Docent vakdidacticus Nederlands

Docent vakdidacticus Nederlands

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt 20 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van het schoolvak Nederlands? Maak jij je zorgen over het grote tekort aan academisch opgeleide leraren Nederlands en wil je daar wat aan doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als lerarenopleider / docent vakdidactiek Nederlands draag je actief bij aan de ontwikkeling van het schoolvak en het beroep van leraar. Je geeft onderwijs binnen de eenjarige en tweejarige educatieve master, de educatieve minor en de educatieve module. In je onderwijs begeleid je studenten in hun leerproces richting een lesbevoegdheid en bereid je hen voor op de beroepspraktijk. Naast het geven van onderwijs en het begeleiden van studenten, draag je bij aan professionaliseringsactiviteiten voor docenten in het voortgezet onderwijs.

In jouw functie verbind je wetenschappelijk onderzoek aan de onderwijspraktijk. Je draagt bij aan de opleiding van eerste- en tweedegraadsleraren Nederlands, die door hun studie beschikken over grondige en actuele kennis van het wetenschappelijk onderzoek in hun vakgebied.

Als lerarenopleider ben je actief in een dynamische omgeving waarin je samenwerkt met collega’s in het werkveld, faculteiten binnen de Radboud Universiteit en andere lerarenopleidingen.

Je werkt samen met stagebegeleiders van de opleidingsschool bij de begeleiding en beoordeling van studenten in de praktijk. Je legt hiervoor onder andere lesbezoeken af. In afstemming met docenten van de Faculteit der Letteren ontwikkel en verzorg je een inspirerend en uitdagend aanbod van professionaliseringsactiviteiten voor leraren in het voortgezet onderwijs. Met vakdidactici van andere lerarenopleidingen overleg je over inhoudelijke toelating tot de opleiding en de ontwikkeling van het schoolvak.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de Nederlandse taal en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Nederlands. Bij voorkeur ben je gepromoveerd.
 • Je hebt ruime ervaring als docent in het voortgezet onderwijs.
 • Je bent aantoonbaar actief betrokken bij (vakdidactische) ontwikkelingen en vernieuwingen in het onderwijs. Je hebt een duidelijke visie op leren en onderwijzen van taal.
 • Je hebt ervaring met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten, bijvoorbeeld als stagebegeleider of werkplekbegeleider.
 • Je bent didactisch en communicatief sterk en hebt innovatief vermogen.
 • Je bent in staat om relaties op te bouwen en te onderhouden binnen verschillende samenwerkingsverbanden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 0,5 - 0,8 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.974 en maximaal € 5.439 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Radboud Docenten Academie (RDA) biedt universitaire lerarenopleidingen voor studenten die leraar willen worden in het voortgezet onderwijs (VO). Dit doet zij in samenwerking met de faculteiten van de Radboud Universiteit en het omringende scholenveld. Daarnaast doet de RDA onderzoek naar de ontwikkeling van het kritische en creatieve denken van leerlingen, en het professionele leren van (beginnende) leraren


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Taal en cultuur
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 1208096

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you