Docent / Universitair docent Intellectueel Eigendomsrecht (0,1 - 0,8 fte)

Docent / Universitair docent Intellectueel Eigendomsrecht (0,1 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 20 jun Leiden
Heb je ruime ervaring op het gebied van het Intellectueel Eigendomsrecht en wil je je kennis en ervaring overbrengen op studenten? De afdeling Ondernemingsrecht-Intellectueel Eigendomsrecht van het Instituut voor Privaatrecht van de Faculteit der Recht...

Functieomschrijving

De werkzaamheden
 • Verzorgen, ontwikkelen en coördineren van onderwijs op het gebied van het Intellectueel Eigendomsrecht;
 • Begeleiden en beoordelen van scripties (bachelor en master) en het coördineren hiervan;
 • Zelfstandig verrichten van onderzoek op het gebied van het Intellectueel Eigendomsrecht en het publiceren van de resultaten binnen het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht (https://www.coherentprivaatrecht.nl);
 • Zo mogelijk ontwikkelen en verzorgen van post-academisch onderwijs aan professionals;
 • Op collegiale wijze bijdragen aan (bestuurs)werkzaamheden binnen de afdeling en de faculteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Je profiel
Bij de functie van (universitair) docent gaan de gedachten uit naar een kandidaat die gedurende enige tijd in de praktijk of onderwijs heeft gewerkt en op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Je hebt affiniteit met het onderwijs en de ambitie om een nieuwe generatie juristen op te leiden.
Voor de functie van universitair docent is voorts vereist dat je als jurist bent gepromoveerd of goedkeuring hebt om te promoveren. Je beschikt over goede didactische kwaliteiten, bijvoorbeeld blijkend uit studentevaluaties of referenties en je bent in staat om zelfstandig onderzoek te verrichten.
Verder geldt voor beide functies dat je dient te voldoen aan de volgende kwalificaties:
 • Je hebt de juridische opleiding (bachelor en master) met goede resultaten afgerond;
 • Je hebt affiniteit met het Intellectueel Eigendomsrecht;
 • Je hebt het vermogen en de bereidheid om collegiaal samen te werken in een team.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
 • Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.
 • Het salaris bedraagt voor een docent, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2960,- en maximaal € 4670,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10, met doorgroeimogelijkheid naar schaal 11). Het salaris bedraagt voor een universitair docent, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3974,- en maximaal € 5439,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11, met doorgroeimogelijkheid naar schaal 12).
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Werkgever

Universiteit Leiden

De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 650 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

De afdeling
Informatie over het Instituut voor Privaatrecht en de afdeling Ondernemingsrecht-Intellectueel Eigendomsrecht kun je vinden op Intellectueel Eigendomsrecht - Universiteit Leiden.

Additionele informatie

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met prof. mr. Dirk Visser via d.j.g.visser@law.leidenuniv.nl.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • 4—32 uur per week
 • €2960—€5439 per maand
 • Universitair
 • 13717

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
Je kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief, cv en cijferlijst (bachelor en master) kunnen tot en met 20 juni 2023 worden gericht aan prof. mr. Dirk Visser.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
Je kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief, cv en cijferlijst (bachelor en master) kunnen tot en met 20 juni 2023 worden gericht aan prof. mr. Dirk Visser.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 20 jun. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).