(Universitair) Docent Rechten (0,8-1,0 fte)

(Universitair) Docent Rechten (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 dec 29 jan Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ter versterking van

Functieomschrijving

Ter versterking van het onderwijs en onderzoek zoekt de sectie Algemene Rechtswetenschap een universitair docent of een docent, bij voorkeur een ervaren docent op minimaal docent 3 niveau. De aanstelling heeft een totale omvang van 0,8 tot 1,0 fte. Voor een aanstelling als universitair docent is een promotie vereist. Voor de aanstelling als docent geldt deze eis niet, maar onderzoekservaring en -interesse is wel een pre.

Op onderwijsgebied is de (universitair) docent inzetbaar bij o.a. (de coördinatie van) het Nederlands- en Engelstalige onderwijs in het eerste jaar (inleidende vakken Algemene Rechtswetenschap 1 en 2, Law and Legal Skills: the Dutch example), bij de vaardighedenvakken (Juridische Onderzoeksvaardigheden 1 en 2, Studentenrechtbank) en scriptiebegeleiding.

Op onderzoeksgebied zal – al naar gelang de aanstelling – de (universitair) docent participeren met het onderzoek binnen één volgende drie onderzoeksonderwerpen die een centrale rol spelen binnen de sectie Algemene Rechtswetenschap: (1) het openbare-orderecht, (2) ‘the right to housing’ (zie in het bijzonder het door professor Michel Vols gecoördineerde ERC-project EVICT, www.eviction.eu), en (3) methoden en methodologie van juridisch onderzoek.

Een universitair docent wordt geacht het onderzoek dat op de sectie wordt verricht verder te brengen, zoals door het indienen van onderzoeksaanvragen bij de Nederlands Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Tot het takenpakket van een universitair docent behoort daarnaast het begeleiden van researchmaster-studenten en promovendi.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, zoals Uppsala, Göttingen en Gent. De RUG kent ongeveer 36.000 studenten en 7.500 medewerkers uit binnen- en buitenland. De RUG werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich met de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society.

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een (inter)nationaal georiënteerde organisatie die een modern én klassiek profiel heeft. Hoewel zij een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs vernieuwen om breed georiënteerde juristen op te leiden. De faculteit heeft een brede Nederlandstalige bachelor, een Engelstalige bachelor en verschillende (inter)nationale masters. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met 5000 studenten en 500 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Vakgroep Algemene Rechtswetenschap en Rechtsgeschiedenis
Binnen de vakgroep Algemene Rechtswetenschap en Rechtsgeschiedenis verzorgt de sectie Algemene Rechtswetenschap bachelor- en masteronderwijs. Ook verricht zij onderzoek op diverse terreinen van het recht, zoals het openbare-orderecht en ‘the right to housing’, en voorts verricht zij onderzoek naar methoden en methodologie van juridisch onderzoek.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- voor de aanstelling als universitair docent: gepromoveerd, bij voorkeur op een van de vakgebieden die het onderzoek van de sectie bestrijkt
- voor de aanstelling als docent: aantoonbare onderzoekservaring en -interesse is een pre
- ruime ervaring met het verzorgen en coördineren van Nederlands- en/of Engelstalig onderwijs in gelijksoortige vakken als hierboven genoemd
- in het bezit van de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereidheid tot het verkrijgen daarvan binnen afzienbare tijd
- voor de aanstelling als universitair docent (en een pré voor de aanstelling als docent): aantoonbare, uitstekende onderzoekskwaliteiten
- ervaring met het formuleren van onderzoeksprojecten strekt tot aanbeveling
- bij voorkeur beschikkend over een (internationaal) netwerk ten behoeve van onderzoeksactiviteiten
- aantoonbare organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Benodigde competenties:

- conceptueel vermogen
- omgevingsgericht
- goede presentatievaardigheden
- resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 months.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.960,- (schaal 10) tot maximaal € 6.181,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd.
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een dienstverband met een omvang van 0,8-1,0 fte voor de periode van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband bij een positief resultaat & ontwikkelingsgesprek.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.

Ingangsdatum: bij voorkeur per 1 augustus 2023, eerder is ook mogelijk.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • max. €6181 per maand
  • Universitair
  • V22.0924

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you