Docent / Universitair docent notarieel recht (0,6-1,0 fte)

Docent / Universitair docent notarieel recht (0,6-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 30 apr Leiden
Heb je ruime ervaring op het gebied van het notarieel recht en wil je je kennis en ervaring overbrengen op studenten? De afdeling Notarieel recht van het Instituut voor Privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is op zoek naar een Docent / Un...

Functieomschrijving

De werkzaamheden
 • Verzorgen, ontwikkelen en coördineren van onderwijs binnen de notariële opleiding;
 • Begeleiden en beoordelen van scripties (bachelor en master) en het coördineren hiervan;
 • Zelfstandig verrichten van onderzoek op het gebied van het notariële recht en het publiceren van de resultaten binnen het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht (www.coherentprivaatrecht.nl). Dit is voor de universitair docent verplicht en voor de docent gewenst;
 • Zo mogelijk ontwikkelen en verzorgen van post-academisch onderwijs aan professionals;
 • Op collegiale wijze bijdragen aan (bestuurs)werkzaamheden binnen de afdeling en de faculteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Je profiel
 • Bij de functie van docent gaan de gedachten uit naar een kandidaat die gedurende enige tijd in het notariaat heeft gewerkt en op zoek is naar wetenschappelijke verdieping. Je hebt affiniteit met het onderwijs en de ambitie om een nieuwe generatie kandidaat-notarissen op te leiden.
 • Voor de functie van universitair docent is vereist dat je als jurist bent gepromoveerd of goedkeuring hebt om te promoveren. Je beschikt over goede didactische kwaliteiten, bijvoorbeeld blijkend uit studentevaluaties of referenties en je bent in staat om zelfstandig onderzoek te verrichten.
Verder geldt voor beide functies dat je dient te voldoen aan de volgende kwalificaties:
 • Je hebt de opleiding notarieel recht (bachelor en master) met goede resultaten afgerond. Ook als je in het algemene civiele recht bent afgestudeerd nodigen we je uit om te solliciteren als je aantoonbare affiniteit hebt met één of meer notariële rechtsgebieden;
 • Je hebt affiniteit met bij voorkeur twee of meer deelgebieden van het notariële recht (erfrecht, huwelijksvermogensrecht, onroerendgoedrecht en rechtspersonen- en vennootschapsrecht;
 • Je hebt het vermogen en de bereidheid om collegiaal samen te werken in een team.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
 • Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.
 • Het salaris bedraagt voor een docent, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2960,- en maximaal € 4670,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10, met doorgroeimogelijkheid naar schaal 11). Het salaris bedraagt voor een universitair docent, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € [[salarisMin]],- en maximaal € [[salarisMax]],- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal [[ufoSchaal]], met doorgroeimogelijkheid naar schaal 12).
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 1000 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

Afdeling

het Instituut voor Privaatrecht, de afdeling notarieel recht

Informatie over het Instituut voor Privaatrecht en de afdeling notarieel recht kunt u vinden op http://www.law.leidenuniv.nl/org/privaatrecht/.

Additionele informatie

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met prof.dr. Peter van Es. Na een bericht aan p.c.vanes@law.leidenuniv.nl staat hij u graag telefonisch te woord.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met mevr. drs. Jacqueline Wessel MA, Instituutscoördinator, tel. 071-5271326; e-mail: j.e.wessel@law.leidenuniv.nl.

Solliciteren
Je kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief, cv en cijferlijst (bachelor en master) kunnen tot en met [[custSluitingsDatum]] worden gericht aan prof.dr. P.C. van Es.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • 23—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 13489

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief, cv en cijferlijst (bachelor en master) kunnen tot en met [[custSluitingsDatum]] worden gericht aan mr. dr. P.C. van Es.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief, cv en cijferlijst (bachelor en master) kunnen tot en met [[custSluitingsDatum]] worden gericht aan mr. dr. P.C. van Es.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 30 apr. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).