Docent-coördinator Nederlands (0.8 fte)

Docent-coördinator Nederlands (0.8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 18 jun Tilburg
Tilburg University | University Services is op zoek naar een Docent-coördinator Nederlands (0,8 fte) voor de Divisie Academic Services, afdeling Language Center, locatie is Tilburg, duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden.

Functieomschrijving

Het Language Center fungeert als hét expertisecentrum voor taal en communicatie van Tilburg University en dat inmiddels al 50 jaar. Het is de preferente aanbieder van onderwijs in academische vaardigheden en vreemde talen aan studenten, medewerkers en externe cursisten. De afdeling maakt onderdeel uit van Academic Services en bestaat uit 23 vaste medewerkers en een wisselend aantal freelance docenten. Medewerkers ervaren het Language Center als een omgeving met een bedrijfscultuur waar betrokkenheid en samenwerking centraal staan. 

Het Language Center omdat drie taalsecties: Engels, Nederlands en Vreemde Talen. Elk van deze secties kent een docent-coördinator. Samen met het afdelingshoofd Language Center vormen zij het Management Team LC.  De sectie Nederlands verzorgt onderwijs NT2 en NT1 (academische vaardigheden). Het gaat hierbij om cursussen en toetsen voor de faculteiten en in het open aanbod voor studenten, medewerkers en externe cursisten. Het Language Center is voor de inburgering in het bezit van het Keurmerk Blik op Werk en diplomawaardering voor het taalschakeltraject onder de Wet Inburgering 2021. Het Language Center verzorgt de Onderwijsroute voor talloze gemeentes in de regio. 

Als docent-coördinator ben je verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van de afdeling Nederlands en voor de opzet, planning en kwaliteit van het onderwijs dat door het team wordt gegeven. Je verwerft nieuwe of aanvullende opdrachten en draagt zorg voor het behoud van de portefeuille. Vanuit de eigen sectie geef je (mede) vorm aan het personeelsbeleid. Je verdeelt de taken binnen het team en bewaakt de werkuitvoering door de docenten binnen de sectie zowel wat inhoud als voortgang betreft. Ook voer je jaarlijks de resultaat- & ontwikkelingsgesprekken met de teamleden. De werving en aansturing van freelance docenten behoort tot je taak, evenals het evalueren van de opzet en de uitvoering van onderwijsprogramma’s van de sectie en het waarborgen van de kwaliteitseisen van het Keurmerk Blik op Werk en de Onderwijsinspectie. Je vervult een coördinerende rol bij de logistieke organisatie van de activiteiten van de sectie en houdt de ontwikkelingen binnen het vakgebied bij. Je onderhoudt contacten en participeert in samenwerkingsverbanden met collega’s en andere universitaire talencentra in binnen- en buitenland. Je treedt op als voorzitter in het periodieke sectieoverleg en bent actief lid van het Management Team LC. 

De coördinatietaken hebben een gemiddelde omvang van 0,4 fte; daarnaast kent de functie een onderwijstaak van 0,4 fte. Je geeft cursussen NT2 en/of Nederlands voor academische doeleinden en je voert projecten uit binnen de sectie. De dynamische omgeving waarin je lesgeeft, vereist flexibiliteit, creativiteit en het vermogen om je cursussen af te stemmen op de behoeften van je cursisten. Je werkt binnen een hecht en ondersteunend team. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties

 • Je bent in het bezit van een doctoraal- of masterdiploma in de Nederlandse taal- en letterkunde (of een vergelijkbare opleiding) én je hebt een didactische aantekening, of je bent gecertificeerd Nt2-docent. 
 • Je beschikt over ruime, aantoonbare ervaring met het ontwikkelen, opzetten en verzorgen van onderwijs NT2 aan hoger opgeleiden. Ervaring met het verzorgen van onderwijs in academische vaardigheden Nederlands aan moedertaalsprekers strekt tot aanbeveling. 
 • Je maakt je IT-toepassingen vlot eigen, zoals MS Teams, software voor digiborden en verschillende administratieve tools van Tilburg University.
 • Je bent flexibel inzetbaar. Je kunt omgaan met piekbelastingen binnen je takenpakket.
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Dit betekent dat je het Engels beheerst op CEFR-niveau C1.

Jouw talenten

 • Je bent resultaatgericht en in staat om te organiseren, plannen en delegeren. 
 • Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en combineert die met een verbindende stijl van leidinggeven.
 • Je denkt in termen van scenario's, bent je goed bewust van het academische speelveld, beschikt over overtuigingskracht en analytische vaardigheden.
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving.
 • Je bent bereid een bijdrage te leveren aan activiteiten van zowel de afdeling Nederlands als het Language Center. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

 • Het betreft een functie voor 0,8 fte (32 uur per week) van de volledige werktijd. 
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Vaardigheidsdocent 2 en salarisschaal 11 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.
 • Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 
 • Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Additionele informatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij het hoofd van het Language Center, mevr. Tjits Roselaar op 013 466 2569 of T.Roselaar@tilburguniversity.edu

Specificaties

 • Onderwijs; Lector
 • max. 32 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 21591

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om vóór 19 juni te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan mevrouw T. Roselaar (hoofd Language Center) en voeg een CV en minimaal één referentie toe (organisatie, contactpersoon, telefoonnummer en emailadres). Indien we een referent willen benaderen, stellen we je daarvan van tevoren op de hoogte. 

De briefselectie vindt plaats op 20 juni; kort hierna ontvang je bericht van ons. De selectiegesprekken staan gepland op 27 juni in de middag. De selectiecommissie bestaat uit: 

 1. Tjits Roselaar, hoofd Language Center; 
 2. Patty van Bielder, programmacoördinator Taalschakeltraject;
 3. Een docent Nt2/directe collega. 

Je start idealiter per 1 augustus of zo spoedig mogelijk daarna met werken voor Tilburg University. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om vóór 19 juni te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan mevrouw T. Roselaar (hoofd Language Center) en voeg een CV en minimaal één referentie toe (organisatie, contactpersoon, telefoonnummer en emailadres). Indien we een referent willen benaderen, stellen we je daarvan van tevoren op de hoogte. 

De briefselectie vindt plaats op 20 juni; kort hierna ontvang je bericht van ons. De selectiegesprekken staan gepland op 27 juni in de middag. De selectiecommissie bestaat uit: 

 1. Tjits Roselaar, hoofd Language Center; 
 2. Patty van Bielder, programmacoördinator Taalschakeltraject;
 3. Een docent Nt2/directe collega. 

Je start idealiter per 1 augustus of zo spoedig mogelijk daarna met werken voor Tilburg University. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat. 

Solliciteer uiterlijk op 18 jun. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).