Wetenschappelijk onderzoeker integrale ecologie in de Nederlandse context

Wetenschappelijk onderzoeker integrale ecologie in de Nederlandse context

Geplaatst Deadline Locatie
8 mei 4 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan onderzoek en het debat rond duurzaamheid in Nederland? En wil je maatschappelijke vraagstukken koppelen aan de bijzondere identiteit van de Radboud Universiteit? Zet je kennis en verbindende vaardigheden dan in als wetenschappelijk onderzoeker integrale ecologie aan de Radboud Universiteit.

Jij bent een enthousiaste, communicatieve en onafhankelijke onderzoeker die gestalte geeft aan het onderzoek naar ecologie en duurzaamheidsvraagstukken in de Nederlandse context vanuit een integraalen dialogisch perspectief. In deze rol combineer je wetenschappelijk onderzoek en onderwijs met maatschappelijk engagement.

In deze functie als wetenschappelijk onderzoeker bij het Laudato Si’-Instituut werk je nauw samen met de aanstaand bijzonder hoogleraar Laudato Si'. Het Laudato Si'-Instituut wordt in 2023 opgericht door de Radboud Universiteit en Socires en maakt deel uit van de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Je verricht onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de ecologische vraagstukken van deze tijd vanuit een integraal en trans-disciplinair perspectief, zoals onder meer uitgedragen in de encycliek Laudato Si'. Zo lever je een bijdrage aan het maatschappelijk debat rond sociaalecologische vraagstukken in Nederland.

De Radboud Universiteit en Socires zien de meerwaarde van het katholiek-sociaal denken waar het gaat om onderzoek en debat rond integraal-ecologische kwesties. Jouw onderzoek belicht deze theoretische en spirituele dimensie in de bijzondere context van de Nederlandse samenleving. Jij draagt dit binnen en buiten de universiteit uit. Je werkt hierin samen met wetenschappers van verschillende disciplines op het gebied van duurzaamheid en ecologie. Ook zoek je de verbinding met de andere (para-)universitaire instituten, duurzaamheidsinitiatieven en spirituele centra die aanwezig zijn op de campus. Op deze manier bestendig je de bijzondere identiteit van de Radboud Universiteit, in dialoog met een veelheid aan levensbeschouwingen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een PhD in theologie, filosofie, religiewetenschappen of een andere relevante discipline.
  • Je hebt ervaring met deelname in/organisatie van wetenschappelijke conferenties.
  • Je hebt ervaring in beleidsondersteuning of -ontwikkeling.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de katholieke intellectuele traditie en met duurzaamheidsvraagstukken.
  • Je hebt een heldere schrijfstijl, geschikt voor het aanspreken van een breed publiek.
  • Je kunt relevante onderzoeksvragen voor externe financiers wervend verwoorden (acquisitie).
Internationale ervaring is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

  • Het betreft een dienstverband van 0,3 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.974 en maximaal € 5.439 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 5 jaar.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Het betreft een benoeming bij het Laudato Si'-instituut, een nieuwe onderzoeksinstelling die is ingebed in de afdeling Empirische en praktische religiewetenschap van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Wij zijn de kleinste, maar ook snelst groeiende faculteit van de Radboud Universiteit met zo'n 160 medewerkers en 1.000 studenten uit binnen- en buitenland. De faculteit richt zich sterk op onderwijsvernieuwing, uitdagende onderzoeksthema's en ontwikkelingen in de samenleving en wetenschap. 

Onze faculteit gelooft in gelijke kansen voor iedereen. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit bijdraagt aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We verwelkomen medewerkers die door hun verscheidenheid in achtergrond en perspectief bijdragen aan de diversiteit van onze faculteit.

Socires (Society and Responsibility - samenleving en verantwoordelijkheid) is een onafhankelijke denktank gevestigd in Den Haag. Socires houdt zich in haar programma's bezig met complexe maatschappelijke vraagstukken (zogeheten wicked problems) in relatie tot politiek, economie en bestuur. Veel van de problemen, uitdagingen en crises waar we als samenleving mee te maken hebben zijn niet door één partij ('de markt', 'de overheid', 'de wetenschap') op te lossen. Socires ontwikkelt daarom dialoogvormen waarin meerdere actoren zich samen inspannen om duurzame verandering te bewerkstelligen (de multi-actor approach). Anno 2023 ontplooit Socires deze methode in programma's op het snijvlak van ethiek en de financiële sector; de transitie naar een Rijnlandse economie; voedselzekerheid en samenwerking Europa-Afrika; integrale ecologie en levensbeschouwing vanuit de encycliek Laudato Si'.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • €3974—€5439 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1209561

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you