Junior Onderzoeker voor het Cluster Zorg en Sociale Zekerheid

Junior Onderzoeker voor het Cluster Zorg en Sociale Zekerheid

Geplaatst Deadline Locatie
24 feb 31 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

SEO Economisch Onderzoek verricht onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Ons onderzoek heeft een sterk analytisch karakter en is geconcentreerd rond zestien expertisegebieden. Voor meer informatie over SEO, zie onze website: www.seo.nl

Wij zoeken een:

Junior economisch onderzoeker Zorg en Sociale zekerheid

Ben je net afgestudeerd als econoom of econometrist en lijkt het je leuk om beleidsrelevant onderzoek te doen op het terrein van zorg en sociale zekerheid? Dan is deze baan misschien iets voor jou.

Het cluster doet veel kwantitatief onderzoek op basis van grote microdatabestanden, waarbij de toepassingen heel divers zijn. We schatten het bijstandsverdeelmodel, waarmee de verdeling van bijstandsbudgetten over gemeenten wordt bepaald, en doen onderzoek naar de risicovervening tussen zorgverzekeraars. Op zorggebied doen we regelmatig onderzoek naar preventiebeleid, zoals het beperken van de beschikbaarheid van alcohol en tabak en het verlagen van de btw op groente en fruit. Binnen de sociale zekerheid zijn schuldhulpverlening en bewindvoering onlangs aan de orde geweest. Belangrijke opdrachtgevers zijn ministeries - met name Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid - gemeenten en verzekeraars.

Je werkzaamheden variëren van het verzamelen en structureren van informatie, economische analyses, kwantitatieve en kwalitatieve (effect)­analyses, gesprekken en interviews, tot het schrijven van rapporten en het verzorgen van presentaties. Als junior onderzoeker ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (delen van) onderzoeksprojecten, het ontwikkelen en uitdragen van kennis en het communiceren van je onderzoeksresultaten, zowel naar collega's als naar (potentiële) opdrachtgevers. We dagen je uit om een bijdrage te leveren aan acquisitie, het opbouwen van een netwerk van opdrachtgevers en samenwerkingspartners en het publiceren in wetenschappelijke en vaktijdschriften.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • interesse in vraagstukken over de zorg en sociale zekerheid,
 • een afgeronde masteropleiding econometrie, economie of vergelijkbaar,
 • uitstekende analytische vaardigheden,
 • vaardigheden t.a.v. Excel en statistische software (bij voorkeur Stata of R),
 • een scherpe, onafhankelijke en nieuwsgierige geest,
 • goede communicatieve vaardigheden,
 • wetenschappelijke affiniteit.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands.
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Wouter Vermeulen, hoofd van het cluster Zorg en Sociale Zekerheid (w.vermeulen@seo.nl).

Geef aan of je telefonisch contact wilt, dan belt hij je terug.

Als werkgever handhaaft de SEO een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitstekende plek om je inhoudelijk te verdiepen en te ontwikkelen als toegepast economisch onderzoeker. We zorgen voor een goede begeleiding, maar geven je ook snel de kans en verantwoordelijkheid om zelfstandig projecten te acquireren en uit te voeren. Bij SEO is er continu aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, zowel als het gaat om inhoudelijke kennis, persoonlijke vaardigheden als doorgroei. We bieden intern een reeks van reguliere cursussen aan en geven je de mogelijkheid om ook extern cursussen te volgen, waaronder inhoudelijke opleidingen via het Tinbergen Instituut. Van junioren verwachten we dat ze in een periode van twee tot drie jaar voldoende kennis en ervaring hebben opgebouwd om door te kunnen groeien naar de functie van medior onderzoeker. Deelname aan het maatschappelijk debat via publicaties, lezingen en interviews wordt gestimuleerd. SEO is een platte en informele organisatie bestaande uit circa 50 veelal jonge medewerkers die sterk op inhoud zijn gericht. Er is veel ruimte om je werk op een eigen manier te organiseren, inclusief hybride werken. SEO biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaars­uitkering en een resultaatdelingsregeling. SEO is gevestigd in hartje Amsterdam, naast de Roeterseiland­campus van de UvA. Deze inspirerende omgeving geeft ons een groot netwerk van kennisinstellingen, bedrijfsleven en publieke instellingen met wie we samenwerken of voor wie we vragen beantwoorden.

Specificaties

 • Postdoc
 • Economie
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • 11237

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Roetersstraat 11, 1018WB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you