PhD student voor het project: Mondgezondheid op weg naar volwassenheid

PhD student voor het project: Mondgezondheid op weg naar volwassenheid

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 8 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie heeft een actieve epidemiologische onderzoekslijn binnen de Generation R Studie. Deze onderzoekslijn heeft een sterk verbindend karakter en is gericht op het identificeren van omgevings-, leefstijl, en persoonlijke factoren gerelateerd aan de mondgezondheid. Met als doel effectieve strategieën te kunnen ontwikkelen ter verbetering van (de zorg voor) de mondgezondheid.

Hoewel tandcariës te voorkomen is, blijft het wereldwijd een van de meest voorkomende niet-overdraagbare ziekten onder alle leeftijdsgroepen. Waarbij preventieve maatregelen tandcariës niet altijd kunnen verminderen. Daarnaast nemen sociaaleconomische verschillen in mondgezondheid (inter)nationaal toe. Dit suggereert dat het bevorderen van een goede mondgezondheid nog niet voldoende kan worden afgestemd op verschillende behoeftes in verschillende levensfasen.

in dit onderzoeksproject richt je je op het onderzoeken van biologische, psychologische, sociale en omgevingsfactoren met een langetermijneffect op de mondgezondheid. Gedurende de ontwikkeling tot volwassene.

Het doel van deze studie is trajecten te identificeren om voor de mondgezondheid kritieke leeftijdsperioden te kunnen bepalen. Op de lange termijn zullen de resultaten van deze studie de ontwikkeling van op maat gemaakte preventieve mondgezondheidsprogramma's mogelijk maken. Deze programma's zullen gericht zijn op wetenschappelijk bewezen risicogroepen en het risicogedrag. Maar belangrijker nog, ze zullen ook rekening kunnen houden met het belang van timing tijdens de ontwikkeling van kinderen tot volwassene.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Het helpt als je eerder epidemiologisch onderzoek hebt gedaan. Affiniteit met de tandheelkunde, epidemiologie en maatschappelijke gezondheidszorg strekt tot de aanbeveling. Verder:
 • Heb je een universitaire tandheelkundige of (bio)medische opleiding (of vergelijkbaar) afgerond en heb je interesse voor mondgezondheid en methodologie van wetenschappelijk onderzoek.
 • Ben je ambitieus en beschik je over analytisch denkvermogen.
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
 • Een jaarcontract met de intentie tot uitbereiding tot 4 jaar.
 • Een bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 3.536,- (schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een cao-salarisverhoging van 4% per november 2023.
 • Een 13e maand die we in november uitkeren en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Sportfaciliteiten in het Erasmus MC. En heb je een lekke band? Onze fietsenmaker repareert deze graag.

Werkgever

Erasmus MC

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

Het Generation R Onderzoek bestudeert de groei en ontwikkeling van bijna 10.000 kinderen vanaf de vroege foetale fase tot de jonge volwassenheid. In dit project wordt ook onderzocht welke omgevingsfactoren van invloed zijn op de ontwikkeling van een goede mondgezondheid. Er wordt gebruik gemaakt van longitudinaal verzamelde data, genetische, microbiologische en beeldvormende technieken (2D, 3D, fluorescentie en röntgen) bij jonge kinderen.

Voor dit onderzoek richt je je als promovendus op longitudinale risicofactoren voor de mondgezondheid. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en de afdeling Epidemiologie.

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €2631—€3336 per maand
 • Universitair
 • 52.11.22.THZ-P1140677-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you