Universitair Docent Klinische Psychologie

Universitair Docent Klinische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 11 apr Leiden
Universitair Docent Klinische Psychologie (60-100%)
Bij de sectie Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden is een positie Universitair Docent vacant (80% onderwijs / 20% onderzoek). Ingangsdatum bij voorkeur 1 augustus 2023.

Functieomschrijving

Het masterprogramma Klinische Psychologie heeft maximaal 150 studenten per jaar, waaronder ongeveer de helft niet-Nederlandstaligen. Het programma wordt in het Engels gedoceerd, met uitzondering van het onderwijs in therapeutische vaardigheden voor Nederlandstalige studenten. De staf van de sectie participeert ook in het bachelorprogramma, dat zowel in het Nederlands als het Engels wordt gedoceerd. Ook in de post-masteropleidingen is de sectie actief.

Taakomschrijving
Als UDdraagt u bij aan het onderwijs op zowel bachelor- als masterniveau. Er wordt van u verwacht om een coördinerende rol te spelen in cursorisch onderwijs in de bachelor en/of master, waarbij de nadruk ligt op het theoretisch onderwijs in de psychopathologie. Daarnaast zal het onderwijs bestaan uit een keuze uit bachelor groepen begeleiden, klinische vaardigheidstraining en stage- en scriptiebegeleiding in de masteropleiding. Werkgroepen en colleges aan grotere groepen studenten behoren ook tot de mogelijkheden.

Als UD draagt u tevens bij aan het onderzoeksprogramma van de sectie Klinische Psychologie. De Sectie heeft een ambitieus en multidisciplinair onderzoeksprogramma, met een focus op klinisch relevant onderzoek op het terrein van stemmingsstoornissen, stress en trauma, en transdiagnostische factoren. Uw onderzoek dient betrekking te hebben op de etiologie, diagnostiek en/of behandeling van psychopathologie. De sectie participeert in verscheidene onderzoeks- en opleidingsconsortia, waaronder NESDA, New Science of Mental Disorders, Bioclock, Caring Universities en onderzoeksschool EPP. De sectie participeert ook in een nieuwe academische polikliniek, het Leids Universitair Behandel- en Expertise Centrum.

De verhouding onderwijs/onderzoek is 80%/20%. Onderzoeksubsidies en/of klinisch werk kunnen leiden tot een reductie van de onderwijsbelasting

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Vereisten
 • Afgestudeerd in de klinische psychologie of verwante opleiding;
 • Een academische promotie op een onderwerp relevant voor de klinische psychologie;
 • Brede interesse en kennis van de klinische psychologie;
 • Ervaring en affiniteit met onderwijs op academisch niveau;
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels (inzetbaar in zowel Nederlands- als Engelstalig onderwijs).
Pluspunten
 • Basis Kwalificatie Onderwijs;
 • Ervaring met onderwijsontwikkeling en -coördinatie;
 • Brede kennis van psychopathologie;
 • Onderwijs- of onderzoekservaring op het gebied van de seksuologie;

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Een gevarieerd en aantrekkelijk palet van werkzaamheden in een actieve en ambitieuze onderwijs- en onderzoeksomgeving. Het dienstverband vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging en daarmee een vast dienstverand behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3974,- en maximaal €5439,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

BKO
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Universiteit Leiden, Faculteit der Sociale Wetenschappen

Over de faculteit
De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 1.025 medewerkers. De Faculteit der Sociale Wetenschappen combineert hoogwaardig onderzoek met uitmuntend onderwijs en een multidisciplinaire aanpak. Bezoek de website van de faculteit voor meer informatie.

Additionele informatie

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Prof. dr Bernet Elzinga, via: a.l.oskam@fsw.leidenuniv.nl.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 22.8—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 13485

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief (in het Nederlands of Engels) en curriculum vitae, waaruit uw onderwijservaring en onderzoeksfocus blijken, kunnen tot en met 28 maart worden ingediend.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief (in het Nederlands of Engels) en curriculum vitae, waaruit uw onderwijservaring en onderzoeksfocus blijken, kunnen tot en met 28 maart worden ingediend.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 11 apr. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).