Docent Expert Analytische Chemie

Docent Expert Analytische Chemie

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 29 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Jij bent dé expert op het gebied van analytische chemie met name in de chromatografische analyses (HPLC/GC) en weet hoe deze in de praktijk ingezet kan worden. Misschien is het tijd om jouw specialisme te delen met de onderzoeksanalisten van de toekomst: onze (jouw) studenten!

Functieomschrijving

Bij ons onderwijscluster leiden we laboratoriumonderzoekers op in de Life Sciences en de chemie. Een deel van onze studenten wordt met name gefascineerd door de samenstelling van stoffen en de chemische veranderingen die plaatsvinden onder bepaalde omstandigheden. In opdracht van het werkveld gaan ze aan de slag met verschillende vraagstukken. Door gevalideerde scheidingsmethoden te ontwikkelen met de bijbehorende statistiek komen ze tot oplossingen en inzichten. Zo komen zij het fijne te weten over chemische processen en levende systemen. Onze studenten willen morgen doen wat zij gisteren niet konden en daar kun je deel van uit maken.

Voor het docententeam van onze hbo-opleiding Chemie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met ruime ervaring als onderzoeker analytische chemie. 

Jouw rol

 • Gemiddeld geef je 1 dag per week praktijkles in ons onderwijslaboratorium. Tijdens deze lessen breng je de studenten vaardigheden bij op het gebied van experimenteren, onderzoeken en rapportage. 
 • Naast de praktijklessen bied je ook andere onderwijsvormen aan, zoals hoorcolleges, werkcolleges en digitale lesvormen, waarbij interactie tussen docent en student belangrijk is. Een sterke theoretische basis is belangrijk, maar de toepassing staat altijd centraal. Dit zal ongeveer 20% van je aanstellingsomvang zijn, exclusief voorbereiding, administratie en ‘nakijkwerk’. 
 • Onze (jouw) studenten doen een belangrijk deel van hun ervaring op in het werkveld tijdens hun (afstudeer)stage. Tijdens deze trajecten heb je een coachende rol. Je onderhoudt dus ook de contacten met het werkveld. 
 • Naast docent ben je ook collega en inhoudsdeskundige. Samen ontwikkelen we het onderwijs waarbij jij het voortouw neemt in de ontwikkeling van onze nieuwe uitstroomrichting ‘advanced analytical solutions’. Met het werkveld bepalen we dan wat de inhoud van de opleiding moet zijn: Wat de student straks moet kunnen en kennen. Jij zal met ruime praktijkervaring actief bij dit proces betrokken zijn. Voor jou is een plek gereserveerd in de beroepenveldcommissie, het team dat zich buigt over de inhoud van de opleiding.
 • Een belangrijke ontwikkeling binnen ons onderwijs is de unieke wisselwerking en samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk aan maatschappelijke uitdagingen. Deze samenwerkingsvorm wordt beproefd binnen ‘Centers of Expertises’ (kenniswerkplaatsen & living labs). Binnen deze samenwerkingsvormen werken onze lectoren, ondernemers, onderzoekers uit publieke en private instellingen, docenten en studenten steeds vaker en intensiever samen. Wij vinden het fantastisch als jij als jij deze nieuwe ontwikkeling omarmt en proactief participeert om onze onderzoeklijn nog verder te brengen. Jouw verbinding met de beroepspraktijk verlies je dus niet. Sterker nog, je zult merken dat je juist veel meer zelf ook leert!

Goed om te weten: Geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem!

Bij aanvang van deze functie is het hebben van lesbevoegdheid (nog) niet nodig. Wel verwachten we aantoonbaar inzicht en affiniteit met toegepast wetenschappelijk onderwijs. Wij begeleiden en coachen onze docenten in hun eerste jaar en faciliteren ze, bij uitzicht op een langer dienstverband, in het tweede jaar van hun aanstelling in tijd en middelen om de onderwijsbevoegdheid te halen.

