PhD Positie System and Control medical robotics

PhD Positie System and Control medical robotics

Geplaatst Deadline Locatie
15 aug 30 sep Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Werken aan Duurzame Operatie robots in een multidisiplinair team en nog promoveren ook? Grijp je kans!

Functieomschrijving

Je zal binnen het Advanced Laparoscopy (AdLap) project werken, op het gebied van duurzame medical robotics: zoveel mogelijk herbruikbaar, modulair, goedkoop, en draagbaar. Specifiek zal je je bezig houden met het realiseren van een nieuw duurzaam tele-operatie systeem voor minimaal invasieve chirurgie dat aan deze ontwerpeisen voldoet, inclusief de meest duurzame mechatronica en bijbehorende regeling. Je zal de de aansturing en hardware voor zowel de robot master (besturing unit) en robot slave (statief met 2 robot armen en scopehouder naast de patiënt) verder verbeteren, in verschillende iteraties inclusief de juiste veilige regeling (geen hoge krachten, wilde bewegingen etc). Omdat het systeem op veel verschillende manieren kan worden geconfigureerd, zal speciale aandacht worden besteed aan het slim koppelen en detecteren van systeemcomponenten met geautomatiseerde aanpassing van de regelsystemen.

Het project wordt uitgevoerd in een team van 2 promovendi in Delft en 1 in Amsterdam die nauw samenwerken met ondersteuning van gespecialiseerde bedrijven in robotica en medical devices, zoals Asensus, Technalia, Demcon en Van starten Medical. Het project wordt uitgevoerd met begeleiders binnen de afdelingen Cognitive Robotics en BioMechanical Engineering.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

need-to-haves:

 • Afgestudeerd in Mechatronica, System and Controls of Mechanical Engineering (of aanverwant)
 • Interesse in robotica, control systems and control software/hardware.
 • Aantoonbare ervaring met ontwikkeling van mechatronica met sensoren en actuatoren
 • Ervaring in het ontwerpen van technische systemen
 • Team player en bereid in een multidisciplinair team van ingenieurs, technici en klinisch specialisten te werken
 • Interesse in duurzaamheid en chirurgie
 • Ervaring met relevante prgrammeer taal zoals Piton/Matlab

 

nice-to haves:

 • Technische vaardigheden in het ontwerpen en vervaardigen van prototypen
 • Rijbewijs en eigen vervoer
 • Ervaring met publiceren van wetenschappelijk werk
 • Ervaring met Unity

Om te kunnen promoveren aan de TU Delft is een bepaalde Engelse taalvaardigheid vereist, zodat de kandidaat goed kan communiceren, kan deelnemen aan Engelstalige cursussen in het doctoraalonderwijs en wetenschappelijke artikelen en een proefschrift kan schrijven. Zie voor meer informatie de toelatingseisen van de Graduate School.

Arbeidsvoorwaarden

Promovendi krijgen in principe een dienstverband van 4 jaar aangeboden, maar in de vorm van 2 arbeidscontracten. Een eerste contract voor 1,5 jaar met een officiële go/no go voortgangsbeoordeling binnen 15 maanden. Gevolgd door een aanvullend contract voor de resterende 2,5 jaar, ervan uitgaande dat alles goed gaat en aan de prestatie-eisen wordt voldaan.

Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten, oplopend van € 2770 per maand in het eerste jaar tot € 3539 in het vierde jaar. Als promovendus sta je ingeschreven bij de TU Delft Graduate School. De TU Delft Graduate School biedt een inspirerende onderzoeksomgeving met een uitstekend team van promotoren, wetenschappelijke staf en een mentor. Het 'Doctoral Education Programme' is gericht op het ontwikkelen van je overdraagbare, vakinhoudelijke en onderzoeksvaardigheden.

De TU Delft biedt een op maat gesneden arbeidsvoorwaardenpakket, kortingen op ziektekostenverzekeringen en sportlidmaatschappen, en een maandelijkse werkkostenbijdrage. Flexibele werkroosters zijn bespreekbaar. Voor internationale sollicitanten bieden wij de Coming to Delft Service en Partner Loopbaanadvies om je te helpen bij je verhuizing.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen

Van chip tot schip. Van machine tot mens. Van idee naar oplossing. Vanuit de wil om de omgeving te begrijpen en te achterhalen welke mechanismen daaraan ten grondslag liggen, richten onderzoek en onderwijs zich op fundamenteel begrip, ontwerp, productie, toepassing en verbetering van producten, materialen, processen en (mechanische) systemen.

De faculteit 3mE is een dynamische en innovatieve faculteit met een internationale scope en high-tech lab-faciliteiten. Omdat we zo groot en veelzijdig zijn, kunnen we unieke dwarsverbanden leggen en vakgebieden combineren. Dit vindt zijn weerslag in uitstekend en modern onderwijs dat studenten opleidt tot maatschappelijk betrokken en verantwoordelijke ingenieurs en onderzoekers. De kennis en inzichten die we opdoen, vertalen we in oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, bijdragen aan een duurzame samenleving en aan de ontwikkeling van welvaart en welzijn. Dat is wat ons verbindt in grensverleggend onderzoek, inspirerend onderwijs en (inter)nationale samenwerking.

Klik hier om naar de website van faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen te gaan.

Specificaties

 • PhD
 • Techniek
 • €2770—€3539 per maand
 • Universitair
 • TUD04290

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you