Universitair Docent Wiskundedidactiek (0,8 - 1,0 fte)

Universitair Docent Wiskundedidactiek (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 jun 1 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij werken op het snijvlak van wiskunde, onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk? Kom dan ons team versterken!

Functieomschrijving

Als Universitair Docent binnen het Freudenthal Instituut (FI) werk je mee aan de kerntaken van het team Didactiek van de Wiskunde: onderwijs, onderzoek en outreach. Je onderwijstaken bestaan met name uit het samen doorontwikkelen en uitvoeren van cursussen in het masterprogramma Science Education and Communication en/of in het serviceonderwijs. Daarnaast ga je masterstudenten en promovendi begeleiden. Je werkt mee aan en initieert zelf vakdidactisch onderzoek dat aansluit bij de lijnen van het FI onderzoeksprogramma 2021-2026, maar ook een eigen karakter heeft. De outreach activiteiten richten zich op het gehele onderwijsveld van primair, voortgezet en beroepsonderwijs (po-vo-bo). Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van scholen bij het invoeren van basisvaardigheden, aan een rol in de organisatie van docentenconferenties zoals de Nationale Wiskundedagen, of aan wiskundewedstrijden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een betrokken en enthousiaste collega met een hart voor onderwijs. Daarnaast herken jij jezelf in de volgende kwalificaties:

 • eerstegraads onderwijsbevoegdheid in de wiskunde en ervaring als wiskundedocent;
 • gepromoveerd in een relevant domein (didactiek van de wiskunde, onderwijskunde, wiskunde) of andere onderzoekservaring (bijvoorbeeld bezig met promotieonderzoek);
 • ervaring en affiniteit met het ontwikkelen en onderzoeken van wiskundeonderwijs in po-vo-ho;
 • goede didactische vaardigheden;
 • goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Als je de Nederlandse taal nog niet volledig beheerst, maar wel de bereidheid hebt om deze te leren, ontvangen we ook graag jouw sollicitatie;
 • een flexibele teamspeler met belangstelling voor verschillende typen activiteiten en diverse doelgroepen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor een periode van een jaar vanaf 1 januari 2024 (incl. 2 maanden proeftijd) met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid;
 • een voltijds salaris - afhankelijk van opleiding en ervaring – van minimaal € 4.332,- en maximaal € 5.929,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand;
 • voordelen inclusief 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over ontwikkelingsmogelijkheden, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden zelf uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. 

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. De faculteit heeft zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs. 

Het dienstverband vindt plaats bij de leerstoelgroep Didactiek van de Wiskunde (Mathematics Education) bij het Freudenthal Instituut (FI). De missie van het FI is om door middel van onderwijs, onderzoek en professionalisering bij te dragen aan hoogwaardig onderwijs in wiskunde en natuurwetenschappen. Het FI bestaat uit vijf groepen: Digital Technology and Education, History and Philosophy of Science, Mathematics Education, Public Engagement and Science Communication, en Science Education. Daarnaast organiseert het instituut middels U-Talent activiteiten voor havo/vwo-leerlingen en hun docenten. 

De leerstoelgroep Didactiek van de Wiskunde bestaat uit een vijftiental medewerkers, onder wie een hoogleraar en twee UHD’s en daarnaast een tiental promovendi. De groep houdt zich bezig met onderwijs, vakdidactisch onderzoek en outreach activiteiten voor het onderwijsveld, zoals de Nationale Wiskundedagen en de Wiskunde-in-Teams wedstrijden.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • 30—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1212273

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 8, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you