IT-auditor

IT-auditor

Geplaatst Deadline Locatie
24 jan 12 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij met je IT-audit expertise werken in een omgeving waar een goede werk-privé balans mogelijk is en ondertussen invloed hebben op onderzoek en onderwijs met maatschappelijke impact? Wil jij met je bedrijfskundige blik, analyse en advies, een bijdrage leveren aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Als IT-auditor voer je op het gebied van (IT) processen en systemen, bestuurlijke informatievoorziening, bedrijfsvoering en risicobeheersing, namens en op verzoek van het college van bestuur, IT-audits en adviesopdrachten uit binnen de Radboud Universiteit. Je inventariseert de belangrijkste risico's op basis van interviews, documentatiestudies en overige testwerkzaamheden. Zo beoordeel je samen met collega's binnen het auditteam én binnen de organisatie op welke wijze deze risico's (moeten) worden beheerst. Je zorgt voor een goed verloop van de IT-audits. Van de planningsfase tot het afronden van de audit, het opstellen van een (concept)rapportage en het bespreken en beargumenteren daarvan met betrokkenen tot aan het niveau van het college van bestuur. Gedurende de audit betrek en informeer je de betrokken afdeling(en) en communiceer je zorgvuldig de planning, bevindingen en voortgang. Daarnaast rapporteer je proactief onregelmatigheden op het gebied van informatiebeveiliging, cybersecurity en data-analyse aan het hoofd Interne Audit Dienst (IAD). Binnen onze universiteit zijn er veel projecten op IT-gebied. De functie van IT-auditor biedt je dan ook diverse mogelijkheden om zelfstandig te werken aan het IT-audit programma dat aansluit op de doelen van de Radboud Universiteit en de overige werkzaamheden van de IAD. Hierbij zoek je de samenwerking op, fungeer je als gesprekspartner en speel je in op actuele onderwerpen die relevant zijn voor andere (IT) functies (zoals CISO, CIO, ISO, FG etc.). Mede hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Van de IT-auditor verwachten wij dat deze niet alleen oog heeft voor IT-audit, maar ook bijdraagt aan operationele audits wanneer dat nodig is. Lijkt het je een uitdaging om samen met ons verder te bouwen aan de IT-audit functie? Dan komen we graag met je in contact!

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan binnen de non-profit sector of bij een auditafdeling.
 • Je hebt een relevante afgeronde hbo- of universitaire opleiding, bijvoorbeeld in de IT of accountancy.
 • Je hebt een (bijna) afgeronde RE-opleiding.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt een dienstverlenende instelling.

Verder is het in de rol van IT-auditor belangrijk dat je geïdentificeerde risico's kan overbrengen waarvoor onder andere gedegen algemene IT-kennis noodzakelijk is. Je zal in alle lagen van de organisatie in gesprek gaan (o.a. systeembeheer, applicatiebeheer, databasebeheer, projectleiders, management en bestuur). Hiervoor is een bijbehorende effectieve flexibele communicatiestijl vereist. Daarnaast ben je in staat om bij anderen (op alle niveaus) acceptatie en enthousiasme op te wekken voor je eigen argumenten en voorstellen. Dat je makkelijk contact legt en een teamspeler bent helpen je daarbij.

Ook herken jij jezelf in de volgende competenties: accuratesse, integer, gestructureerd, kritisch, standvastig, verantwoordelijk en analytisch sterk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 0,6 - 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 4.814 en maximaal € 6.181 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn (salarisschaal 11).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De IAD bestaat uit 5 medewerkers (4,5 fte) en heeft een onafhankelijke positie binnen de universiteit. We rapporteren rechtstreeks aan het college van bestuur en de audit commissie. We geven het college van bestuur en het management op basis van deskundig en objectief onderzoek (operationele en IT-audits) aanvullende zekerheid en adviezen om waarde aan de organisatie toe te voegen en de operatie te verbeteren. Zo ondersteunen we als team de organisatie bij het behalen van haar doelstellingen, door op basis van een systematische en gedisciplineerde aanpak de effectiviteit van risicomanagement, interne beheersing en governance te toetsen en te verbeteren.

De IAD heeft in de afgelopen jaren een transformatie ondergaan van een accountantsdienst (m.n. gericht op financial audits) naar een auditdienst (focus op operationele en IT-audits). Het team is bezig met de verdere ontwikkeling en professionalisering van de afdeling inclusief kwaliteitsbeheersing.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Financiën
 • €4814—€6181 per maand
 • HBO
 • 1204343

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you