Data scientist 'Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn/Peilstations'

Data scientist 'Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn/Peilstations'

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 5 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Nivel zoekt een data scientist voor de projecten Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn en Peilstations (32 tot 36 uur per week).

Functieomschrijving

Met Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn beschikt het Nivel over een enorme, unieke dataverzameling van routinematige zorggegevens én een complete infrastructuur die is toegerust voor het beheren, verwerken en analyseren van die gegevens tot cijfers over gezondheid en gezondheidszorg. De gegevens zijn afkomstig van aangesloten zorgverleners, die deze routinematig vastleggen in de elektronische zorgdossiers van hun patiënten. Denk aan huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten De wekelijkse surveillance van griep en andere infectieziekten is daarbij belangrijk voor deze vacature. Deze wordt momenteel uitgebreid naar de Nederlandse Cariben, in samenwerking met het RIVM.  

Een specifiek onderdeel van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn wordt gevormd door de Nivel Peilstations. De Peilstations omvatten ongeveer honderdveertig huisartsenpraktijken die verspreid zijn over Nederland. In aanvulling op de routinematige zorggegevens leveren de huisartsen van de Peilstations informatie die niet uit deze routinematig verworven gegevens kan worden verkregen. Hiervoor heeft het Nivel een aparte ICT infrastructuur ontwikkeld die onderdeel is van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Bij Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn werken onderzoekers, data deskundigen en relatiebeheerders nauw samen. Je bent de linking pin die het beheren en verwerken van data en het doen van onderzoek begrijpt en verbindt.

De functie 

Een data scientist binnen Nivel houdt zich bezig met verwerken en analyseren van complexe informatiestromen. Flexibele inzetbaarheid binnen projecten is daarbij van belang. Momenteel zoeken wij een data scientist die werkt aan de volgende twee projecten: 

 1. Surveillance van infectieziekten in het Nederlands Caribisch gebied. Je werkt in een internationale context op het snijvlak van onderzoek, datamanagement en data science. Je werkt met grote databestanden. Je beheert, controleert, en verwerkt een grote hoeveelheid data tot wekelijkse kwaliteitsrapportages. 
 2. Nivel Peilstations. Je beheert de complexe datastromen van Nivel Peilstations en treedt op als schakel tussen technische en inhoudelijke experts. Dit vraagt zowel technische als communicatieve (verbindende) kwaliteiten. 

Voor beide taken geldt dat je wekelijks data op kwaliteit controleert en met analyse en oplossingen komt als er afwijkingen optreden. Je houdt van complexiteit en ad hoc problemen en pakt die proactief op. Je geeft duiding aan de data en bespreekt dit met collega’s en opdrachtgevers.

Specificaties

Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)

Functie-eisen

 • MSc of PhD op het gebied van data science of kwantitatieve sociale of medische wetenschappen. Ook gerelateerde opleidingen met een gedegen basis in kwantitatief onderzoek behoren tot de mogelijkheden; 
 • affiniteit met data uit elektronische patiënten dossiers;
 • kennis van en ervaring met Stata, Python en SQL;
 • ervaring met en goed kunnen werken in teamverband aan complexe problemen;
 • analytisch, nauwkeurig, proactief, probleemoplossend, organisatiesensitief;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden en een brede interesse in de gezondheidszorg en in infectieziekten in het bijzonder.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op verlenging.

Wij bieden

 • een tijdelijke aanstelling voor 32 tot 36 uur per week voor een periode van 12 maanden, met uitzicht op verlenging, afhankelijk van financiering; 
 • een salaris, binnen de opleidingseisen afhankelijk van ervaring, van minimaal € 3.078,42 en maximaal € 4.782,94 bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • een eindejaarsuitkering van 6,83%, met mogelijkheid voor uitbreiding tot 8,33%; 
 • een ruime verlofregeling;
 • goede faciliteiten: een eigen laptop, een fijne kantoorruimte in aantrekkelijk gebouw dicht bij Utrecht Centraal Station;
 • de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken;
 • ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, toegang tot GoodHabitz Online Training;
 • een collegiale en informele werksfeer;
 • een pensioenvoorziening;
 • een fiets(lease)regeling;
 • een NS Business Card tegen een geringe eigen bijdrage.

Werkgever

Het Nivel, kennis voor betere zorg

Werken bij het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) betekent dat je hoogwaardig onderzoek doet naar de kwaliteit en effectiviteit van de gezondheidszorg en het eraan gerelateerde sociale domein. Dat doet het Nivel met betrouwbaar en onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek dat direct in de praktijk wordt gebruikt. Het Nivel vindt het belangrijk dat de kennis uit onderzoek bijdraagt aan het continu verbeteren en vernieuwen van de gezondheidszorg voor iedereen, het bevorderen van participatie in de samenleving en een duurzaam gezondheidszorgsysteem. ‘Kennis voor betere zorg’ is dan ook haar missie. Bij het Nivel werken circa 190 mensen, van wie 90 onderzoekers. Kijk voor meer informatie op: https://www.nivel.nl/nl/het-nivel-2-minuten

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen
 • 32—36 uur per week
 • €3078—€4782 per maand
 • Universitair
 • SP NI 20230912

Werkgever

Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Otterstraat 118, 3513 CR, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you