Promovendi Rechtsgeleerdheid (12 fte)

Promovendi Rechtsgeleerdheid (12 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 mrt 24 apr Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je een (bijna)

Functieomschrijving

Ben je een (bijna) afgestudeerd jurist en wil je als gepassioneerde enthousiaste promovendus je universitaire carrière beginnen? Dan hebben wij de baan die je zoekt. De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen biedt je de mogelijkheid om vier jaar als onderzoeker aan de slag te gaan binnen één van onze onderzoeksprogramma’s.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, zoals Uppsala, Göttingen en Gent. De RUG kent ongeveer 37.000 studenten en 6.500 medewerkers uit binnen- en buitenland. De RUG werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich met de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society.

Faculteit Rechtsgeleerdheid
De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde organisatie die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs vernieuwen om breed georiënteerde juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met ongeveer 5.000 studenten en 500 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

In je promotieonderzoek verricht je onder begeleiding van jouw promotores zelfstandig wetenschappelijk onderzoek dat resulteert in een proefschrift. Hiervoor ontwikkel je zelf een onderzoeksvoorstel dat past bij één van de facultaire onderzoeksprogramma’s (https://www.rug.nl/rechten/onderzoek/groningen-centre-for-law-and-governance/onderzoeksprogrammas). Naast voorstellen die passen binnen de brede onderzoeksprogramma’s, selecteren we dit jaar ook voorstellen op zes specifieke, actuele thema’s: 1. Digital Inheritance; 2. Energy Law; 3. EU Human Rights/Migration Law; 4. EU External Relations Law; 5. Recht op een bestaansminimum; en 6. Huurrecht. Korte beschrijvingen van deze zes thema’s zijn hier te vinden: https://www.rug.nl/research/gradschool-law/phd/phd-project-descriptions-law-2023 Bij de selectie van de voorstellen zal, naast de kwaliteit van het onderzoeksvoorstel en de aansluiting ervan bij de onderzoeksprogramma’s, de spreiding over de onderzoeksprogramma’s een rol spelen.

De Groningen Graduate School of Law (GGSL - https://www.rug.nl/research/gradschool-law/) biedt een opleidingsprogramma aan dat je helpt bij het uitvoeren van dit onderzoek. Je opleidingsprogramma wordt afgestemd op je interesses en ontwikkelbehoeftes. Gedurende je aanstelling publiceer en presenteer je (deel)resultaten van het onderzoek in wetenschappelijke en vaktijdschriften en neem je deel aan wetenschappelijke activiteiten en evenementen, zoals conferenties en studiemiddagen.

Daarnaast bestaat beperkt de mogelijkheid om mee te draaien in het onderwijs op verschillende rechtsgebieden.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Van de kandidaten verwachten wij dat zij (bijna) hun universitaire studie hebben afgerond, bij voorkeur in de rechtsgeleerdheid en/of een gerelateerd wetenschapsgebied dat relevant is voor de uitvoering van het onderzoeksvoorstel. Masterstudenten die voornemens zijn in september 2023 af te studeren worden ook uitgenodigd om te solliciteren.

De ideale kandidaat beschikt over de volgende competenties:

• creativiteit
• analytisch denkvermogen
• resultaatgerichtheid
• kritische onderzoekshouding
• doorzettingsvermogen.

Overige vereisten:

• goede didactische en contactuele vaardigheden
• goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal, afhankelijk van het vakgebied
• flexibele inzetbaarheid tijdens de tentamenperiodes
• werkhouding gericht op teamwork, flexibiliteit en communicatie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een bruto startsalaris van minimaal € 2.541,- gedurende het eerste jaar met een maximum van € 3.247,- in het 4e jaar
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen
- een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 4 jaar.

Ingangsdatum: vanaf 1 september 2023

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • max. €3247 per maand
  • Universitair
  • V23.0196

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you