Jr. onderzoeker “Behoeften van mensen met MS voor revalidatie” (1,0 fte)

Jr. onderzoeker “Behoeften van mensen met MS voor revalidatie” (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 sep 15 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Veel mensen met mul

Functieomschrijving

Veel mensen met multipele sclerose (MS) hebben visuele klachten, zoals wazig zien, lichthinder, dubbelzien, veranderingen in het gezichtsveld of moeite hebben met diepte zien. Revalidatie voor deze klachten is mogelijk. Echter sluiten de huidige revalidatieprogramma’s niet altijd goed aan op de aard van de klachten, de behoeften, wensen, situatie of belastbaarheid van mensen met MS. Er worden daarom nieuwe generieke revalidatiemogelijkheden ontwikkeld, die laagdrempelig zijn en gericht zijn op het verminderen van de invloed van klachten in het algemeen op het dagelijks leven. Het is belangrijk deze revalidatiemodules voor visuele klachten aansluiten op de wensen, behoeften, voorwaarden en eisen van mensen met MS. Het doel van dit onderzoek is dan ook om de wensen, behoeften, voorwaarden en eisen van mensen met MS met betrekking tot revalidatie voor visuele klachten, maar ook revalidatie in meer algemene zin, in kaart te brengen. Dit wordt gedaan door middel van enquêtes, spiegelbijeenkomsten en interviews met mensen met MS en zorgprofessionals. De resultaten van dit onderzoek worden onder andere gebruikt bij de ontwikkeling van de nieuwe revalidatiemodules.

Uw taken als junior onderzoeker zijn de enquêtes, spiegelbijeenkomsten en cognitieve interviews voor te bereiden en uit te voeren en de verzamelde gegevens te analyseren.

Het onderzoek is onderdeel van het project Generieke Zorgmodules voor mensen met MS en er wordt in dit project nauw samengewerkt met MS Centrum Noord-Nederland en de MS-Vereniging.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. We werken aan sociale vraagstukken en problemen die mensen ervaren in het dagelijks leven. Centraal staat de individuele en maatschappelijke veerkracht en de vraag hoe we deze kunnen vergroten. We richten ons hierbij op de onderwerpen migratie, milieu en klimaat, gezondheid, opvoeding en onderwijs, bescherming van kwetsbare minderheden en duurzame samenwerkingsverbanden. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen werken ruim 800 medewerkers.

Meer informatie over de faculteit kunt u vinden via de link https://www.rug.nl/gmw/

De focus van de onderzoeksgroep Klinische en Ontwikkelingsneuropsychologie is gericht op het vergroten van het inzicht in de verbanden tussen neuropsychologische beperkingen en onderliggende hersenstoornissen en de bijdrage aan de theorievorming en empirische ondersteuning van neuropsychologische beoordeling en revalidatie.

We bestuderen aandacht, rijvaardigheid, visuele waarneming, emotie, en executieve functies in klinische groepen, rekening houdend met hoe de verschillende (dis)functies bij patiënten op elkaar inwerken. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de gevolgen van cognitieve disfuncties op het functioneren van de patiënt in het dagelijks leven. Hierdoor is het onderzoek van de groep zeer toegepast van aard.

Onze onderzoeksaanpak is het best te omschrijven als een multi-methode: geavanceerde experimentele cognitieve technieken en up-to-date neuropsychologische beoordelings- en revalidatiemethoden worden aangevuld met psychofysiologische en neuro-imaging-technieken. Revalidatiemethoden zijn ontwikkeld voor speciale behoeften en talenten. De nauwe samenwerking met de medische, biologische en educatieve disciplines biedt unieke mogelijkheden voor interdisciplinair onderzoek.

De onderzoeksgroep legt sterk de nadruk op de integratie van fundamenteel en toegepast onderzoek, gerelateerd aan dagelijkse activiteiten en levenskwaliteit.


Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Wij zoeken kandidaten die aan de volgende eisen voldoen:

• afgerond masterdiploma in (neuro)psychologie, antropologie, sociologie, (of een verwante discipline)
• interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek
• affiniteit met het werken met mensen met een hersenaandoening en de zorg voor mensen met een hersenaandoening
• goede verbale en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en het Engels
• sterke organisatorische vaardigheden
• een teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden
• aantoonbare capaciteiten op de volgende competenties: conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid
• zo mogelijk in het bezit van een rijbewijs.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 08 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris van € 3.226,- (schaal 10.0) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Functie-indeling in het UFO functieprofiel van Onderzoeker 4
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
• aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
• een tijdelijk dienstverband met een omvang van 1,0 fte voor de duur van 8 maanden.

Ingangsdatum: 1 december 2023

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €3226 per maand
  • Universitair
  • V23.0649

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you