Junior Onderzoeker Woningmarkt, Omgeving en Gezondheidsongelijkheid

Junior Onderzoeker Woningmarkt, Omgeving en Gezondheidsongelijkheid

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 2 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het lopende onderzoeksproject 'Woningmarktpolarisatie, omgevingskwaliteit en gezondheidsongelijkheid' zijn we op zoek naar een junior onderzoeker. Het project richt zich op de relatie tussen ruimtelijke ongelijkheid in de stad en gezondheid. De centrale vraag is in hoeverre polarisatie op de woningmarkt van de Amsterdamse regio bijdraagt aan ongelijke gezondheidsuitkomsten voor huurders en woningeigenaren als gevolg van verschillen in blootstelling aan negatieve omgevingseffecten (zoals luchtverontreiniging en geluidsoverlast). Het onderzoek brengt grootschalige kwantitatieve datasets over kwaliteit van de woonomgeving, individuele bewoners en medische gesteldheid bij elkaar om inzicht te geven in milieu-ongelijkheid en de effecten daarvan op individuele gezondheid.

Het project is gefinancierd door het Kenniscentrum Ongelijkheid en is een samenwerking van onderzoekers van de afdeling Geografie, Planologie en IDS, Amterdam UMC en maatschappelijke partners van de Gemeente Amsterdam, GGD Amsterdam, Amsterdamse Federatie voor Woningcorporaties en de Gezonde Stad. Het onderzoek draagt bij aan academische en maatschappelijke debatten over milieurechtvaardigheid, ruimtelijke ongelijkheid in gezondheid, en het cumulatieve karakter van ongelijkheden. De bevindingen zullen bijdragen aan beleid voor een duurzame, gezondere, en rechtvaardigere ruimtelijke ordening, buurtontwikkeling en woningmarkt.

Wat ga je doen

De werkzaamheden van de onderzoeker richten zich voornamelijk op het verwerken van de onderzoeksresultaten, het schrijven van een Nederlandstalig onderzoeksrapport, het ondersteunen van teamvergaderingen, en het organiseren van een afsluitende kennisbijeenkomst.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

We zoeken een onderzoeker die kennis heeft van kwantitatieve onderzoeksmethoden, resultaten kan interpreteren, en in staat is om een Nederlandstalig onderzoeksrapportage voor een academisch en professioneel publiek te schrijven. Dit betekent dat de kandidaat een bescheiden literatuuronderzoek kan uitvoeren, bestaande analyses kan interpreteren en erover rapporteren, en kan meedenken over beleidsaanbevelingen. Daarnaast is de onderzoeker in staat zelfstandig te werken, en de verantwoordelijkheid voor de organisatie van een klein evenement te dragen.

Jouw ervaring en profiel:
 • Mastertitel in een sociale wetenschap of ruimtelijke wetenschap;
 • Kennis van het onderwerp;
 • Kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden;
 • Ervaring met het schrijven van onderzoeksrapportage;
 • Nederlandstalig.
Verder geniet de voorkeur wanneer de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met het organiseren van (kennis)bijeenkomsten voor beleidsmakers en academici.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een fulltime of parttime dienstverband voor 30.4 uur per week voor een periode van vier maanden. Het UFO-profiel onderzoeker 4 is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 2.960 - € 4.670 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 10. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder
 • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast team dat openstaat voor nieuwe collega's;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Postdoc
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 30.4 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 11085

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you