Docent Econometrie en/of Statistiek 1,0 fte

Docent Econometrie en/of Statistiek 1,0 fte

Geplaatst Deadline Locatie
1 mrt 31 mrt Tilburg

Functieomschrijving

Voor het departement EOR zijn wij per 1 augustus 2023 op zoek naar een Docent Econometrie en/of Statistiek. De taken van de gezochte docent zijn:

 • het verzorgen van hoor- en werkcolleges van cursussen in de diverse onderwijsprogramma’s waar het departement EOR verantwoordelijk voor is;
 • het coördineren van één of meer cursussen waarbij een team van docenten betrokken is;
 • het begeleiden van bachelor en/of masterscripties;
 • het (mede-)uitvoeren van digitaliseringsprojecten binnen ons onderwijs.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste collega die: 

 • een master (en bij voorkeur een PhD) heeft afgerond in een kwantitatieve richting zoals econometrie, statistiek, wiskunde of operations research;
 • ervaring heeft met het verzorgen van hoor- en/of werkcolleges;
 • affiniteit heeft met het digitaliseren van onderwijs;
 • in staat is om een team van werkcollegedocenten en studentassistenten aan te sturen;
 • in het bezit is van het certificaat Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid is om dit te verwerven; 
 • in staat is om in het Engels les te geven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

Naast een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (Tilburg University behoort tot de meest gewaardeerde werkgevers in de non-profit sector) en een attractieve, internationale werksfeer, bieden wij u een tijdelijk dienstverband voor vijf jaar.
Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand (salarisschaal 10) bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%). Deze functie valt onder het UFO-profiel Docent 4 en de CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.
Bij ruimere ervaring wordt een hogere inschaling niet uitgesloten (groei tot maximaal € 5.439, schaal 11 (Docent 3)).

Afdeling

De Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) maakt deel uit van Tilburg University. TiSEM streeft naar het geven en doen van kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek, met een ambitieuze, internationale gemeenschap van docenten en studenten. De bachelor- en masteropleidingen van TiSEM staan over het algemeen hoog in de ranglijsten en trekken een toenemend aantal studenten. Wat onderzoek betreft kan TiSEM zich op veel gebieden meten met de Europese top. 

 

Het departement Econometrie en Operations Research (EOR) is een onderdeel van TiSEM. Het bestaat uit ongeveer 45 stafleden en 35 PhD studenten. Het is verantwoordelijk voor het onderwijs in de bacheloropleiding Econometrics and Operations Research en de drie masteropleidingen Econometrics and Mathematical Economics, Quantitative Finance and Actuarial Science en Business Analytics and Operations Research. Bovendien verzorgt het departement de statistiek- en wiskundevakken in de andere bacheloropleidingen van TiSEM en de kwantitatieve vakken in het research masterprogramma in economics, het PhD programma in business en de bacheloropleiding Data Science. De meeste stafleden hebben een kwantitatieve achtergrond en zijn naast het onderwijs ook actief als onderzoeker. Op onderzoeksgebied heeft het departement een internationale reputatie op diverse terreinen als actuariële wetenschappen, econometrie, kwantitatieve financiering, operations research, statistiek en wiskunde. Er wordt fundamenteel onderzoek gedaan en er is veel aandacht voor onderzoek met maatschappelijke relevantie.

Tilburg School of Economics and Management

 

Additionele informatie

U kunt per e-mail informatie inwinnen over zowel het departement als over de functie bij prof. dr. Henk Norde (e-mail: h.norde@tilburguniversity.edu).
 

Specificaties

 • Lector
 • Economie
 • max. 40 uur per week
 • Gepromoveerd
 • 21381

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie, vergezeld van een motivatiebrief, curriculum vitae, namen van twee referenten en (indien beschikbaar) onderwijsevaluaties, dient uiterlijk 31 maart 2023 binnen te zijn. Sollicitaties kunnen alleen online aangemeld worden.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie, vergezeld van een motivatiebrief, curriculum vitae, namen van twee referenten en (indien beschikbaar) onderwijsevaluaties, dient uiterlijk 31 maart 2023 binnen te zijn. Sollicitaties kunnen alleen online aangemeld worden.

Solliciteer uiterlijk op 31 mrt. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).