Lector Regio Ontwikkeling

Lector Regio Ontwikkeling

Geplaatst Deadline Locatie
30 mei 12 jun Deventer

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als lector geef jij leiding aan het lectoraat Regio Ontwikkeling, draag je bij aan ontwikkeling van toegepast onderzoek binnen Saxion en stimuleer je de wisselwerking tussen jouw onderzoeksprogramma, het onderwijs en het werkveld. Dankzij jouw onderzoekservaring binnen het economische domein, weet jij andere onderzoekers te inspireren en te motiveren. Werk je graag in de driehoek van onderwijs en onderzoek, overheid en ondernemers? Solliciteer dan op deze mooie baan!

Functieomschrijving

Het lectoraat Regio-ontwikkeling doet onderzoek naar het ontstaan en (voort)bestaan van levensvatbare ondernemingen en de verbondenheid met hun omgeving. Als lector ga je leiding geven aan de drie onderzoekslijnen, te weten:

 1. Regionale condities voor business ecosystemen; 
 2. innovatie in business ecosystemen en
 3. innovatief ondernemerschap.

Rond deze onderzoekslijnen ga je nieuwe projecten initiëren i.s.m. bedrijfsleven en overheid, onderwijs en andere onderzoeksgroepen. Dit doe je samen met een groep van docent-onderzoekers verbonden aan het lectoraat. Je gaat hen coachen en begeleiden zodat zij kunnen groeien in hun vakgebied.

Specificaties

Saxion

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een professional die zich herkent in onderstaand functieprofiel. Is dat het geval? Dan past deze baan mooi bij jou!

 • Gepromoveerd (PhD), op het gebied van innovatief ondernemerschap, innovatiedistricten, regio-ontwikkeling, economische geografie, business ecosystemen of aanverwante vakgebieden.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met Research & Development in een relevante context, inclusief leidinggeven aan complexe projecten en creatieve teams.
 • Kennis van innovatief ondernemerschap in brede zin in de context van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Affiniteit met en ervaring in de uitvoering van praktijkgericht- en economisch onderzoek, hetgeen blijkt uit gerealiseerde projecten en publicaties.
 • Sterke netwerker binnen zowel publieke als bedrijfscontext.
 • Aantoonbare ervaring met acquisitie, opzetten en managen van onderzoeksprojecten, inclusief succesvolle (internationale) subsidieaanvragen.
 • Affiniteit met het ontwikkelen van en implementeren van kennis in het hoger onderwijs.
 • Affiniteit met het inzetten van data tbv innovatie in business en business-ecosystemen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Werken bij Saxion betekent werken aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs én onderzoek. Je vervult een boeiende functie waarin je zelfstandig werkt in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Daarnaast hebben we nog meer te bieden:

 • Een salaris van maximaal € 7.940,29 (schaal 15 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Je krijgt een aanstelling als lector 2. Het dienstverband is tijdelijk voor de duur van 4 jaar en wordt jaarlijks geëvalueerd. 
 • Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • Persoonlijke ontwikkeling: volg een inspiratie webinar, workshop of training bij onze interne Saxion Academy, doe een loopbaancheck of verken de mogelijkheden voor een masteropleiding, promotietraject of professional doctorate.
 • Het Saxion hybride werken pakket.
 • Een uitgebreide pensioenregeling, zie hiervoor het cao hbo.
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer en fiscaal voordeel bij de aanschaf van je fiets.

Benieuwd naar alle arbeidsvoorwaarden? Check onze webpagina.

Werkgever

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.

Afdeling

School of Commerce and Entrepreneurship

Je gaat werken binnen het lectoraat Regio-ontwikkeling. Het lectoraat maakt samen met de lectoraten Digital Intelligence & Business, Business Models en Ethiek & Technologie, onderdeel uit van het cluster Smart & Sustainable Businness Innovation. Het cluster richt zich op het ontsluiten en ontwikkelen van een bruikbaar instrumentarium (KEMs) – bestaande uit methoden, modellen, strategieën, processen en tools – voor het versnellen van missiegedreven innovatie. Daarbij focust het cluster zich vooral op sociaal-economische innovatiemethoden die bijdragen aan het organiseren, activeren en realiseren van betekenisvolle waardecreatie en innovatievermogen in bedrijven, ketens, ecosystemen en regio’s.
Het lectoraat is onderdeel van de School of Commerce & Entrepreneurship (SCE). Een academie waarbij de dynamiek van ondernemerschap en business duidelijk merkbaar is. 

Specificaties

 • Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Economie; Gedrag en maatschappij
 • 24—40 uur per week
 • €6149—€7940 per maand
 • Gepromoveerd
 • PA SH 20230530

Locatie

Handelskade 75, 7417 DH, Deventer

Bekijk op Google Maps

Interesting for you