Drie PhD Fellows Civiel recht

Drie PhD Fellows Civiel recht

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 30 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een getalenteerde onderzoeker en een enthousiaste docent op het gebied van het Civiel recht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij de afdeling Civiel recht van het Instituut voor Privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is een vacatu...

Functieomschrijving

Je wilt graag een dissertatie schrijven op het terrein van het civiel recht en je vindt het daarnaast leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze studenten. Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding rechtsgeleerdheid en je hebt aantoonbare belangstelling voor het brede vakgebied van het civiel recht. Het (nader te bepalen) dissertatieonderwerp valt binnen het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht. Wij zijn geïnteresseerd in voorstellen op het terrein van het vermogensrecht waaronder aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, duurzaamheid en digitalisering.

Je hebt een goede onderzoekersmentaliteit en een vlotte pen. Jouw ambitie is om vernieuwend en grondig onderzoek te verrichten op het terrein van het civiel recht en om te publiceren ten behoeve van zowel het Nederlandse, als het internationale wetenschappelijke debat. Je beheerst dus niet alleen de Nederlandse maar ook de Engelse taal in woord en geschrift. Je wilt graag ervaring opdoen in het doceren en coördineren van civielrechtelijke vakken, waaronder mogelijk ook het doceren aan internationale groepen in het Engels. Je beschikt over de vaardigheid om snel te organiseren, om doelgericht samen te werken en om kritisch en zelfstandig je oordeel te vormen.

De werkzaamheden
 • De aanstelling staat in het teken van promotieonderzoek op het terrein van het civiel recht. Het onderzoek moet aan het eind van de aanstellingsperiode uitmonden in een dissertatie. Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht, één van de onderzoeksprogramma's van het E.M. Meijers Instituut.
 • Ongeveer 35% van de tijd verzorg je onderwijs op het gebied van het civiel recht in de bachelor en (advanced) masterfase en verricht je coördinerende taken. Daarnaast zul je scripties en papers begeleiden.
 • Je neemt deel aan en draagt bij aan de organisatie van wetenschappelijke activiteiten in het kader van de onderzoeksprojecten van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht (lezingen, conferenties, symposia);
 • Je neemt deel aan de promovendi-opleiding en je behaalt een certificaat basiskwalificatie onderwijs.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Je profiel
 • Je hebt een afgeronde juridische opleiding met een civielrechtelijke specialisatie en je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met dit rechtsgebied.
 • Je hebt talent voor en/of affiniteit met het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, hetgeen bijvoorbeeld blijkt uit deelname aan een onderzoeksmaster, eerder gepubliceerde of nog te verschijnen wetenschappelijke bijdragen of uitmuntende resultaten voor gedurende de masterfase geschreven papers en de afstudeerscriptie;
 • Je kunt goed samenwerken, maar bent ook in staat om zelfstandig jouw weg te vinden binnen onze organisatie;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Je hebt belangstelling om betrokken te zijn bij het onderwijs van de afdeling Civiel recht;
 • Je hebt sterke organisatorische vaardigheden, bent sociaal en communicatief;
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de onderzoeksgroep.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
 • Aanstelling als PhD Fellow. De aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van zes jaar. Na 1,5 jaar vindt een evaluatie plaats waarin gekeken wordt naar de promovendi-opleiding, naar de haalbaarheid van het proefschrift en naar de progressie in didactische kwaliteiten. Bij een deeltijdaanstelling kan de duur van de aanstelling verlengd worden. Hier vind je meer informatie over de positie van PhD fellow bij de Rechtenfaculteit.
 • Samenwerking in een enthousiast en professioneel team.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je krijgt alle ruimte om je talent verder te ontwikkelen.
 • Deelname aan het opleidingsprogramma voor promovendi.
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je hier nalezen.
Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Universiteit Leiden

De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 650 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie hier voor meer informatie.

Afdeling

De afdeling
De afdeling Civiel recht van het Instituut voor Privaatrecht verzorgt onder andere onderwijs in de reguliere bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en de master Civiel recht. Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht.

Specificaties

 • PhD
 • Recht
 • €2541—€4670 per maand
 • Universitair
 • 13668

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you