Universitair docent Staats- en/of Bestuursrecht

Universitair docent Staats- en/of Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 30 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij behoren tot

Functieomschrijving

Wil jij behoren tot een van de leukste vakgroepen van Nederland en samen met anderen in een inspirerende omgeving werken op het terrein van het staats- en bestuursrecht? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! De vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde is op zoek naar een universitair docent ter versterking van het onderwijs en onderzoek.

Als universitair docent van de vakgroep verricht je zelfstandig onderzoek op het gebied van staats- en/of bestuursrecht, hetgeen leidt tot goede wetenschappelijke publicaties. Daarnaast zet je je in voor het verwerven van onderzoeksfinanciering in de tweede en derde geldstroom.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, zoals Uppsala, Göttingen en Gent. De RUG kent ongeveer 37.000 studenten en 7.500 medewerkers uit binnen- en buitenland. De RUG werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich met de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society.

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een (inter)nationaal georiënteerde organisatie die een modern én klassiek profiel heeft. Hoewel zij een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs vernieuwen om breed georiënteerde juristen op te leiden. De faculteit heeft een brede Nederlandstalige bachelor, een Engelstalige bachelor en verschillende (inter)nationale masters. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met 5000 studenten en 500 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde
De vakgroep bestaat uit 50 enthousiaste collega’s die over de volle breedte van het staatsrecht, het bestuursrecht en de bestuurskunde onderwijs verzorgen en onderzoek doen. De vakgroep zet zich in om met onderwijs en onderzoek een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken die spelen binnen deze rechtsgebieden.

Het onderzoek wordt veelal verricht in het kader van het programma Public Trust, Public Law. Het onderwijs wordt verzorgd in de bachelor rechtsgeleerdheid, de master Staats- en Bestuursrecht en master Juridische Bestuurskunde. Wij vinden het belangrijk om in het onderwijs studenten zowel een grondige kennis te bieden van ons rechtsgebied als inzicht te bieden in de maatschappelijke context van het recht. Daarbij is er ook aandacht voor het snijvlak met andere rechtsgebieden, zoals het bestuursstrafrecht, overheid en privaatrecht en de Europeanisering en internationalisering van het nationale staats- en bestuursrecht.

De vakgroep is sterk op het punt van klassiek juridisch-dogmatisch onderzoek en onderwijs. Uniek is dat wij in het onderwijs en onderzoek de juridische invalshoek combineren met een sociaalwetenschappelijk perspectief (hoe werkt het recht in de praktijk?).

Meer informatie over de vakgroep is te vinden op:
https://www.rug.nl/rechten/organisatie/vakgroepen/sbb/

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- (bijna) gepromoveerd op het gebied van het staats- of het bestuursrecht
- uitstekende onderzoekskwaliteiten, blijkend uit wetenschappelijke publicaties op het gebied van het staats- of het bestuursrecht
- ervaring met het formuleren van onderzoeksprojecten strekt tot aanbeveling
- ervaring met het geven en coördineren van wetenschappelijk onderwijs op het gebied van het staats- en/of het bestuursrecht strekt tot aanbeveling
- in het bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid die binnen een jaar te halen
- beschikt over de volgende competenties: resultaatgerichtheid, wetenschappelijke creativiteit, omgevingsgerichtheid, conceptueel vermogen, presentatievaardigheden
- heeft een werkhouding gericht op teamwork, flexibiliteit en communicatie
- beheerst de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met het uitzicht op een vast dienstverband
- een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte
- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.974,- (schaal 11) tot maximaal € 6.181,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.

De datum van indiensttreding: in overleg

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • max. €6181 per maand
  • Universitair
  • V23.0121

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you