Twee tijdelijke docenten Geschiedenis van Internationale Betrekkingen (0,7 fte)

Twee tijdelijke docenten Geschiedenis van Internationale Betrekkingen (0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 jun 22 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zie jij jezelf als werken bij de UU als docent Geschiedenis van Internationale Betrekkingen? Bekijk deze vacature!

Functieomschrijving

Het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis zoekt twee tijdelijke docenten (0,7 fte voor 4 jaar) voor de afdeling Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen (GIB). Bij GIB bestuderen we de geschiedenis van internationale betrekkingen en mondiale constellaties van macht en politiek vanuit een empirisch perspectief met aandacht voor sociaalwetenschappelijke invalshoeken.

De afdeling (onderzoek en onderwijs) is georganiseerd in de drie thematische clusters "Conflict en Veiligheid", "Globalisering en Wereldorde" en "Europa in de Wereld". Wij geven in toenemende mate onderwijs op het snijvlak van deze gebieden, over onderwerpen zoals vrede en diplomatie, maar ook milieupolitiek, dekolonisatie, oorlog, geweld, terrorisme en technologie. Hoewel we aandacht hebben voor de manier waarop macht en invloed wereldwijd worden ge(her)institutionaliseerd en betwist, onderzoeken we ook de geografische, culturele en tijdelijke uitingen van deze dynamiek. Dit leidt tot een begrip van geschiedenis als de altijd onzekere herbewerking van betekenis, waarheid en orde.

We bestuderen bureaucraten, overheidsfunctionarissen en diplomaten, maar ook, en vooral, 'niet-statelijke actoren': missionarissen, rebellen, milities, bendes, bedrijven en handelaren, NGO's en activisten, consumentennetwerken, slachtoffers en daders van massaal geweld, rechtsextremisten en piraten.

Wij zoeken twee collega’s met een hart voor het onderwijs. Deze nieuwe docenten dragen bij aan het onderwijs in de BA Geschiedenis, de MA International Relations in Historical Perspective, en/ of de BA Taal- en Cultuurstudies, zowel op het gebied van hun expertise als daarbuiten. In het bijzonder zijn wij op zoek naar docenten met een expertise op het gebied van de geschiedenis van conflict, veiligheid, en internationale betrekkingen, en een interesse in interdisciplinair onderwijs. We verwelkomen sollicitaties van kandidaten die onze geografische en tijdvakexpertise helpen uitbreiden (bijvoorbeeld Azië en Zuid-Amerika).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar collega’s met:

 • ervaring in het verzorgen van Bachelor onderwijs of andere relevante onderwijservaring;
 • een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of een vergelijkbaar internationaal equivalent;
 • de mogelijkheid om Nederlandstalig onderwijs te verzorgen vanaf september 2023;
 • een actieve en ondersteunende houding naar het vakgebied, de opleiding en de collega’s;
 • een beheersing van zowel het Nederlands en het Engels op een academisch niveau.

Het is gewenst als je ervaring hebt met historisch onderzoek en als je een PhD op het gebied van geschiedenis (bijna) hebt afgerond. 

Arbeidsvoorwaarden

Binnen de faculteit streven we er naar zoveel mogelijk medewerkers in vaste dienst aan te stellen. Door de extra middelen die we recent hebben ontvangen in het kader van de sectorplannen, is het gelukt een aanzienlijk deel van onze tijdelijke docenten vaste posities als Universitair Docent aan te bieden. Daar zijn wij heel blij mee. Op de korte termijn zorgt dit echter wel tot de behoefte aan een beperkt aantal nieuwe tijdelijke docenten.

Wij bieden een aanstelling (0,7 fte) voor de duur van drie of vier jaar, afhankelijk van arbeidsverleden aan de Universiteit Utrecht. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 7.000 studenten en 1.100 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

De kernwaarden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn professionaliteit, transparantie, verantwoordelijkheid, verbondenheid en veiligheid. De kernwaarden gelden voor iedereen en we houden deze waarden hoog, in ons werk en in onze communicatie met elkaar en naar anderen.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Taal en cultuur
 • max. 28 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 1211036

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drift 6, 3512 BS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you