Junior Docent Kunstmatige Intelligentie (BSc)

Junior Docent Kunstmatige Intelligentie (BSc)

Geplaatst Deadline Locatie
30 aug 1 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan het opleiden van studenten van de Bachelor Kunstmatige Intelligentie? Wil je werken in een opleiding die al jaren gestaag groeit en daarbij kleinschalig wil blijven voelen? Vind je het leuk om voor de klas te staan en na te denken over hoe studenten het beste leren? Kom dan werken als Docent Kunstmatige Intelligentie! In verband met een collega die een volgende loopbaanstap heeft gemaakt, is de Universiteit van Amsterdam op zoek naar een enthousiaste Docent Kunstmatige Intelligentie voor de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). Deze docent gaat lesgeven in de BSc Kunstmatige Intelligentie.

De Docent Kunstmatige Intelligentie is verantwoordelijk voor het geven van werkgroepen, het ondersteunen van de vakcoördinator bij het voorbereiden van de werkgroepen en het lesmateriaaal en de begeleiding van studenenassistenten. Je geeft (eventueel) zelf ook les aan één of twee groepen van ca. 20 studenten.

Als Docent Kunstmatige Intelligentie speel je een centrale rol in deze opleiding en lever jij een belangrijke bijdrage aan het succesvol begeleiden en opleiden van studenten. Dit is een mooie kans voor iemand die een eerste baan wil binnen het academisch onderwijs. In deze rol kun je waardevolle kennis en ervaring opdoen voor een volgende loopbaanstap, zowel binnen als buiten de academische wereld.

Je gaat werken bij de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, op Science Park in Amsterdam. Het Docententeam van de BSc KI bestaat uit vier Docenten onder leiding van een teamleider. In overleg is het mogelijk om deels thuis te werken.

Wat ga je doen?
 • Begeleiden van werkcolleges en practica van vakken met (meestal) programmeeropdrachten (vooral in Python);
 • voorbereiden van lessen en lesmateriaal voor werkcolleges, practica en projecten in afstemming met de vakcoördinator;
 • assisteren bij de instructie van student-assistenten van de vakken zodat zij de werkgroepen goed kunnen geven, bijvoorbeeld door middel van wekelijkse meetings en extra uitleg over de stof;
 • feedback geven op en nakijken van wekelijkse opdrachten;
 • bijhouden van de digitale leeromgeving (Canvas).

Je werkt iedere periode voor een ander vak. Welke vakken je geeft, stem je af met de teamleider op basis van jouw interesses en vaardigheden enerzijds en beschikbare vakken anderzijds.

Een voorbeeld van hoe een periode er voor jou uit kan zien: je zit een wekelijkse meeting voor met de studentassistenten (en mogelijk de hoorcollegedocent) waarin jullie doorspreken hoe jullie de werkgroep gaan geven, hoe jullie de opdrachten gaan nakijken, enzovoort. Daarnaast bereid je de lessen voor de volgende periode voor. Je stemt met de vakcoördinator af of bepaalde opdrachten gewijzigd moeten worden, zet de opdrachten met goede deadlines op Canvas en organiseert een kick-off meeting met de studentassistenten (die ook werkgroepen gaan geven) zodat zij ook al globaal weten wat er van ze verwacht wordt.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

We zoeken kandidaten met een passie voor onderwijs en:
 • een afgeronde Master of Science (verwant aan) kunstmatige intelligentie;
 • kennis van minimaal twee van de volgende disciplines: wiskunde, logica, taaltheorie, psychologie, programmeren (Python), beeldverwerken en machine learning;
 • goede didactische en organisatorische kwaliteiten;
 • de interesse en vaardigheid om snel de stof van een vak eigen te maken (met name relevant indien je niet de opleiding KI aan de UvA hebt gevolgd);
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • in staat om zelfstandig en in teamverband te kunnen werken.

Arbeidsvoorwaarden

Een tijdelijk dienstverband van vier jaar (met een proeftijd van 2 maanden) voor 24 tot 38 uur per week. De startdatum is zo snel mogelijk. Het bruto maandsalaris, gebaseerd op een 38-urige werkweek en afhankelijk van relevante werkervaring, varieert van € 3,226 to € 5,090 (schaal 10). Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Het UFO-profiel Docent 4 is van toepassing. De cao Universiteiten van Nederland is van toepassing.

De FNWI biedt jou een vierjarig contract aan, met binnen het contract 0,1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) op waarin je de precieze invulling van het voor jou op maat gemaakte programma vastlegt.

Let op! Het is niet mogelijk dit contract aan te bieden aan kandidaten die op dit moment, of in de afgelopen 6 maanden, een dienstverband hebben (gehad) bij de Universiteit van Amsterdam, met uitzondering van Student Assistenten en Promovendi. Je eventuele sollicitatie zal om die reden niet in behandeling worden genomen.

Naast het salaris en de inspirerende omgeving op Science Park bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:
 • 29 vakantiedagen bij een volledig dienstverband en extra vakantiedagen tussen kerst en de jaarwisseling;
 • Verschillende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden: binnen je DOP kun je verschillende cursussen volgen, gericht op jouw persoonlijke, professionele en didactische ontwikkeling;
 • Je hebt de flexibiliteit om werk en privé te combineren, met de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • 7 weken geboorteverlof met 100% salarisbehoud en een aantrekkelijke ouderschapsverlofregeling;
 • pensioenopbouw bij het ABP.

Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Werkgever

Faculteit der Natuurw., Wiskunde & Informatica

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Het College of Informatics (CoI) is één van de zeven onderwijsinstituten van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en is verantwoordelijk voor de bacheloropleidingen Informatica, Informatiekunde en Kunstmatige Intelligentie waar momenteel zo’n 1100 studenten ingeschreven staan. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten en onderzoekers werkzaam binnen het CoI zelf en in verschillende onderzoeksinstituten waaronder het Instituut voor Informatica (IvI), het Institute for Logic, Language en Computation (ILLC) en het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde(KDV).

Meer weten over onze faculteit? Kijk hier.

Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Lector
 • Natuurwetenschappen
 • 24—38 uur per week
 • Universitair
 • 12019

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you