Analytisch-chemisch analist (1,0 fte)

Analytisch-chemisch analist (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 31 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je affiniteit met microbiologische technieken en zou je graag onderzoek doen naar geologisch materiaal en milieumonsters? Kom dan werken bij het Geolab.

Functieomschrijving

Binnen het GeoLab, het centrale laboratorium van de Faculteit Geowetenschappen, is een vacature voor een analytisch-chemisch analist. In het lab wordt, vaak met behulp van geavanceerde analytische apparatuur, zeer divers onderzoek uitgevoerd.

Als analytisch-chemisch analist bij de Universiteit Utrecht ga je voornamelijk werken in het experimentele lab. Hier wordt aan de hand van de meest uiteenlopende experimenten heel gevarieerd onderzoek verricht op geologisch materiaal en milieumonsters. Enkele voorbeelden zijn reacties van organische verbindingen onder vergelijkbare condities als op Mars en het vrijkomen van fosfaat uit waterbodems onder verschillende omstandigheden. Je werkt nauw samen met wetenschappers en studenten.

Jouw taken:

 • Je ondersteunt medewerkers en studenten bij het opzetten en runnen van experimenten en het analyseren van monsters.
 • Je ondersteunt de wetenschappers en studenten door met ze mee te denken en met aandacht voor de veiligheid, ideeën te realiseren. 
 • Je bepaalt de chemische samenstelling van water(ige) monsters middels bijvoorbeeld titraties, spectroscopische methodes en ionchromatografie. Ook worden sediment- en bodemmonsters middels extracties opgewerkt voor verder onderzoek en wordt er onderzoek gedaan met micro-organismen in bodem en water.
 • Deels leid je de onderzoekers en studenten op om bepaalde analyses zelf te doen.
 • Je helpt mee met de voor- en nabereiding van expedities en veldwerk en participeert in practica.
Omdat de activiteiten in het lab veelzijdig zijn, verwachten wij van je dat je je snel kunt inwerken in andere methodes zodat je ook je collega’s in andere deellabs kunt ondersteunen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een gemotiveerde en vooral meedenkende en flexibele analist die graag in een dynamische omgeving werkt met variërende onderzoeksvragen en activiteiten.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een analytisch-chemische hbo-opleiding en bent bekend met het werken met geologische en milieumonsters.
 • Je hebt ervaring met geavanceerde analytische apparatuur en experimentele opstellingen en hebt bij voorkeur ook affiniteit met microbiologische technieken.
 • Je bent in staat om apparatuur te onderhouden en kleine reparaties ook zelf uit te voeren.
 • Bij voorkeur ben je in het bezit van het diploma Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Meet- en Regeltoepassingen (TMS M&R) of bent bereid dit te behalen.
 • Je werkt zorgvuldig en zelfstandig maar bent ook een goede teamplayer.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt de verschillende stakeholders (wetenschappers, studenten en externe klanten) in zowel het Nederlands als het Engels uitstekend te woord staan.
We verwachten van je dat je bereid bent om als bedrijfshulpverlener te acteren in een geval van een gevaarlijke situatie en de hiervoor nodige certificaten behaalt en up-to-date houd.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2471,- en maximaal € 3336,- (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Sharing science, shaping tomorrow. Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Om een indruk te krijgen van de universiteit kun je de Utrecht University Campus Tour bekijken.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern en het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development. Wil je meer weten over de laboratoria van Geowetenschappen? Bekijk dan de video Earth Science and Physical Geography at the Faculty of Geosciences - Utrecht University.

Het GeoLab beheert het merendeel van de laboratoria van de Faculteit Geowetenschappen en ondersteunt, in nauwe samenwerking met de verantwoordelijke wetenschappers, de studenten, promovendi en postdocs bij hun onderzoek. Dit omvat een breed scala van analyses en experimenteel onderzoek. De analisten werken aan verschillende monstermaterialen zoals gesteente-, bodem-, sediment-, water- en luchtmonsters. Dit houdt zowel de opwerking van de materialen in als ook de analyse met behulp van verschillende (geavanceerde) apparatuur. Om flexibel op veranderingen in het onderzoek te kunnen inspelen worden, waar nodig, eigen nieuwe applicaties ontwikkeld. Het GeoLab heeft de ambitie om kwalitatief hoogwaardig onderzoek met een duurzame bedrijfsvoering te combineren.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
 • Natuurwetenschappen
 • 36—40 uur per week
 • €2471—€3336 per maand
 • HBO
 • 1209960

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Princetonlaan 8a, 3584 CB, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you