Docent Kunstgeschiedenis vroegmoderne periode (0,7 fte)

Docent Kunstgeschiedenis vroegmoderne periode (0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 okt 13 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Is je studententijd iets waar je enthousiast op terug kijkt? Wil je langer of weer betrokken zijn met studenten? Kom ons team versterken!

Functieomschrijving

De afdeling Kunstgeschiedenis binnen het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis is op zoek naar een tijdelijk docent kunstgeschiedenis van de vroegmoderne periode (1400-1800).

Als docent zal je lesgeven binnen de Bachelor Kunstgeschiedenis. Je verzorgt onderwijs over schilder-, beeldhouw- en/of grafische kunsten in vroegmodern Europa. Daarnaast geef je ook colleges in cursussen binnen het ruimere kunsthistorische onderwijs van de opleiding. Het gaat hierbij zowel om kunsthistorische overzichts- als onderzoekscursussen. Je bent ook betrokken bij het opzetten van cursussen, samen met collega's. Naast het verzorgen van colleges begeleid je stages en Bachelorscripties.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een collega met veel motivatie om het vak kunstgeschiedenis met enthousiasme over te brengen op onze studenten. Verder vragen we het volgende:
 • Je hebt ervaring in het verzorgen van onderwijs over schilder-, beeldhouw- en/of grafische kunsten in vroegmodern Europa (1400-1800).
 • Je hebt een actieve en ondersteunende houding naar het vakgebied, de opleiding en de collega’s en je bent goed in samenwerken.
 • Je bent in het bezit van een Basiskwalificatie onderwijs (BKO) of je bent bereid om deze te behalen.
 • Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels op een academisch niveau.
Het is wenselijk dat je beschikt over een PhD of werkt aan een promotietraject in de Europese kunstgeschiedenis van de periode 1400-1800.

Kandidaten moeten voldoen aan de voorwaarden zoals de IND deze aan werken in Nederland stelt. Je kunt deze voorwaarden via deze link vinden. De afdeling zet zich in voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. We verwelkomen alle medewerkers die door hun unieke achtergrond en perspectief bijdragen aan de diversiteit op onze faculteit.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • een positie (0,7 fte) voor drie of vier jaar, afhankelijk van het arbeidsverleden aan de Universiteit Utrecht;
 • een salaris van minimaal € 4.332,- en maximaal € 5.929,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 7.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

De faculteit streeft naar diversiteit onder haar medewerkers en studenten en zet zich in om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen, zoals te lezen is in het Equality, Diversity and Inclusion-beleid van de Universiteit Utrecht.

De kernwaarden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn professionaliteit, transparantie, verantwoordelijkheid, verbondenheid en veiligheid. Deze waarden gelden voor iedereen en we houden ze hoog, in ons werk en in onze communicatie met elkaar en naar anderen.

Ons onderzoeks- en docententeam onderzoekt kunst- en architectuurpraktijken vanaf de middeleeuwen tot en met het heden. Wij onderzoeken kunsthistoriografieën en bevragen bestaande kennispraktijken met betrekking tot de studie van kunst en architectuur. Dit omvat kunstwerken, gebouwen, steden, objecten, materialen en technieken, uitwisselingen en ideeën binnen het domein van kunst en architectuur. Naast kunsthistorisch, theoretisch en historiografisch onderzoek ontwikkelen we creatieve en innovatieve onderzoeksmethoden, geïnspireerd door interdisciplinair, grensoverschrijdend onderzoek en digitale perspectieven. In Utrecht hebben we een bijzondere focus op globaliseringsprocessen en hun effecten op kunst, architectuur en cultureel erfgoed van de Middeleeuwen tot nu. Transculturele benaderingen verschillen per discipline, onderzoeker en periode, maar onze wetenschappers mengen zich collectief in dit hedendaagse debat.

Kunst- en architectuurgeschiedenis in Utrecht is sterk verbonden met de erfgoedsector. We onderhouden productieve relaties met musea, erfgoedinstellingen en andere culturele instellingen en plekken in binnen- en buitenland. Samen werken we aan een duurzame, diverse en participatieve samenleving met een prominente rol voor kunst, architectuur en cultureel erfgoed uit heden en verleden. Er is een aanzienlijk potentieel voor interdisciplinaire samenwerking met andere afdelingen en onderzoeksdomeinen binnen Geschiedenis en binnen afdelingsoverstijgende en faculteitsbrede onderzoeksknooppunten, waaronder bijvoorbeeld het Heritage and Public History Lab, het Centre for Environmental Humanities, het Centre for Digital Humanities en met onderzoeksgroepen van andere Faculteiten.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Taal en cultuur
 • max. 28 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Universitair
 • 1215907

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drift 6, 3512 BS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you