Junior onderzoeker Rekenkamer Oost-Nederland

Junior onderzoeker Rekenkamer Oost-Nederland

Geplaatst Deadline Locatie
1 mrt 20 mrt Deventer

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je recent afgestudeerd of ben je na je eerste baan op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is een baan als junior onderzoeker bij de Rekenkamer Oost-Nederland misschien iets voor jou!

Bij ons kun je ervaring opdoen met het uitvoeren van onderzoeken voor de provincies Gelderland en Overijssel. Heeft dit je interesse? Lees dan verder en kom met ons in contact.

Functieomschrijving

Binnen de Rekenkamer houden we ons bezig met toegepast onderzoek waarmee we vooral Provinciale Staten maar ook het college van Gedeputeerde Staten en het ambtelijk apparaat voorzien van relevante informatie. Dit doen we specifiek voor de provincies Gelderland en Overijssel. Alle beleidsen uitvoeringsvelden van de provincie kunnen worden onderzocht. De invalshoeken daarbij zijn de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van het gevoerde beleid. Concrete voorbeelden van onderzoeken zijn Stimuleren fietsvervoer Gelderland en budgetrecht bij reserves.

Als junior onderzoeker ga jij aan de slag met een onderwerp uit ons onderzoeksprogramma. Je bijt je hierin vast en kunt daarbij hoofd en bijzaken onderscheiden. De zoektocht naar het onbekende vind je leuk.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het meewerken en -denken over de juiste aanpak van een onderzoek;
 • Verzamelen, ordenen en analyseren van grote hoeveelheden gegevens tot bruikbare informatie;
 • Houden van interviews met ambtenaren en betrokken partijen zoals belangenverenigingen of materiedeskundigen;
 • Het objectief vastleggen van het resultaat van je werkzaamheden in een feitenrelaas;
 • Het schrijven van een bestuurlijke nota waarin de conclusies en aanbevelingen staan die je uit het feitenrelaas haalt;
 • Presenteren van de uitkomsten aan Provinciale Staten.

Specificaties

Rekenkamer Oost Nederland

Functie-eisen

In de functie van junior onderzoeker binnen de Rekenkamer ben je vasthoudend. Je bent in staat om ruime tijd inhoudelijk met één onderzoek aan de slag te gaan en hierbij zet je voor jezelf de hoogste standaard. Je herkent jezelf in de volgende kwaliteiten:

 • Afgeronde academische opleiding;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift; • Een teamspeler die ook zelfstandig kan werken; 
 • Je bent geïnteresseerd in een politiek bestuurlijke omgeving; 
 • Je herkent jezelf als generalist en hebt daardoor een brede blik bij het uitvoeren van een onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijke verlenging.

De Rekenkamer Oost-Nederland is een aantrekkelijke werkgever met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Er is oog voor de werk-privé balans en in overleg is veel mogelijk.

Voor de functie van junior onderzoeker verdien je op basis van een 36-urige werkweek minimaal € 3.385,- en maximaal € 4.778,- (salarisschaal 10) afhankelijk van opleiding en werkervaring. Je beschikt over 4 weken vakantieverlof en hebt de mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen.

Daarnaast heb je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000, een gezondheidsbudget van € 300,- en een Individueel Keuze Budget (IKB) van (22%) van het jaarsalaris. In het IKB is onder andere het vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%) opgenomen. Je bepaalt zelf of je een deel laat uitbetalen of dat je verlof koopt. Zo kan je maandelijks actief keuzes maken die passen bij je individuele behoeften.

De insteek van de functie is om je als junior onderzoeker kennis te laten maken met de Rekenkamer en daarbij vooral te leren. In de basis is deze functie voor de duur van één jaar en samen zullen we tijdig evalueren of verlenging van één jaar mogelijk is. De aanstelling bedraagt minimaal 32 uur per week.

Inclusiviteit en diversiteit vinden we heel belangrijk. We staan voor een inclusieve organisatie, waarin iedereen zich veilig en thuis voelt, ongeacht afkomst, gender, seksuele oriëntatie, religie, leeftijd, sociaaleconomische achtergrond of afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren die zich herkent in het bovenstaande vacatureprofiel.

Werkgever

De Rekenkamer Oost-Nederland is gevestigd in Deventer. We werken gemiddeld twee dagen op kantoor en de rest vanuit huis. Tijdens de uitvoering van onderzoek ben je ook weleens in Zwolle, Arnhem of elders in de provincies. We zijn een lerende en innovatieve Rekenkamer waarbij objectiviteit en integer handelen de basis vormen.

Bij de Rekenkamer krijg je 6 directe collega’s. Wij zijn een klein en gedreven team en bieden ruimte voor eigen initiatief en innovatie. Onze organisatiecultuur is informeel en laagdrempelig. Er wordt hard gewerkt maar wel met een gezonde dosis humor. De onderzoeken worden meestal in duo’s uitgevoerd waardoor je goed moet kunnen samenwerken.

Ons team heeft een hoge mate van zelfstandigheid. Iedereen is generalist en inzetbaar op alle onderwerpen. Al wordt daarbij wel gekeken waar de belangstelling ligt. Uiteraard gaan we voor hetzelfde doel en zijn we als team gedreven om ieder onderzoek succesvol af te ronden.

In deze rol leg je direct verantwoording af aan de secretaris-directeur van de Rekenkamer Oost-Nederland.

De Rekenkamer Oost-Nederland is de rekenkamer voor de provincies Gelderland en Overijssel. In deze animatie is meer informatie te vinden over het werk van een provinciale rekenkamer. Wij doen onafhankelijk onderzoek naar de uitvoering van het provinciaal beleid. De onderzoeksrapporten zijn openbaar en worden behandeld in de vergaderingen van Provinciale Staten. Provinciale Staten besluiten vervolgens wat er met de conclusies en aanbevelingen gedaan wordt. Op deze wijze draagt de Rekenkamer Oost-Nederland bij aan de kwaliteit van het provinciaal bestuur en aan het vergroten van de publieke verantwoording.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Voeding; Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij; Landbouw; Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid; Economie
 • 32—40 uur per week
 • €3385—€4778 per maand
 • Universitair
 • SP RO 20230103

Werkgever

Rekenkamer Oost Nederland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Achter de Muren-Zandpoort 6, 7411 GE, Deventer

Bekijk op Google Maps

Interesting for you