Universitair Docent Pedagogische Wetenschappen

Universitair Docent Pedagogische Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 31 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Leiden is voor het komende collegejaar op zoek naar een enthousiaste
Universitair Docent Pedagogische Wetenschappen (inclusief Onderwijswetenschappen) ...

Functieomschrijving

Als universitair docent bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen houd je je bezig met onderwijs geven over en onderzoek doen naar de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en adolescenten. Het gaat om een breed scala aan onderwerpen die betrekking hebben op hoe kinderen ontwikkelen en leren binnen de context van gezin, leeftijdgenoten, school en hulpverlening. Hierbij staat de koppeling van wetenschappelijke kennis aan het pedagogisch werkveld centraal. Door je kennis en ervaring op dit gebied te delen met onze studenten en hen te helpen een kritische, reflectieve houding te ontwikkelen, bereid je hen voor op een professionele toekomst in het pedagogisch werkveld of in de wetenschap.

Naast een bijdrage aan het onderwijs van het Instituut Pedagogische Wetenschappen, besteed je een deel van je werkweek aan grotendeels door jou vormgegeven onderzoek op het gebied van Pedagogische wetenschappen. Je werkt daarbij samen met collega's binnen (en buiten) het instituut. In overleg met het instituut behoort het aanvragen van een startersbeurs voor universitair docenten tot de mogelijkheden.

Takenbestaan o.a. uit:
 • Het verzorgen van blended onderwijs (hoorcolleges, werkgroepen, opdrachten, tentaminering, scriptiebegeleiding, stagebegeleiding, vakcoördinatie) in de Bachelor, Master- en Research Masteropleiding van het Instituut Pedagogische Wetenschappen. De samenstelling van het takenpakket zal zo veel mogelijk worden afgestemd op je eigen expertise.
  Het onderwijs omvat 60% van je aanstelling. In het eerste jaar van je aanstelling krijg je wat extra tijd om je het onderwijs eigen te maken.
 • Het uitvoeren van onderzoek in een deels eigen onderzoekslijn in samenwerking met collega's binnen het instituut. Hiervoor is 40% van je aanstellingstijd gereserveerd. Deze onderzoekslijn sluit aan bij de onderzoeksthema's van het instituut.
 • Samenwerkingen aangaan (nationaal en/of internationaal) in de onderzoekslijn zowel wat het opzetten, financieren en uitvoeren van onderzoek betreft, als in de valorisatie van onderzoek.
 • Constructief deelnemen aan instituutsbijeenkomsten en het verrichten van bestuurlijke werkzaamheden, zoals zitting nemen in commissies binnen het

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel:
 • Promotie in de Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen, Psychologie of aanverwant gebied.
 • Ervaring met het geven van academisch onderwijs, bij voorkeur op het gebied van Pedagogische of Onderwijswetenschappen.
  Je hebt affiniteit met digitale onderwijsvormen en kan deze, net als moderne media, effectief en inspirerend inzetten bij het geven van onderwijs.
 • Werkervaring in de klinische praktijk strekt tot aanbeveling maar is niet noodzakelijk.
 • Aantoonbare ervaring in het zelfstandig en in samenwerking uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Uitstekende schrijfvaardigheden.
 • Een positieve instelling en bereidheid om collega's te helpen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor 12 maanden (inclusief een proeftijd van twee maanden). Bij positief functioneren en gelijkblijvende behoefte aan deze functie volgt een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 3.821 en maximaal € 5.230- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en relevante werkervaring.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende aanvullende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: http://www.werkenbij.leidenuniv.nl/.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat men in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit te behalen.

Diversiteit
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Universiteit Leiden

Over het instituut
De medewerkers van het instituut geloven in de kracht van samenwerking. Het wetenschappelijk personeel geeft onderwijs over en doet onderzoek naar de manier waarop kinderen en jongeren worden opgevoed, onderwezen en begeleid. Ook wordt onderzocht hoe verschillen in de opvoeding, het onderwijs en andere vormen van begeleiding gevolgen hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen staat centraal hoe evidence-informed benaderingen kunnen bijdragen aan de optimale ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld door ondersteuningsprogramma's, diagnostische en interventiestrategieën en leermethoden.
Het instituut verzorgt onderwijs voor ruim 1500 studenten in verschillende opleidingen en programma's: de Bachelor Pedagogische Wetenschappen, de Master Education and Child Studies, de Research Master Education and Child Studies, de Academische Pabo en de Educatieve Master Primair Onderwijs. Er zijn maandelijkse bijeenkomsten waarin deze onderwijs- en onderzoeksthema's worden besproken. Daarnaast zijn er regelmatig informele bijeenkomsten waarbij je je collega's op een andere manier kan leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn pubquizen, bake-offs en tafelvoetbalwedstrijden.

Afdeling

Beschrijving faculteit
De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 1.025 medewerkers.
De Faculteit der Sociale Wetenschappen combineert hoogwaardig onderzoek met uitmuntend onderwijs en een multidisciplinaire aanpak. Bezoek de website van de faculteit voor meer informatie. Informatie over het Instituut Pedagogische Wetenschappen kun je vinden op https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen/pedagogische-wetenschappen

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 13695

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you