Beleidsadviseur Impact en Onderzoeksstrategie

Beleidsadviseur Impact en Onderzoeksstrategie

Geplaatst Deadline Locatie
19 mrt 5 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Impact en profilering zijn belangrijke opgaven voor de Nederlandse universiteiten: hoe zorgen we dat ons Nederlandse onderzoek van wereldklasse maximaal benut kan worden door de samenleving en hoe maken we de juiste scherpe keuzes in onze nationale onderzoeksagenda en sectorplannen om ons onderzoek van wereldklasse te houden? Als expert Impact en Onderzoeksstrategie ga jij je met deze vraagstukken bezighouden. Je bent de linking pin tussen universitaire bestuurders, beleidsmedewerkers en het ministerie van OCW, maar je schakelt ook met het ministerie van EZK, de Groeifondsdirectie, ondernemers en investeerders. Je snapt hoe wetenschap werkt, maar ook wat de maatschappij van de wetenschap vraagt. Je hebt affiniteit met impact in de breedste zin van het woord: van open science en wetenschapscommunicatie tot de technologiestrategie en start-ups. In je adviezen naar bestuurders en de lobby naar politiek en bedrijfsleven weet je deze werelden bij elkaar te brengen en ben je niet bang lastige keuzes voor te leggen. Het doel: de Nederlandse wetenschap nóg beter te maken en meer impact te laten maken.

Specificaties

Universiteiten van Nederland (UNL)

Functie-eisen

Een enthousiaste en sociale teamspeler met een afgeronde WO opleiding op Masterniveau en aantoonbare affiniteit met de wetenschap (bijvoorbeeld blijkend uit een academische promotie). Je hebt ten minste 5 jaar relevante werkervaring. Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal op uitstekend niveau zodat je ambtelijke en beleidsstukken vlot kan lezen en  analyseren en op basis hiervan zelf vlot leesbare adviezen kan schrijven. Tenslotte heb je ervaring met het verzorgen van beleidsadvies of -ondersteuning op het terrein van onderzoek en impact, bijvoorbeeld op terreinen als open science, grant support, of business development.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Wij bieden een veelzijdige functie in een dynamische organisatie, waarin actief geïnvesteerd wordt in medewerkers.

Je krijgt een dienstverband voor een jaar van 32-40 uur per week. Bij goede prestaties wordt dit na een jaar omgezet naar een vast dienstverband. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Het salaris is ingedeeld in schaal 11/12 (afhankelijk van ervaring) van de CAO Nederlandse Universiteiten.

Ons bureau is gevestigd in het centrum van Den Haag. Er wordt gewerkt vanuit een modern en flexibel kantoorconcept.

Werkgever

Vereniging Universiteiten van Nederland

Binnen de Vereniging Universiteiten van Nederland (UNL) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het UNL-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden. UNL is daarnaast de werkgeversvereniging voor de 14 Nederlandse universiteiten. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 50 gedreven professionals, met een platte structuur en een informele, resultaatgerichte cultuur. Ambitie, initiatief, persoonlijke ontwikkeling en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. UNL is ingedeeld in de domeinen onderwijs, onderzoek & impact, HR, financiën, governance & accountability, internationaal en communicatie & public affairs.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij; Recht; Taal en cultuur; Landbouw; Natuurwetenschappen; Gezondheid; Techniek; Economie
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • AT LO 20230319

Werkgever

Universiteiten van Nederland (UNL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 2, 2511 CW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you