Junior onderzoeker | Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) | 1.0 FTE

Junior onderzoeker | Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) | 1.0 FTE

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 5 okt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Je bent econoom/data scientist met kwantitatieve vaardigheden. Onderzoeken is jouw passie en je wordt enthousiast van onderzoek rond loopbaanontwikkelingen en het effect van pensioen op loopbaankeuzes? Dan hebben wij dé passende baan voor jou!

Functieomschrijving

Over de functie
Je gaat aan de slag binnen het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA). Wij maken onderdeel uit van de School of Business and Economics (SBE) van de Universiteit Maastricht. Het ROA heeft nationaal en internationaal een toonaangevende positie in het onderzoek op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt. Het onderzoek bij ROA kenmerkt zich door een combinatie van wetenschappelijke diepgang en beleidsrelevantie rond de thema’s van vraag naar, de ontwikkeling van en het rendement van vaardigheden (https://roa.nl/research/research-themes).  

Het ROA zoekt een junior onderzoeker om mee te werken aan een uitdagend onderzoeksproject rond de rol van pensioenen bij loopbaanbeslissingen met de volgende onderliggende vragen: 1) Welke rol spelen verschillende soorten pensioeninformatie bij de loopbaanplanning van werkenden en het spaargedrag? 2) In hoeverre beïnvloeden pensioenhervormingen in combinatie met technologische veranderingen de werkgelegenheid, het pensioen en het spaargedrag van oudere werkenden in Nederland? 3) Hoe kunnen we oudere werknemers stimuleren om te investeren in hun menselijk kapitaal?

Het ROA biedt een zeer inspirerende academische werkomgeving, waarin in teamverband wordt gewerkt aan maatschappelijk relevant onderzoek voor een brede groep opdrachtgevers en subsidieverstrekkers (internationale instellingen, ministeries en lagere overheden, werkgeversorganisaties, NWO en onderwijsinstellingen). Als junior onderzoeker krijg je de gelegenheid om je, onder begeleiding van projectleiders en hoogleraren, verder te ontwikkelen door mee te werken aan onderzoek op het snijvlak van wetenschap en beleid op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt. Ook volg je cursussen en trainingen voor je eigen ontwikkeling.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wat wij vragen
Voor deze junior functie zoeken wij een econoom/data scientist. Je hebt ervaring met het werken met grote databestanden (enquêtes, administratieve data, …), beschikt over goede kwantitatieve en analytische vaardigheden, alsmede goede schrijfvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. Voorts is het noodzakelijk dat je nauwkeurig werkt, verantwoordelijkheid kunt dragen, goed kunt werken in teamverband en kunt functioneren onder strakke tijdsplanning.

Arbeidsvoorwaarden

Als Junior Onderzoeker bij de School of Business and Economics kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 3.226,- en € 5.090,- bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.  
 • Een arbeidsovereenkomst met een omvang van 1.0 FTE, voor een periode van 2 jaar met uitzicht op verlenging tot vier jaar. 
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, goede vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel. 
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden. 
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’. 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier

Werkgever

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek. 

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.  

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.  

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staff functie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie
 • max. 38 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • AT2023.349

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Tongersestraat 49, 6211 LM, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you