mattheus S.J.J.Mattheus@law.leidenuniv.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op 7 en 8 februari 2023 in de ochtend.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen uiterlijk tot en met 30 januari 2023 worden ingediend, gericht aan mw. S. Mattheus S.J.J.Mattheus@law.leidenuniv.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op 7 en 8 februari 2023 in de ochtend.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 30 jan. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).