Hoofd HR Ontwikkeling (0,8 - 1,0 fte)

Hoofd HR Ontwikkeling (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 sep 6 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zijn op zoek naar een Hoofd HR Ontwikkeling bij de directie HR!

Functieomschrijving

Wij hebben een uitdagende functie als Hoofd HR Ontwikkeling bij de directie HR van de Universiteit Utrecht!

Als Hoofd HR ontwikkeling ben jij degene die het voortouw neemt in strategisch leiderschap. Binnen de strategische kaders van de universiteit ontwikkel je beleid en activiteiten voor de ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden en daarmee voor de organisatie als geheel. Je bent verantwoordelijk voor zowel de inhoudelijke taken van je afdeling als voor de leidinggevende taken en draagt bij aan de directie en het domein HR als geheel.

De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet in het ontwikkelen van leiderschap. Mede daardoor is de aandacht voor ontwikkeling van medewerkers binnen de UU gegroeid. Er staat een uitgebreid ontwikkelaanbod voor leidinggevenden en andere medewerkers, van een uitgebreid leiderschapsprogramma tot coaching en van Nederlandse taaltrainingen tot workshops Erkennen & Waarderen. Toekomstige uitdagingen voor het team zijn:
  • het blijven bevorderen van professionele ontwikkeling;
  • nog meer samenhang creëren in het ontwikkelaanbod;
  • het stimuleren van Erkennen en Waarderen en de bijbehorende hr-instrumenten;
  • het bevorderen van expertise op het gebied van organisatieontwikkeling, inclusief Strategische Personeelsplanning, binnen het hr-domein.
Je geeft leiding aan een enthousiast en divers team van tien professionals binnen de directie HR. Samen dragen jullie bij aan de ontwikkeling van medewerkers in lijn met de universitaire doelstellingen. Binnen het team zijn diverse aandachtsgebieden, zoals:
  • talent- en leiderschapsontwikkeling;
  • onboarding;
  • Erkennen en Waarderen;
  • Equality, Diversity & Inclusion, waaronder het programma Incluusion (voor vluchtelingen);
  • internationalisering.
Je speelt zelf een belangrijke rol in leiderschaps- en organisatieontwikkeling.

Naast je inhoudelijke en leidinggevende taken draag je bij aan de lange termijn hr-strategie van de universiteit en werk je nauw samen met de directeur HR, Aletta Huizenga, andere MT-leden en de hoofden van de hr-afdelingen in de faculteiten. Ook zoek je de samenwerking met andere domeinen zoals Studenten, Onderwijs en Onderzoek (SO&O) en Communicatie. Je bent gesprekspartner voor het College van Bestuur en de leiding op facultair niveau op jouw werkterrein en je bent betrokken bij relevante overleggen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een collega die in staat is strategisch te denken, werkzaamheden te prioriteren en samenhang aan te brengen. Daarnaast weet je medewerkers te motiveren en hen de ruimte te geven om te ontwikkelen. Je vindt het leuk om trainingen en teamsessies te begeleiden. Je durft binnen de strategische kaders van de UU nieuwe paden te bewandelen en je reflecteert op wat goed ging en wat beter kan. In de veelheid van taken weet je de rust te bewaren en met je team oplossingen te bedenken.

Wat breng je mee?
  • Een grote motivatie voor ontwikkeling en professionalisering van de organisatie: je hebt ervaring en bent gedreven op het gebied van (leiderschaps- en organisatie)ontwikkeling.
  • Resultaatgerichtheid: je hebt overzicht, bent in staat complexe projecten te begeleiden en zorgt dat concrete resultaten behaald worden.
  • Verandermanagement: je bent een vernieuwer met voorwaartse energie die zaken in gang weet te zetten en houden.
  • Leidinggevende ervaring: je hebt bij voorkeur meerdere jaren ervaring in het aansturen en motiveren van professionals.
  • Academisch opgeleid: je beschikt over een relevante opleiding.
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van learning en development en hebt ervaring met het ontwerpen en begeleiden van trainingen en workshops.
  • Je beschikt over een goed gevoel voor verhoudingen binnen organisaties met theoretisch opgeleide professionals en een complexe bestuursstructuur.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

  • een positie (0,8 - 1,0 fte) voor een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een salaris van minimaal € 6.002,- en maximaal € 8.025,- (schaal 13-14 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Human Resources ondersteunt het College van Bestuur en de faculteiten bij het vormgeven van hr-beleid voor de Universiteit Utrecht. De directie adviseert over, geeft vorm aan en onderhoudt het hr-beleid, implementatie daarvan en toepassing van wet- en regelgeving, hr-services, -ontwikkelaanbod en -producten, die vanuit het oogpunt van kwaliteit, eenheid van werkgeverschap en efficiëntie op universitair niveau worden ingevuld. De directie ontwikkelt en implementeert hr-beleid en -instrumenten in samenwerking binnen het hr-domein en betrekt en informeert bestuurders, leidinggevenden, medewerkers en hr-professionals hierover. De directie HR bestaat uit de afdelingen: HR Expertises en International Service Desk (ISD), HR Ontwikkeling, HR Processen & Systemen en de hr-afdeling voor de universitaire diensten.

Specificaties

  • HRM; Management
  • 32—40 uur per week
  • €6002—€8025 per maand
  • Universitair
  • 1215237

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you