Lector Duurzaam Gebouwde Omgeving (0,1-1,0 FTE)

Lector Duurzaam Gebouwde Omgeving (0,1-1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
10 feb 19 mrt Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Impact maken op de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk. Dát maakt jouw werk als lector van betekenis. Welkom bij Avans Hogeschool.

Functieomschrijving

Mooi werk

Maatschappelijke context

Er ligt een grote maatschappelijke opgave rondom de gebouwde omgeving: Nederland heeft zich in het regeerakkoord gecommitteerd aan het versnellen van de woningbouw tot 100.000 nieuwe woningen per jaar. Er is behoefte aan nieuwe, en ook aan andersoortige woningen die aansluiten bij de veranderende demografische samenstelling. Daarnaast speelt de noodzaak voor het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. In de bouwsector is sprake van de nodige ontwikkelingen, zoals materiaaltransitie (gebruik van biobased (bouw-)materialen, circulair bouwen), natuurinclusieve ontwikkelingen en technische ontwikkelingen en uitdagingen. Dit raakt behalve de woningbouw ook utiliteitsbouw en complete gebiedsontwikkeling en leefomgeving. En dit alles in de context van een groeiende ongelijkheid in de maatschappij. De verwachting is dat de verdeling van brede welvaart steeds vaker over schaarste zal gaan. Daarmee komt ook de gebouwde omgeving als basis voor een gezond leven onder druk te staan.

Het werkveld van de gebouwde omgeving heeft daarom een grote kennisbehoefte naar hoe de traditionele bouwsector door te ontwikkelen naar meer industrialisatie van het bouwproces. Alleen dan is aan de maatschappelijke opgave te voldoen. Dit vereist verbindingen met andere disciplines, zoals engineering, designers en it’ers én het vereist een ontwikkeling in het denken in eenmalige projecten (hoe omvangrijk ook) naar ketendenken.

Avans zoekt een lector Duurzame Gebouwde Omgeving die in verbinding samen met werkveld, kennisinstellingen, het onderwijs en de andere onderzoekslectoraten van het Centre of Expertise Veiligheid en Veerkracht impact wil maken en aan de slag wil met het thema van het lectoraat: “Hoe kunnen bouwprocessen en technieken worden vormgegeven zodat wordt bijgedragen aan het ontwikkelen, realiseren en beheren van een hoge kwaliteit van de leefomgeving (de stad en haar omgeving) op de aspecten duurzaam, weerbaar en leefbaar?“.

Jouw werk als lector bij Avans

Als lector bij Avans doe je onderzoek, geef je voorlichting en stimuleer je de wisselwerking tussen jouw onderzoeksprogramma, het onderwijs en het werkveld. Je richt een kenniskring in met docenten, onderzoekers, experts uit het werkveld en studenten. Vanuit deze kenniskring ondersteun je het werkveld. Je motiveert de diverse kenniskringleden en bewaakt en bevordert de inhoudelijke en methodologische kwaliteit van jouw onderzoek en andere activiteiten die je ontwikkelt. Je ontwikkelt relevante, aantrekkelijke, uitdagende en herkenbare onderzoekstrajecten, voert ze uit en valoriseert ze.

Dankzij je grote, relevante netwerk creëer je een moeiteloze wisselwerking tussen werkveld, onderwijs en wetenschap. Zo zorg je onder andere voor bekendheid van onderzoeksresultaten via publicaties, netwerken, lezingen, demonstraties en allerlei vormen van onderwijs. Je coacht en begeleidt (docent-)onderzoekers zodat zij kunnen groeien binnen hun vakgebied. Als boegbeeld van jouw onderzoeksorganisatie weet je precies de juiste verbindingen te leggen, waardoor (extern gefinancierde) projecten worden binnengehaald en onderzoeken het podium krijgen die ze verdienen. De onderzoekers dragen bij aan de vernieuwing en uitvoering van het onderwijs. Zo draag jij bij aan de kwaliteit van het onderwijs en laat je professionals en studenten groeien.

Jouw plek als Lector Duurzaam Gebouwde Omgeving binnen Avans

Om de onderzoekskracht van Avans te bundelen in nadrukkelijke samenhang en verbinding met het onderwijs en de studenten, werkt Avans met zowel Centres of Expertise (CoE) als Expertisecentra. Lectoren vinden binnen Avans hun plek binnen deze Centres of Expertise en Expertisecentra. Avans werkt al enkele jaren met het Centre of Expertise Biobased Economy die zich verbreedt naar energie- en materiaaltransitie en een naamswijziging ondergaat. Sinds 1 september jongstleden zijn 4 CoE’s actief:

 • Centre of Expertise Technologische Innovatie van Energie- en Materiaaltransities (CoE TIEM).
 • Centre of Expertise Veiligheid en Veerkracht (CoE VV).
 • Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap (CoE BWNO).
 • Centre of Expertise Gezondheid, Zorg en Welzijn (CoE GZW).

Specificaties

Avans Hogeschool

Functie-eisen

Jij past bij ons
Als ware inspirator ben je het boegbeeld van jouw onderzoeksprogramma en toon je anderen de waarde van jouw ideeën. Je hebt grote affiniteit met de wisselwerking tussen onderzoek, onderwijs en werkveld en je wordt enthousiast van studentparticipatie binnen het onderzoek. Verder heb je:

 • Een academische opleiding en ben je gepromoveerd op een onderwerp dat aansluit bij het kennisprogramma van het Centre of Expertise.
 • Actuele onderzoekservaring en ervaring in het werkveld en de wetenschap.
 • Een groot (inter-)nationaal netwerk binnen je onderzoeksgebied, dat je ook actief durft in te zetten om zo te zorgen voor nieuwe projecten en onderzoeken, die (relevante) vernieuwing brengen voor het werkveld.
 • Ervaring als coachend leidinggevende, beschik je over managerial skills en weet je het beste te halen uit de professionals die – samen met jou – het onderzoek vormgeven. Je bent een onderzoeksmanager die zowel zelf onderzoekt als het onderzoek entameert en aanstuurt.
 • Ervaring met het acquireren van onderzoeksprojecten en onderschrijf je het streven van Avans om te groeien naar 40% externe funding en ben je in staat daar een bijdrage aan te leveren.

Ten slotte spreekt de visie van Avans op praktijkgericht onderzoek je aan en schakel je moeiteloos tussen de verschillende rollen die je als lector vervult: van boegbeeld naar inspirator, (coachend) leidinggevende en naar onderzoeker. Je kan relativeren, bent stressbestendig en ‘past’ bij de informele én professionele sfeer van Avans Hogeschool.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 8 jaar.

We bieden je
Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere vakinhoudelijke en technische professionalisering. Verder bieden we je:

 • Een maandsalaris van minimaal € 6.149,- tot maximaal € 7.940,- bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 15 cao hbo).
 • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een dertiende maand.
 • In eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor 8 jaar.
 • Veel flexibiliteit in je baan met de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • Ongeveer 50 vrije dagen als je fulltime werkt.

Werkgever

Vernieuwend Avans
Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs en onderzoek in co-creatie met het werkveld. En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen. Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Lector
 • Techniek
 • 24—38 uur per week
 • €6149—€7940 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT AV 20231002-2

Werkgever

Locatie

Professor Cobbenhagenlaan 13, 5037 DA, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you