Universitair Docent Forensische Orthopedagogiek

Universitair Docent Forensische Orthopedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
9 feb 19 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen is op zoek naar een Universitair Docent Forensische Orthopedagogiek.

Heb je interesse in oorzaken van en oplossingen voor complexe opvoedproblemen? Wil je bijdragen aan kennis over hoe justitieel ingrijpen in het leven van kinderen en jongeren voorkomen kan worden? Of wil je helpen jongeren met ernstige gedragsproblemen weer op het juiste pad te krijgen?

Als Universitair Docent bij de programmagroep Forensische Orthopedagogiek versterk je het onderwijs en wetenschappelijk onderzoek op dit terrein.

Wat ga je doen
 • Je ontwikkelt en begeleidt wetenschappelijk onderzoek in de forensische orthopedagogiek, leidend tot wetenschappelijke publicaties;
 • Daarnaast speel je een belangrijke rol in ons onderwijs. Zo ontwikkel, coördineer en verzorg je het onderwijs in ons mastertraject en onze minoren, en begeleid je bachelor- en masterscripties en eventueel promotieonderzoek;
 • Om het hoge academische niveau te onderhouden, draag je bij aan het ontwikkelen en implementeren van verbeteringen in didactiek en/of inhoud van het onderwijs.
Je ontwikkelt en begeleidt onderzoek op het terrein van de forensische orthopedagogiek. Samen met je collega's zul je je vooral bezighouden met gedrags- en opvoedingsvraagstukken die complex en vaak ernstig van aard zijn. Soms spelen deze vraagstukken zich af na justitieel ingrijpen, bijvoorbeeld als sprake is van jeugddelinquentie of een ondertoezichtstelling van een kind als gevolg van mishandeling. Maar, ook de preventie van problemen heeft sterk de aandacht in onze programmagroep. Zo doen wij onderzoek naar de intergenerationele overdracht van kindermishandeling en antisociaal gedrag en houden wij ons bezig met onderzoek naar determinanten van ernstige gedragsproblemen.

Je zult ook een rol in ons onderwijs vervullen. Als docent ben je zichtbaar in de bachelor Pedagogische Wetenschappen, inclusief de Nederlandstalige minor Kinderrechten en Forensische Jeugdzorg en de Engelstalige minor Violence. Ook in onze eigen master Forensische Orthopedagogiek en de Engelstalige onderzoeksmaster Child Development and Education zul je diverse vormen van onderwijs verzorgen.

In het eerste jaar zal de verdeling 50% onderwijs en 50% onderzoek zijn. Vanaf het tweede jaar zal dat verschuiven naar 60% onderwijs en 40% onderzoek.

Naast het onderzoek en onderwijs ga je externe fondsen voor onderzoeksprojecten werven, en bestuurs- en beheerstaken verrichten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • Enige ervaring met het gegeven van onderwijs en/of trainingen;
 • Interesse in het ontwerpen, opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek dat gericht is op maatschappelijke vraagstukken;
 • Je kunt data analyseren (kwantitatief of kwalitatief) en je hebt ervaring met publiceren in internationale tijdschriften.
Daarnaast heb je
 • Een vooropleiding in een van de gedragswetenschappen, en bent (bijna) gepromoveerd op een voor de (Forensische) Orthopedagogiek relevant terrein;
 • Een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of de bereidheid deze te behalen.
Ervaring met empirisch-juridisch onderzoek en kennis op het snijvlak van het (jeugd)recht en pedagogiek is een voordeel. Omdat een deel van ons onderwijs uit klinische vakken bestaat is affiniteit met de klinische praktijk en klinische werkervaring ook een voordeel.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een fulltime of parttime dienstverband voor 32-38 uur per week voor een periode van 12 tot 18 maanden (e.e.a. afhankelijk van of je al in dienst bent van de UvA). Bij gebleken geschiktheid zal het dienstverband daarna worden omgezet naar onbepaalde tijd. De beoordeling vindt plaats op basis van het UFO profiel Universitair Docent, op de competenties Conceptueel vermogen, Omgevingsgerichtheid, Presenteren en Resultaatgerichtheid. Daarnaast verwachten we een actieve bijdrage aan het goed functioneren van de afdeling ('good citizenship').

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.974 tot € 6.181 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 11-12. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder
 • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega's;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 41.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de afdeling

De programmagroep Forensische Orthopedagogiek behoort tot de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—38 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • 11212

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you