Manager Knowledge Transfer Office

Manager Knowledge Transfer Office

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 12 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je gedreven om maatschappelijke impact te maken met kennis? Enthousiasmeer en inspireer jij in deze verantwoordelijke en zelfstandige functie je team en help je mee om impact-ambities van 7.000 collega’s tastbaar te maken? Terwijl je tempo maakt en scherpe vragen stelt geef jij, verbindend, de beste impact-route vorm. Zo realiseer je schaalbare spin-offs en help je afwegen hoe Intellectueel Eigendom zowel maatschappelijke toepassing versnelt als ook (toegepast) onderzoek en accountsmanagement ondersteunt.

Het Knowledge Transfer Office (KTO) van Wageningen University & Research is de sleutel tot het vinden en beschermen van nieuwe kennis en technologieën en het overdragen daarvan naar de maatschappij, waaronder grote bedrijven, MKB en start-ups, overheden en non-profit organisaties. Als onderdeel van de afdeling Waardecreatie werkt het KTO samen met Entrepreneurship, Business Development, leerstoelen en Science Group management om een langetermijnstrategie te ontwikkelen die gericht is op kennisoverdracht en maatschappelijke impact.

Het KTO bestaat uit 10 experts op het gebied van intellectueel eigendom, business development en technology transfer, die nauw samenwerken met collega's in de Science Groups.

Als Manager KTO:
 • Leid en ontwikkel je een team van 10 professionals in kennistransfer, in nauwe samenwerking met onderzoekers, ondernemers, juristen en financiers;
 • Ontwikkel je interne valorisatie-awareness en programma's en projecten om de impact van innovaties te vergroten;
 • Coach en begeleid je interne klanten in complexe valorisatie vraagstukken en stimuleer je de WUR-brede Business Development-community;
 • Geef je strategisch advies en ondersteun je onderzoeksgroepen bij contractuele en portfolio kwesties met marktpartijen;
 • Vertaal je wetenschappelijk onderzoek naar toepassing door wetenschappers van informatie te voorzien over de waarde van kennis en zakelijke afspraken te maken met derden;
 • Coördineer je beleidsontwikkeling op het vlak van kennistransfer en intellectueel eigendom en ben je gesprekspartner voor alle onderdelen binnen en buiten de organisatie, van onderzoekers tot algemeen directeuren en van startende ondernemers tot vertegenwoordigers van industriële partijen of ministeries.

Meer-jaren doelen zijn o.a. het verder professionaliseren van de KT-werkprocessen, meer samenwerking met MKB/start-ups en scale-ups, groei van het aantal WUR spin-offs, en het stimuleren van een ondernemende houding onder collega’s.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Als Manager Knowledge Transfer Office:
 • Heb je een afgeronde universitaire opleiding in een voor het werkgebied van WUR relevant technisch wetenschapsgebied;
 • Heb je ruime ervaring met het intellectueel eigendomsrecht en procedures, maar bovenal het kennistransfer proces en business development voor nieuw onderzoek en maatschappelijke impact;
 • Heb je ervaring met de overdracht van academische kennis en onderzoeksresultaten naar toepassingen in de praktijk;
 • Beschik je over goede contactuele en communicatieve eigenschappen en spreek en schrijf je naast vloeiend Nederlands ook moeiteloos Engels;
 • Heb je affiniteit met het bouwen en onderhouden van relevante netwerken;
 • Kun je een team van professionals inspireren en coachen. Je bent zowel inhoud- als mensgericht. In het team geef je leiding door het goede voorbeeld te geven.

Voor deze functie is een servicegerichte, flexibele, ondernemende en pragmatische instelling vereist. Daarnaast is een scherp analytisch vermogen en procesregie belangrijk. Creativiteit, oplossingsgerichtheid en stressbestendigheid zijn vanzelfsprekend. Resultaatgerichtheid en verbindend werken zijn belangrijke eigenschappen.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • Werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is. Deels thuiswerken kan.
 • Mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen.
 • Sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof.
 • Veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten.
 • Structurele eindejaarsuitkering van 4%.
 • Uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 5.250,- bpm tot maximaal € 7.728 bpm bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 14). Bovendien is een aanstelling van 32 uur per week bespreekbaar.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer. Even overleggen met HR adviseur Martijn. Over de inschaling en de minimale en maximale bedragen.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.
Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Management
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • P1232704-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you