(Senior) adviseur Europese financiering onderzoek

(Senior) adviseur Europese financiering onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 9 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als adviseur ben je betrokken bij het vroegtijdig signaleren en creëren van kansen voor financiering van onderzoek en innovatie door de Europese Commissie. Je adviseert onderzoekers, van hoogleraren tot postdocs, bij het voorbereiden van projectaanvragen voor Horizon Europe. Met name Marie Curie programma en grote samenwerkingsprojecten. Verder ben je bekend met relevante andere Europese programma's in dit veld zoals ERC, COST en relevante Europese partnerschappen voor Health. Bijvoorbeeld IHI en EJPRD.

Naast advisering en het nakijken van concept aanvragen, verzorg je met je collega's in het EU team voorlichtingsbijeenkomsten, trainingen en workshops. En draag je zorg voor het vroegtijdig en proactief informeren van onze staf. Samen met de collega's van RDO draag je bij aan de activiteiten die door RDO worden georganiseerd voor interne en externe belanghebbenden.

Je bent onderdeel van Team EU en rapporteert aan de coördinator van dit team.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Je bent een kundige collega met een universitair werk- en denkniveau en gedegen inhoudelijke expertise aangaande het aanvragen van Horizon Europe. Bij voorkeur ben je opgeleid binnen het Life Sciences en/of Health domein.

Je hebt ervaring met het begeleiden van of het zelf schrijven van subsidie/onderzoeksaanvragen, of met het management van subsidie/onderzoeksprojecten. Je beschikt over een scherp analytisch vermogen, effectieve communicatieve vaardigheden (zowel in woord als geschrift), organisatiesensitiviteit en een gezond relativeringsvermogen. Ook ben je een teamplayer, klantgericht en in staat om mensen te enthousiasmeren en te coachen. Bovendien ben je zowel de Nederlandse als Engelse taal zeer goed machtig in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 6.717,- (schaal 12) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een cao-salarisverhoging van 4% per november 2023.
 • Een 13e maand die we in november uitkeren en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen ongeveer 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Studiemogelijkheden en sportfaciliteiten in het Erasmus MC.

Werkgever

Erasmus MC

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

Het Research Development Office (RDO) valt als afdeling in de pijler Onderwijs en Onderzoek van het Servicebedrijf. RDO informeert en adviseert onderzoekers over nationale, Europese en internationale subsidiemogelijkheden voor onderzoek, innovatie en onderwijs. Daarnaast beheert RDO de contacten tussen de subsidiegevers en Erasmus MC en draagt RDO bij aan de externe profilering van het onderzoek van Erasmus MC.

De werkwijze van RDO heeft er de afgelopen 5 jaar toe bijgedragen dat het Erasmus MC één van de best scorende UMC's van Nederland is als het gaat om het verkrijgen van Europese subsidies.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management; Financiën
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €4952—€6337 per maand
 • Universitair
 • 48.26.22.SB3-P1143063-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you