Docent Moleculaire Celbiologie (INTERN)

Docent Moleculaire Celbiologie (INTERN)

Geplaatst Deadline Locatie
15 sep 28 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor Psychobiologie is versterking nodig voor de coördinatie van de practica Genetica en Evolutie en Celbiologie (~250 studenten). Wij zoeken hiervoor een gedreven en enthousiaste practicumcoördinator die ook als docent bij andere vakken inzetbaar is. De practica van Psychobiologie sluiten op elkaar aan binnen de leerlijn Genetica en Moleculaire Celbiologie.

Studenten leren stapsgewijs diverse moleculaire technieken en leren deze technieken toe te passen in eigen onderzoek. Daarnaast geef je ook ander onderwijs in de Psychobiologie-opleiding, zoals Neurofilosofie en Academische Basisvaardigheden.

Wat ga je doen?
Vanuit de Docentengroep Psychobiologie ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de genoemde practica. Je moderniseert en actualiseert de practica, experimenten en opdrachten en bewaakt de kwaliteit van het practicum. Je bestendigt reeds ingezette onderwijsinnovaties en zet nieuwe onderwijsinnovaties in. Daarnaast verzorg je de afstemming van het onderwijs binnen de leerlijn in samenwerking met leerlijncoördinator en andere vakcoördinatoren en -docenten.

Ook geef en organiseer je het onderwijs:
 • Zorgen voor een logistiek goed verloop van alles aspecten van de practica;
 • Het uitvoeren van de practica en het geven van feedback op de prestaties van de studenten;
 • Het verzorgen van de begeleiding van de studenten tijdens het practicum;
 • Begeleiden van docenten en assistenten;
 • Overige onderwijswerkzaamheden zoals werkgroepen voor Neurofilosofie en Academische Basisvaardigheden en practica van Moleculaire Celbiologie worden in overleg ingepland;
 • Begeleiden van Reviews.

Verder ben je betrokken bij het docententeam: je organiseert en neemt deel aan docentenoverleg en begeleid je een aantal docenten bij hun professionele ontwikkeling.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische opleiding (Master) in in de Moleculaire (Neuro)biologie of Biomedische Wetenschappen, promotie is een pré. Daarnaast heb je ervaring met de genoemde werkzaamheden en beschik je over:
 • Grondige kennis van de genoemde moleculaire technieken;
 • Uitstekende contactuele eigenschappen;
 • Goede academische vaardigheden, ook in het Engels;
 • Ervaring met individuele begeleiding van studenten en in het geven van onderwijs aan groepen.

Verder verwachten we van je dat je breed inzetbaar bent, belangstelling hebt voor interactieve vormen van onderwijs en dicht bij de belevingswereld van de studenten staat.

De docenten geven dezelfde onderwijsvormen en werken nauw samen. Vandaar dat we teamspelers zoeken die zich thuis voelen in een energiek team van docenten. Door diverse onderwijs- en nakijkmomenten gedurende het collegejaar doen we een beroep op flexibiliteit met betrekking tot de urenverdeling.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 32-38 uur per week aan voor een jaar ter beoordeling van geschiktheid. Bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband omgezet naar vast. Het dienstverband is voor 38 uur per week. De gewenste startdatum is zo snel mogelijk. Binnen de arbeidsovereenkomst is 0,1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling.

Het bruto maandsalaris, gebaseerd op een 38-urige werkweek en afhankelijk van relevante werkervaring, varieert van €4,332 tot €5,929 (schaal 11). Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Het UFO-profiel Docent 3 is van toepassing. De cao Universiteiten van Nederland is van toepassing.

Naast het salaris en de inspirerende omgeving op Science Park bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:
 • 232 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op fulltime) en extra vakantiedagen tussen kerst en 1 januari;
 • verschillende cursussen die te volgen zijn via het Teaching and Learning Centre;
 • verschillende cursussen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement, werkdruk en Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
 • 7 weken geboorteverlof met 100% salarisbehoud;
 • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • de mogelijkheid om thuis een werkplek in te richten;
 • een pensioen bij ABP, waar de UvA voor tweederde aan bijdraagt.

Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Werkgever

Faculteit der Natuurw., Wiskunde & Informatica

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 30.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 PhD candidates study and work in a diverse range of fields, connected by a culture of curiosity.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.800 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 8.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

College of Life Sciences (CoLS)

Het CoLS is één van de zeven onderwijsinstituten van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en is verantwoordelijk voor de bacheloropleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie waar momenteel zo’n 1200 studenten ingeschreven staan. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten en onderzoekers werkzaam binnen het CoLS zelf en in verschillende onderzoeksinstituten waaronder het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS), het Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics (IBED) en het van ’t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS).

Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Lector
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Universitair
 • 12085

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you