Docent Bestuursrecht

Docent Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 26 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij jouw kennis over de ‘spelregels van de samenleving’ overbrengen aan de nieuwe generatie? Heb je ambitie om wetenschappelijk onderzoek te verrichten en zo bij te dragen aan een rechtvaardige en veilige toekomst? En wil je werken in een open sfeer met horizontale lijnen, waar je nieuwe vaardigheden kunt leren en jezelf kunt ontwikkelen? Dan ben jij nodig als docent Bestuursrecht.

Als docent Bestuursrecht ben je werkzaam binnen de vaksectie Bestuursrecht. Het team van de sectie bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste collega's die verantwoordelijk zijn voor het bestuursrechtelijke onderwijs en onderzoek van de faculteit. De sfeer is open en de lijnen zijn horizontaal. De sectie werkt op onderzoeksgebied intensief samen binnen het onderzoekscentrum voor Staat & Recht (SteR). Er is veel aandacht voor de thema's grondslagen, rechtsbeginselen en conflictoplossing. In deze functie verzorg je hoogwaardig bestuursrechtelijk onderwijs met aandacht voor onderwijsvernieuwing en digitalisering. Naast onderwijswerkzaamheden werk je aan jouw promotieonderzoek.

Als docent Bestuursrecht verzorg je voornamelijk onderwijs in de bachelorfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Denk hierbij onder meer aan het geven van werkgroeponderwijs, het beoordelen van schrijfopdrachten en het optreden als docent in het kader van de oefenrechtbank (Rota Administrativa). Wij zoeken iemand met affiniteit voor de digitalisering van het juridisch onderwijs (je werkt bijvoorbeeld mee aan de ontwikkeling van digitale tentamens en de ontwikkeling van digitale onderwijsomgevingen via Brightspace). 

Naast je onderwijswerkzaamheden is er voldoende ruimte voor het verrichten van promotieonderzoek. In overleg met een hoogleraar en je dagelijkse begeleiders werk je aan jouw proefschrift. De vaksectie denkt hierbij in samenspraak met de collega's van de sectie staatsrecht aan een (rechtsvergelijkend) onderwerp rond het brede toepassingsgebied van het evenredigheidsbeginsel. Graag zouden we met jou over dit thema van gedachten wisselen. Tijdens de eerste fase van jouw dienstverband werk je het onderzoeksvoorstel uit. Dit wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de facultaire Wetenschapscommissie.

Jouw aanstelling bestaat voor 70% uit onderwijs en 30% uit het verrichten van je promotieonderzoek.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je bent (bijna) juridisch afgestudeerd (master) met uitstekende resultaten.
 • Bij voorkeur beschik je over een specialisatie in het Staats- en Bestuursrecht of heb je een aantoonbare affiniteit met deze rechtsgebieden.
 • Je beschikt over goede didactische en taalvaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je kunt studenten enthousiasmeren voor het vakgebied.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijk dienstverband van 6 jaar met een promotieambitie.

 • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 6 jaar met een promotieambitie.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De vaksectie Bestuursrecht maakt deel uit van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Ons wetenschappelijk onderwijs is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend aan ons wetenschappelijk onderzoek is de samenwerking met de juridische beroepspraktijk.

De vaksectie Bestuursrecht zorgt voor de bestuursrechtelijke basis van aankomend juristen. In het maatschappelijk leven speelt de overheid een belangrijke rol en op veel gebieden treedt zij regulerend op. Het bestuursrecht heeft hierbij een normerende en instrumentele functie. De actualiteit, zowel nationaal als internationaal, neemt in het beleidsgevoelige bestuursrecht een belangrijke plek in.

De vaksectie Bestuursrecht participeert in het Onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). SteR is gespecialiseerd in (multidisciplinair) publiekrechtelijk onderzoek. Er is veel aandacht voor grondslagenonderzoek en internationale dimensies van het publiekrecht. Het centrum stimuleert hoogwaardig, vernieuwend (nationaal en internationaal) rechtsgeleerd onderzoek. Het geeft bekendheid aan de onderzoeksresultaten door middel van gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia. De vaksectie Bestuursrecht opereert hoofdzakelijk binnen de SteR-deelprogramma’s ‘Dragende beginselen en fundamentele rechten’ en ‘Conflictoplossende instituties’.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Recht
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 1204431

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you