Promovendus Financieel Recht

Promovendus Financieel Recht

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 1 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Beschik jij (bijna) over een masterdiploma in de rechtsgeleerdheid? En heb je in het bijzonder interesse in het financieel recht? Dan zijn wij op zoek naar jou als promovendus bij het Instituut voor Financieel Recht (IFR) aan de Nijmeegse rechtenfaculteit!

Als relevante onderwerpen voor een proefschrift kun je bijvoorbeeld denken aan de bancaire zorgplicht jegens derden, anti-witwasregels in de financiële sector, de Europese Markets in Crypto Assets Regulation (MiCAR),  de digitale euro of aspecten van de Europese Digital Operational Resilience Act (DORA). Maar het Instituut voor Financieel Recht (IFR) staat ook open voor een financieelrechtelijk onderzoeksvoorstel van jou. Hierbij mag de nadruk liggen op het Europese recht, het toezichtrecht of juist op het privaatrecht.

Naast het schrijven van een proefschrift verricht je onderwijstaken binnen de Nederlandstalige masterspecialisatie Financieel Recht. De onderwijstaak bedraagt 25% van je aanstelling.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je beschikt over een (bijna) afgeronde master in de rechtsgeleerdheid.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt goede studieresultaten.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen.
 • Je bent een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen en wilskracht en beschikt over het vermogen tot het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt bij voorkeur aantoonbare didactische vaardigheden of de bereidheid om dergelijke vaardigheden snel eigen te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar (vierjarig contact).

 • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
 • Het bruto salaris start met € 2.960 per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot maximaal € 3.413 per maand vanaf het vierde jaar (salarisschaal 10).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar (vierjarig contact).
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20 vakantiedagen.
 • Je komt bij het IFR te werken in een intellectueel inspirerende omgeving, met leuke collega's en veel (inter)nationale contacten met de praktijk.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend voor het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat er daarin veel aandacht uitgaat naar de grondslagen van het recht en de wisselwerking tussen theorie en praktijk.

Als promovendus kom je te werken bij het Instituut voor Financieel Recht (IFR). Dit instituut verzorgt de masterspecialisatie Financieel Recht en verricht onderzoek over de volle breedte van het financieel recht, met inbegrip van de Europeesrechtelijke, privaatrechtelijke en toezichtrechtelijke aspecten.

Het IFR is onderdeel van het Onderzoekcentrum Onderneming en Recht (OO&R). In dit centrum hebben de rechtswetenschap en de juridische praktijk hun krachten gebundeld. Naast de Faculteit der Rechtsgeleerdheid participeert in het OO&R een aantal toonaangevende advocaten- en notariskantoren en bedrijven.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Juridisch personeel
 • Recht
 • Universitair
 • 1209363

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you