Universitair docent Burgerlijk Recht

Universitair docent Burgerlijk Recht

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 31 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij de sectie Burgerlijk Recht werken meer dan 55 medewerkers aan goed onderwijs en onderzoek op een van de kerngebieden van ons recht. Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega, om samen verder te bouwen aan goed onderwijs en goed onderzoek.

Je bent een enthousiaste en getalenteerde jurist die niet alleen zelfstandig op een hoog academisch niveau kan werken maar ook plezier heeft aan samenwerken aan goed onderwijs en onderzoek en een fijne collegiale werkomgeving. Je houdt ervan om studenten te begeleiden en je wilt met onderzoek de grenzen van onze kennis weer een stukje verleggen. Je bent leergierig, ondernemend en in staat om alles van ten minste twee kanten te bekijken. In deze baan wil je mooie dingen neerzetten en samen met de collega's van de sectie zet je de schouders eronder, dat is het idee.

Als universitair docent ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderwijs in de privaatrechtelijke vakken. Daarnaast draag je bij aan de intensivering van het masteronderwijs Burgerlijk Recht. Je expertise en/of belangstelling ligt op het terrein van (een onderdeel van) het nationale en/of internationale vermogensrecht. In je onderzoek ben je in staat om het recht in de maatschappelijke en ondernemingscontext te begrijpen en te bestuderen, zonder de dogmatische coherentie van het rechtssysteem en de maatschappelijke context uit het oog te verliezen. Je voert zelfstandig onderzoek uit, hetgeen uitmondt in (Engelstalige) wetenschappelijke publicaties die passen binnen het onderzoek van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R). Verwerven van onderzoeksubsidies door bijvoorbeeld het indienen van NWO-voorstellen behoort eveneens tot je takenpakket.

Het onderwijs omvat 45% van je aanstelling. Daarnaast verricht je voor 45% van je aanstelling zelfstandig onderzoek. 10% van je werktijd is gereserveerd voor organisatorische taken.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je bent een gedreven onderzoeker en gepromoveerd in de Rechtsgeleerdheid op een privaatrechtelijk onderwerp.
 • Je beschikt over goede didactische vaardigheden en bent in staat onderwijs te geven in de verschillende fasen van de studie (ook in het Engels).
 • Je kunt goed functioneren in teamverband en hebt bij voorkeur ervaring met de inhoudelijke begeleiding van jonge onderzoekers (zoals promovendi), docenten en/of studenten.
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een BKO-certificaat.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.974 en maximaal € 6.181 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11 of 12). Afhankelijk van werkervaring is na één jaar bevordering naar salarisschaal 12 voorzien.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De sectie Burgerlijk Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

De sectie Burgerlijk Recht verzorgt onderwijs in het Burgerlijk Recht in alle fasen van de rechtenstudie. Het door de medewerkers verrichte onderzoek valt onder het OO&R. Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. De sectie bestaat uit 55 medewerkers.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Recht
 • €3974—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1207142

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you