Universitair Docent Strafrecht (1,0 fte)

Universitair Docent Strafrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 jun 11 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een getalenteerde en bevlogen docent/onderzoeker in het straf(proces)recht met interesse in technologie en/of duurzaamheid? Solliciteer dan nu.

Functieomschrijving

Het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen – de afdeling Strafrecht van het departement Rechtsgeleerdheid van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht – is op zoek naar een collega met ervaring in universitair onderwijs en onderzoek op het gebied van het straf- en strafprocesrecht. De functie bestaat in beginsel uit 60% onderwijs en 40% onderzoek.

Je wordt ingezet in het onderwijs in de bachelor- en mastervakken van de afdeling Strafrecht. Het betreft strafrechtelijk onderwijs in de bachelor Rechtsgeleerdheid (verplichte vakken en keuzevakken), in de master Strafrecht en/of de Engelstalige master European Criminal Justice in a Global Context. Voorts is inzet mogelijk in de Engelstalige masters Law and Technology in Europe of Law and Sustainability in Europe. Daarnaast begeleid je scripties in de bachelor- en masterfase. Ook vervul je overige onderwijsgerelateerde taken, zoals onderwijscoördinatie, tutoraat, voorlichting en het ontwikkelen en/of reviseren van onderwijs.

We bieden een werkomgeving waarin onderwijs en onderzoek sterk met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken. Je doet onderzoek naar straf(proces)recht en je bent geïnteresseerd en bereid om te investeren in de relaties tussen strafrecht en technologie (bijvoorbeeld cybercrime en digitalisering in de strafvordering) en/of duurzaamheid (bijvoorbeeld milieustrafrecht). De Universiteit Utrecht biedt je veel mogelijkheden om je onderzoek op die gebieden verder te ontwikkelen en te verbinden met het werk van anderen. We nodigen je uit om samenwerkingen aan te gaan met collega’s en maatschappelijke partners en zullen je daarbij ondersteunen. Na een eerste jaar van oriëntatie sluit je je aan bij één van de binnen het departement bestaande onderzoeksgroepen, zoals het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, het Utrecht Centre for Regulation and Enforcement in Europe (RENFORCE) en het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (UCALL).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een getalenteerde en bevlogen docent/onderzoeker in het straf(proces)recht die voldoet aan het volgende:
 • Je hebt een afgerond proefschrift of promoveert zeer binnenkort (d.w.z. dat je manuscript door de beoordelingscommissie is goedgekeurd).
 • Je hebt ervaring in zowel het bachelor- als het masteronderwijs op het gebied van materieel en formeel strafrecht. Ook heb je ervaring met het begeleiden van bachelor- en masterscripties.
 • Je beschikt over organisatorische en bestuurlijke ervaring en kwaliteiten.
 • Je beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of je bent bereid deze te halen.
 • Je hebt ook andere wetenschappelijke publicaties op het terrein van materieel en/of formeel strafrecht op je naam staan.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen.
 • Je beschikt over een zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Zo mogelijk beschik je over ervaring in het werven en/of het uitvoeren van tweede en/of derde geldstroomonderzoek.
 • Je bent flexibel met betrekking tot werktijden; het onderwijs wordt verzorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 19:00 uur; tentamens worden soms in de avonduren afgenomen, incidenteel zijn er voorlichtingsactiviteiten op zaterdag.
Zowel beginnende als (zeer) ervaren kandidaten worden uitgenodigd te reageren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van 1 jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van de datum van promotie en het aantal jaren werkervaring - minimaal € 3.974,- en maximaal € 6.181 - (schaal 11/12 conform (UD2/UD1) van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richten zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht.

Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 36—40 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1211215

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Newtonlaan 201, 3584 BH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you