Universitair Docent Jeugdrecht (0,8-1 fte)

Universitair Docent Jeugdrecht (0,8-1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 21 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een getalenteerde onderzoeker en enthousiaste docent en lijkt het je interessant om bij te dragen aan het onderzoek en onderwijs van de Universiteit Leiden op het gebied van het jeugdrecht? Bij de afdeling Jeugdrecht zijn twee vacatures voor ee...

Functieomschrijving

De werkzaamheden

De werkzaamheden die bij de functie horen, zijn de volgende:
 • het zelfstandig verrichten van onderzoek op het gebied van het familie- en jeugd(straf)recht en/of internationale kinderrechten en het publiceren van de resultaten binnen een of meerdere facultaire onderzoeksprogramma's;
 • het verzorgen, ontwikkelen en coördineren van onderwijs binnen de diverse onderwijsprogramma's (bachelor en master), in het bijzonder de master jeugdrecht en de Advanced Master International Children's Rights;
 • het begeleiden en beoordelen van scripties (bachelor en master);
 • het ontwikkelen en verzorgen van post-academisch onderwijs aan professionals;
 • het op collegiale wijze bijdragen aan (bestuurs)werkzaamheden binnen de afdeling en de faculteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Uw profiel

Wij zoeken een getalenteerde onderzoeker en enthousiaste docent. U bent gepromoveerd, of u heeft goedkeuring om te promoveren, op een jeugdrechtelijk onderwerp of op een onderwerp dat van belang is voor het jeugdrecht. U heeft algemene kennis en aantoonbare belangstelling voor het brede vakgebied van het jeugdrecht, met een bijzonder accent op het familierecht en/of jeugdstrafrecht, zowel nationaal als internationaal.

U heeft aantoonbare ervaring met het doceren en coördineren van juridische vakken op bachelor- en masterniveau, en ook met het doceren aan internationale studenten in het Engels. U beschikt over goede didactische kwaliteiten, bijvoorbeeld blijkende uit studentevaluaties of referenties. U beschikt ook over het certificaat "basiskwalificatie onderwijs" (BKO) of u bent bereid om deze kwalificatie binnen een jaar te halen. U heeft het vermogen en de bereidheid om collegiaal samen te werken in een team. U heeft bij voorkeur ervaring met bestuurswerkzaamheden in een academische omgeving.

U bent in staat om onafhankelijk en zelfstandig wetenschappelijk onderzoek te verrichten en te coördineren. Verder bent u een creatieve en proactieve onderzoeker; uw ambitie is om vernieuwend en grondig onderzoek te verrichten in het juridische domein van het familie- en jeugd(straf)recht en/of internationale kinderrechten, en om te publiceren ten behoeve van zowel het Nederlandse wetenschappelijke debat als het internationale debat. U beheerst niet alleen de Nederlandse maar ook de Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
 • Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.
 • Als de aanstelling verlengd wordt voor onbepaalde tijd, krijgt u de mogelijkheid om een voorstel voor een Startersbeurs in te dienen.
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € [[salarisMin]],- en maximaal € [[salarisMax]],- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal [[ufoSchaal]]).
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.
Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Universiteit Leiden, Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 650 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

Afdeling

De afdeling Jeugdrecht

Informatie over het Instituut voor Privaatrecht en de afdeling Jeugdrecht kunt u vinden op https://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid/instituut-voor-privaatrecht.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • 30.4—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 13487

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you