Is dit jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan nu, we gaan heel graag met jou in gesprek!

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

Ben je enthousiast geworden over de functie en zie jij jezelf de rol al helemaal vervullen? Weet dan dat wij de eerste selectie baseren op onderstaande functie-eisen. Deze eisen zijn volgens ons van groot belang om de functie goed te kunnen vervullen. Voldoe (of herken) je (jezelf) aan deze functie-eisen dan zien wij jouw sollicitatie met veel belangstelling tegemoet. 

 • Je bent in het bezit van een afgeronde masteropleiding (MSc, PhD is een pré). 
 • Ruime praktijkervaring, minimaal 5 jaar! We willen dat je op basis van je eigen ervaring in het werkveld gevoel hebt voor wat er van onze alumni verwacht wordt en dat je deze ook in kan zetten om studenten te inspireren. Ze staan te popelen om jou te ontmoeten. 
 • Je hebt een groot netwerk binnen het werkveld. Dit netwerk weet je proactief op te zoeken en te benutten om doorlopend de verbinding tussen praktijk en onderwijs te kunnen blijven leggen.
 • Jouw kernexpertise bevindt zich in onderzoekservaring binnen de chromatografische analyses (HPLC/GC). Daarnaast is ervaring met (nat) chemische analyse, scheidingsmethode en massaspectrometrie een belangrijke pré. 
 • Hoewel het hebben van een onderwijsbevoegdheid in eerste instantie (nog) geen vereiste is, verwachten we wel aantoonbaar inzicht en affiniteit met toegepast wetenschappelijk onderwijs.
 • Het zou helemaal fantastisch zijn als je al ervaring hebt in het begeleiden/coachen van studenten. Dit is overigens geen harde eis. Heb je dit niet, dan zal ons team je hierin zeker gaan begeleiden en ondersteunen. Jouw ruime praktijkervaring is het belangrijkst.  
 • Je moet goed kunnen schakelen tussen zelfstandig kunnen werken en samenwerken. Als docent ben je deels solist: je staat ‘alleen’ voor de groep. Als collega ben je teamlid en samen ontwikkelen we het onderwijs.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal €4.715,81 en maximaal €6.064,86 bruto per maand, schaal 12, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket, ontwikkelde vaardigheden en opleiding.
 • Een werkweek van 40 uur per week, maar weet dat een werkweek vanaf 32 uur ook bespreekbaar is.
 • Een goed te bereiken werkplek in Amsterdam. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,15,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur en een vaste (aanvullende) internetvergoeding van € 10,- netto per maand
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Een persoonlijk sportbudget ter waarde van maximaal € 240 euro per jaar
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Werkgever

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik

Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek. 

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar. 

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik!

Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.  

Afdeling

Bij Agri, Food & Life Sciences verzet jij de bakens door de buitenwereld binnen te halen. Want naast docent ben je vooral kennismakelaar en procesmanager. Jij organiseert netwerken van studenten, docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld om samen actuele vraagstukken op te lossen. Stel jezelf continu de vraag: wat gebeurt er buiten en hoe vertalen we dat naar ons onderwijsprogramma? Dat maakt van Agri, Food & Life Sciences een altijd lerende, uitdagende organisatie waarin ook jij je blijft ontwikkelen. Benader je omgeving met een open blik en laat je verrassen en uitdagen. Volg je nieuwsgierigheid, onderzoek, probeer dingen uit, stel vragen en zoek de samenwerking op. Wees daarin een rolmodel voor je studenten én je collega’s. Laat zien wie je bent. We staan open voor elkaars wereld en hechten grote waarde aan diversiteit, want door veelzijdigheid ontstaan betere oplossingen. Bij ons mag én kun je echt jezelf zijn en voel je je gewaardeerd, uitgedaagd en vitaal. 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Natuurwetenschappen
 • 32—40 uur per week
 • €4715—€6064 per maand
 • Universitair
 • AT INH 20230512

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1109, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you