Universitair docent Vrede & Conflict Studies

Universitair docent Vrede & Conflict Studies

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 16 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste docent en ervaren onderzoeker met expertise in (post)conflictgebieden? Weet je veel van de relaties tussen humanitaire hulp, ontwikkeling en vredesopbouw, natuurlijke hulpbronnen en conflict, of Europese veiligheidsvraagstukken? Dan ben jij nodig als universitair docent vrede & conflict studies. In een uitdagende, inclusieve werkomgeving lever jij een wezenlijke bijdrage aan het onderwijs en onderzoek van onze universiteit.

De afdeling Politicologie van de Faculteit der Managementwetenschappen (Radboud Universiteit) zoekt een nieuwe universitair docent Vrede & Conflictstudies om ons onderwijs en onderzoek te bekrachtigen. Jij draagt bij aan de hoge kwaliteit van ons onderwijs, met name door het verzorgen van (keuze)vakken en het begeleiden van studenten bij het schrijven van hun scriptie in zowel politicologie als sociale geografie, op zowel bachelor- als masterniveau. Jouw kwalitatief hoogstaand onderzoek leidt tot publicaties in gerenommeerde internationale tijdschriften. Jij verspreidt de onderzoeksresultaten via contacten met medewerkers van bijvoorbeeld ontwikkelings- en vredesorganisaties, beleidsmakers en/of media. Samen met collega’s draag jij bij aan de verdere ontwikkeling van de onderzoekagenda van de leerstoelgroep Vrede & Conflict Studies/ het Centrum voor Internationaal Conflict Analyse en Management (CICAM), door middel van aanvragen voor externe onderzoekfinanciering en de ontwikkeling van eigen onderzoeksprojecten.

De bestaande expertise binnen de leerstoelgroep/ het CICAM omvat conflictanalyse, onderzoek naar veiligheidsbeleid en bestuurspraktijken van statelijke en niet-statelijke actoren en het bestuderen van externe interventie in door conflict getroffen gebieden, met een focus op Afrika bezuiden de Sahara, het Midden-Oosten en Zuid-Azië. Het onderzoek wordt gekarakteriseerd door:
 • Diepgravend, kwalitatief en reflectief onderzoek in door conflict getroffen situaties.
 • Kritische reflectie op dominante perspectieven, discoursen en praktijken van conflict, veiligheid, vredesopbouw en ontwikkeling.
 • Bijzondere aandacht voor de interacties tussen zogenaamde 'lokale' en 'globale' actoren.
 • Co-creatie/samenwerking met beleidsmakers, medewerkers van vredes- en ontwikkelingsorganisaties en activisten.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Jij hebt een PhD in een relevante discipline, zoals Politicologie, Ontwikkelingsstudies, Antropologie, Sociale Geografie; en aantoonbare affiniteit met Politicologie.
 • Jij hebt een duidelijke eigen bijdrage aan het CICAM-Politicologie onderzoekprofiel.
 • Jij beschikt over capaciteit om bij te dragen aan internationale academische debatten over vrede en conflict, hetgeen tot uitdrukking komt in publicaties in internationale tijdschriften.
 • Jij hebt uitstekende onderwijsvaardigheden en aantoonbare onderwijservaring. Een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een pre.
 • Jij hebt ervaring met doceren van cursussen op het gebied van conflict studies en/of kwalitatieve en kwantitatieve methoden. Ervaring met begeleiding van scriptiestudenten is een pre.
 • Jij hebt internationale ervaring en een internationaal netwerk.
 • Jij beschikt over uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Bij voorkeur versterkt jouw onderzoekprofiel onze thematische en geografische expertisen of vult die aan. Het strekt tot voordeel indien jouw geografische expertise (Oost-)Europa en de voormalige Sovjet-Unie of Latijns-Amerika betreft. Thematisch gezien zijn we met name geïnteresseerd in kandidaten met expertise in: de nexus tussen humanitaire hulpverlening, ontwikkeling en vredesopbouw; polarisatie en radicalisering in de Europese context; Europees defensie- en veiligheidsbeleid; klimaatverandering, natuurlijke hulpbronnen en conflict.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 0,8 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.974 en maximaal € 5.439 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Afdeling Politicologie telt vier leerstoelengroepen: Internationale Betrekkingen, Empirische Politicologie, Politieke Theorie, Vrede & Conflict studies. De sectie biedt een Nederlandstalige bacheloropleiding Politicologie, met daarin een variant ‘Macht en Conflict’, en zes Engelstalige mastertrajecten, die elk leiden tot een mastergraad in de Politicologie. Het onderwijsprogramma kenmerkt zich door kleinschalig onderwijs en biedt een stimulerende leeromgeving met de nadruk op de ontwikkeling van academische vaardigheden. 

Het Centrum voor Internationaal Conflict - Analyse & Management (CICAM) maakt deel uit van de leerstoel Vrede & Conflict Studies, in de afdeling Politicologie. De Universitair Docent Conflictstudies ressorteert onder deze leerstoel en is verbonden aan het CICAM. Het CICAM is een multidisciplinair instituut dat academisch onderzoek verricht en onderwijs aanbiedt op het gebied van conflict, vrede en interventie in door conflicten getroffen gebieden voor studenten van de Radboud Universiteit en elders. Het CICAM zet zich actief in voor public engagement rond deze thema's (bewustwording, voorlichting, advisering).

De Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit stelt studenten, instellingen en bedrijven, maatschappelijke actoren en overheden in staat hun rol te spelen in de transformatie naar duurzame samenlevingen. De faculteit sluit zich hiermee aan bij de missie van de Radboud Universiteit om bij te dragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Gebaseerd op de facultaire missie 'Responsible governance for sustainable societies' benaderen we wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen vanuit het perspectief van verantwoord bestuur. Ons werk richt zich op de thema's: Meer dan economie, Klimaat, Inclusiviteit, Veiligheid en Democratie. Deze thema's bouwen op kritische wijze voort op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Op onderwerpen als ongelijkheid, gender, menswaardig werk en armoede, dragen we bij aan innovatie en duurzame groei. Ook stellen we uitdagingen op het gebied van milieu en klimaat aan de orde. 

Aan de Faculteit der Managementwetenschappen voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit en geven wij onderwijs in uitdagende programma's op het gebied van bedrijfskunde, economie en bedrijfseconomie, geografie, planologie en milieu, bestuurskunde en politicologie. Het wetenschappelijk onderzoek vindt plaats in het Institute for Management Research (IMR). Wij doen onderzoek binnen de verschillende disciplines van onze faculteit en in interdisciplinaire onderzoeksgroepen: de Hot Spots. Er studeren ruim 5000 studenten en er zijn ongeveer 400 fte medewerkers werkzaam aan de faculteit. 


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1206788

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you