Postdoc onderzoeker met een focus op ethiek en politiek van Artificial Intelligence

Postdoc onderzoeker met een focus op ethiek en politiek van Artificial Intelligence

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 19 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Brightlands Institute for Smart Society (BISS) van de Universiteit Maastricht biedt een 4-jarige postdocpositie op het gebied van ethiek en politiek van kunstmatige intelligentie.

Functieomschrijving

We zoeken iemand die het belangrijk vindt om onderzoek te doen met een duidelijk maatschappelijk doel en daadwerkelijke impact op het leven van mensen. Iemand met interesse in nieuwe technologie en het innovatiepotentieel ervan, maar alleen als dat op een maatschappelijk verantwoorde manier gebeurt; iemand die relevante theorie wil omzetten in praktische toepasbaarheid in de praktijk. Iemand die net zo enthousiast is als wij om dit relevante werk, samen met ons, bij BISS op te pakken.

BISS is een interdisciplinair team waarin alle faculteiten van de Universiteit Maastricht samenwerken, gericht op het gebruik van artificial intelligence en data science om maatschappelijke en zakelijke uitdagingen aan te pakken. Alle projecten van BISS besteden aandacht aan de ethische, maatschappelijke en juridische aspecten van het toepassen van nieuwe technologie om deze uitdagingen op te lossen.

Als postdoc bij BISS:

  • werk je, in nauwe samenwerking met andere onderzoekers en partners, aan de implementatie van betrouwbare AI voor de analyse en aanpak van verschillende maatschappelijke uitdagingen (bijvoorbeeld armoede, rechtvaardige transitie);
  • word je onderdeel van de landelijke Human-Centric Artificial Intelligence Group van de Nederlandse AI-coalitie. Je werkt samen met overheidsorganisaties, branchepartners en andere kennisinstellingen. Daarnaast vinden we het cruciaal om degenen te betrekken die door de technologie worden beïnvloed. Daarom zal het opzetten, uitvoeren en evalueren van experimentele participatieve processen een belangrijk aandachtspunt zijn in je dagelijkse werk.
  • draag je ​​bij aan het verwerven van externe financiering voor je eigen projectideeën en versterk je externe relaties. We opereren in een netwerk van bedrijven, overheidsorganisaties en andere kennisinstellingen en actieve deelname aan dit netwerk is cruciaal voor het succes van BISS. Dit geeft je een unieke mogelijkheid om sturing te geven aan de projecten waaraan je werkt en aan de richting die je aan je carrière wil geven.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een onderzoeker die bereid is om proactief bij te dragen aan de ontwikkeling van BISS. Je bent geïnteresseerd in verantwoorde innovatie, governance van AI, en in werken op het kruispunt tussen sociologie, ethiek en politiek van onderzoek en innovatie. Je bent zeer gemotiveerd om in een interdisciplinaire setting te werken, maar je kunt ook zelfstandig werken. Je neemt de verantwoordelijkheid voor ethische werkpakketten in BISS-projecten.

Verder heb je:

  • Een afgeronde PhD in de ethiek van technologie; filosofie van technologie; sociologie; kritische AI/data-onderzoeken; of een andere relevante discipline in de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen.
  • Ervaring met het doen van onderzoek dat zich richt op de onderlinge relaties tussen digitale technologieën (met name AI in al zijn verschijningsvormen) en het gebruik ervan in de samenleving.
  • Ervaring met of de bereidheid om expertise te ontwikkelen in kwalitatieve methodes, zoals interviews of focusgroepen.
  • Schriftelijke en gesproken beheersing van Engels en Nederlands. Om verbinding te maken met stakeholders en participatieve processen op te zetten, is het verstaan ​​en spreken van de Nederlandse taal cruciaal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

  • Wij bieden een contract van 4  jaar voor 1,0 fte (38 uur). Het salaris ligt tussen de € 3.974,- en € 5.439,- bruto per maand (op basis van een fulltime aanstelling).
  • Naast het salaris bieden wij 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering;
  •  232 vakantie-uren per jaar bij een voltijd dienstverband en de mogelijkheid dit iets uit te breiden en extra vakantiedagen;
  • ABP pensioen;
  • Werk-privé balans. Zo bieden we een bedrijfsfitnessplan, een fietsregeling, flexibele werktijden en gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.

De arbeidsvoorwaarden bij de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast zijn lokale UM-specifieke bepalingen van toepassing. Kijk voor meer informatie op de website www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Maastricht University

Maastricht University (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat zich kenmerkt door een kleinschalige en studentgerichte aanpak. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard en geconcentreerd in onderzoeksinstituten en scholen. De UM telt momenteel bijna 22.000 studenten en ongeveer 5.000 medewerkers. Door het sterk internationale karakter komt een groot deel van zowel studenten als medewerkers uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Kijk voor meer informatie op: http://www.maastrichtuniversity.nl.

Afdeling

Brightlands Institute for Smart Society (BISS)

Bij Brightlands Institute for Smart Society (BISS) werken wetenschappers van de Universiteit Maastricht aan innovatieve en verantwoorde oplossingen voor data-uitdagingen. Alle disciplines en faculteiten werken samen bij het toepassen van datawetenschap en -technologie om echte maatschappelijke en zakelijke behoeften op te lossen. BISS is opgericht door Maastricht University, de Provincie Limburg en APG. BISS is gevestigd op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, Nederland.

De missie van BISS is om mensen en organisaties in hun kracht te zetten door de maatschappelijk verantwoorde toepassing van digitale technologieën. We richten ons op privacybeschermende technologieën, op waardecreatie uit data en op interactie tussen mens en technologie.

BISS is onderdeel van Brightlands, een open innovatiegemeenschap in Limburg, Nederland met 29.000 innovatieve ondernemers, onderzoekers en studenten. Dagelijks werken zij aan doorbraken op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Op Brightlands Smart Services Campus in Heerlen laten ze kennis op het gebied van data science leiden tot nieuwe slimme digitale diensten die de kwaliteit van leven verbeteren.

Specificaties

  • PhD
  • Techniek; Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT2023.237NL

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Paul-Henri Spaaklaan, 6229 EN, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you